MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Sevgililer Günü Ne Zaman Başladı Şiirleri Sözleri

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Sevgililer Günü Ne Zaman Başladı Şiirleri Sözleri

13 Mayıs 2013 Pazartesi
Sevgililer Günü Ne Zaman Başladı Şiirleri Sözleri
Sevgililer Günü Ne Zaman Başladı Şiirleri Sözleri, Aşk, Aşk Şiirleri, En Güzel Aşk Sözleri Mesajları, Dostluk Mesajları, Sevgi Mesajları, Şarkı Sözleri
  
1800 yıllardan sonra Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı Sevgililer Günü, ticari boyutuyla da dikkat çekiyor. Neredeyse herkes her yıl 14 Şubat'ta sevgililerine veya eşlerine sevgilerini anlatan hediyeler veriyor. Bu hediyelerin başında ise çiçekler geliyor.
Her yıl dünyanın dört bir yanında birbirinden özel kutlamalarla geçirilen 14 Şubat Sevgililer Günü'nün tarihçesi eski Roma'ya kadar uzanıyor. Milattan sonra ilk yüzyıllardan beri her yıl şubat ayının 14'ün de kutlanan Sevgililer Günü'nün başlangıcı ile ilgili günümüze kadar gelmiş çeşitli efsane ve hikayeler bulunuyor. Hacettepe Üniversitesi'nce yapılan bir araştırmaya göre, bu özel günün kutlanma sebebi Hıristiyanlığı seçtiği ve bu inancından vazgeçmediği için öldürülen Romalı Aziz Valentine. 14 Şubat 270 yılında ölen Valentine'nin ölüm günü o günden sonra Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanıyor. Efsanenin başka bir yönü ise Aziz Valentine'nin İmparator Claudius hükümdarlığı ile aynı dönemde bir tapınakta papaz olarak hizmet vermesi ile ilgili. Claudius Valentine'i emirlerine uymadığı ve kendisine itaat etmediği için tutuklatıp öldürdü. Bu olaydan 226 yıl sonra 496'da Papa Gelasius Aziz Valentine'i onurlandırmak için 14 Şubat'ı Aziz Valentine Günü olarak ilan ediyor. Yıllar geçtikçe yavaş yavaş 14 Şubat sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline geldi. Bununla paralel olarak Aziz Valentine de bütün sevenlerin koruyucu azizi haline gelip böyle anılmaya başlandı. Sevgililer Günü, 1800 yıllardan sonra Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok gelişti. Neredeyse herkes her yıl 14 Şubat'ta sevgililerine veya eşlerine bu sevgilerini anlatan hediyeler veriyor. Bu hediyelerin başında çiçekler geliyor. Bazı ülkeler, yerli üretim yetişmeyince özellikle Hollanda gibi çiçek yetiştiriciliğinde ciddi yatırımlar yapan ülkelerden ithalat yoluna gidiyor. Sevgililer Günü, bu anlamıyla da ticari kaygıların ön plana çıktığı gerekçe gösterilerek de bazı gruplar tarafından zaman zaman protesto da ediliyor.
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?