MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Finansal Kiralama Leasing Nedir

finansal kiralama sözleşmesi nedir, finansal kiralama muhasebe kaydı, finansal …

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Finansal Kiralama Leasing Nedir

3 Temmuz 2015 Cuma
Finansal Kiralama Leasing Nedir
http://www.akblog.net/2015/07/finansal-kiralama-leasing-nedir.html
FİNANSAL KİRALAMA (LEASING) NEDİR ?
finansal kiralama sözleşmesi nedir, finansal kiralama muhasebe kaydı, finansal kiralama kanunu, finansal kiralama ne demek, leasing ne demektir
Leasing (finansal kiralama), bir yatırım malının mülkiyeti leasing şirketinde kalarak belirlenen kiralar karşılığında kullanım hakkının kiracıya verilmesi ve sözleşmede belirtilen sözleşme süresi sonunda mülkiyetinin kiracıya geçmesini sağlayan bir finansman yöntemidir.
Leasing, yatırım mallarının satın alınması yerine, kiralanarak kullanılmasını sağlayarak firmaların işletme sermayelerini diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılması ile verimliliğin ve karlılığın artmasında önemli rol üstlenir.
Leasing yoluyla satın alınacak mal, kiracı tarafından belirlenir. Leasing süresi boyunca mülkiyet leasing şirketinde kalırken, malın kullanım hakkı kiracıya aittir. Sözleşmeye uygun şekilde kira bedellerini ödeyen kiracıya sözleşme süresi sonunda malın mülkiyeti sembolik bir bedelle devredilir.
Leasing (Finansal Kiralama) Nedir?ikinci bir tanım:
Finansal Kiralama (Leasing), kiracı tarafından seçilen bir yatırım  malının mülkiyeti finansal kiralama şirketinde kalarak, belirlenen sözleşme süresive kiralar karşılığında kullanım hakkının kiracıyaverilmesini sağlayan bir finansman yöntemidir.

Finansal Kiralama(Leasing), yatırım mallarının satın alınması yerine, kiralanarak kullanılmasını sağlayarak firmaların işletme sermayelerini diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılması ile verimliliğin ve karlılığın artmasında önemli rol üstlenir.
Kiralama süresi sonunda, söz konusu ekipmanın mülkiyeti kiralayan şirkete devredilir.
Operasyonel kiralama ise, hem kira süresi boyunca hem de kira dönemi sonunda mülkiyet operasyonel kiralama firmasında kalmakta ve kira bitiminde ekipman, operasyonel kiralama firmasına iade edilip anlaşma sona ermektedir. Kiracı firma, ekipmanın mülkiyetine sahip olmak yerine, ondan sağlayacağı faydaya sahip olmaktır.
Leasing, 13 Aralık 2012’de  yürürlüğe giren 6361 Sayılı Finansal Kiralama, Faktoring Ve Finansman Şirketleri Kanunu ile düzenlenmiştir.
Leasing’in amacı, bir malın kullanım hakkının mülkiyet hakkından ayrılarak tahsis edilmesi ve bu sayede yatırımcıyı peşin veya kısa vadeli finansman yükünden kurtarmaktır.
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?