MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Şahıs Şirketi Kurmak

şahıs şirketi kurmak için gerekenler, şahıs şirketi kurmak için gerekli evrakla…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Şahıs Şirketi Kurmak

8 Temmuz 2015 Çarşamba
şahıs şirketi kurmak için gerekenler, şahıs şirketi kurmak için gerekli evraklar, şahıs şirketi kurmak için gerekli evraklar 2015, Şahıs Şirketi Kurmak, Muhasebe,
http://www.akblog.net/2015/07/sahs-sirketi-kurmak.html
Şahıs Şirketi nedir?
Birey olarak kurabileceğiniz şirketlere Şahıs Şirketi denir. Anonim şirketlerden veya limited şirketlerden kaha küçük yapıda olan firmalara şahıs şirketi denir. Anonim şirket ve Limited şirket kurma süreçlerine göre hem daha kolay, hem de daha hızlı olarak kurulumu gerçekleştirilebilir ve vergi mükellefi olabilirsiniz.
Şahıs Şirketi Kurma'nın avantajları nelerdir?
Anonim şirketlere ve Limited şirketlere göre kurulum süreci, evrakları daha azdır. Çok daha hızlı olarak faaliyete geçmenize olanak sağlar ve diğer şirket kurulumlarına göre çok daha az maliyetlidir. Birden fazla ortak olmamasından dolayı süreçleri daha kolaydır. Kurulan şahıs şirketinin tüm yetki ve sorumluluğu şahıs şirketini kuran kişinin sorumluluğundadır.

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?
Şahıs şirketi kurmak ve açmak için öncelikle bazı belgeleri toplamak ve organize etmek gerekir. Bu belgeleri kendiniz toparlayıp dilekçenizi dilerseniz ilgili Vergi Dairesi Müdürlüğüne kendiniz de iletebilirsiniz. Ya da bu işlemi sizin yerinize tanıdığınız bir muhasebeci ve mali müşavir aracılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz. En kısa ve kolay yolu belirli bir ücret karşılığı bu süreçleri muhasebecinizin, mali müşavirinizin ilgili kurumlara başvuru sürecini yürütmesi ve şahıs şirketinizi açmasıdır.

Şahıs Şirketi kurmak için ne kadar ücret ödenir?

İmza sirküleri, dökümanlar ve bu süreci sizin adınıza yürütecek olan muhasebeci veya mali müşavire ödeyeceğiniz hizmet ücretleri dahil toplamda 500TL - 1000TL arasında bölgeye ve muhasebeciye göre değişiklik gösterebilir. Yapacağınız sektör ve iş alanına göre ticaret odası, esnaf odası vb. odalardan birine veya birkaçına kayıt yaptırmanız da gerekebilir. Muhasebeciniz bu konuda sizleri daha doğru bilgilendirecektir.

Şahıs şirketi sahipleri e-ticaret yapabilir mi?
Bu aşamaları tamamladığınızı varsayarak bir Şahıs Şirketi sahibi olarak e-ticaret yapabilir ve internetten ürün satabilirsiniz. İlk adımınız bir e-ticaret sitesi kurmak ve ürünlerinizi sitenizde satışa sunmak olacaktır. Şahıs şirketiniz aracılığı ile bankalara başvuruda bulunarak sanal pos alabilir ve kredi kartı ile de satış yapabilirsiniz. Aynı şekilde Iyzico, PayU, iPara gibi alternatif ödeme firmaları ile direk olarak çalışabilir ve bankalara sanal POS başvuru zahmetinden de kurtulabilirsiniz.

IdeaSoft Akıllı E-ticaret Paketlerini kullanarak, e-ticaret'e ilk adımınızı atabilirsiniz. IdeaSoft olarak sizlere ücretsiz düzenlediğimiz e-ticaret eğitimlerimiz, dökümanlarımız ve uzman kadromuzla e-ticaret sürecinizde çözüm ortağınız olarak yer alabiliriz. Dilerseniz e-ticaret paketlerini ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Ücretsiz demo hesabınızı oluşturabilirsiniz.a


Ek olarak İkinci farklı bir konuda Şahıs şirketleri ile ilgili bilgiler.
Şahıs şirketi nedir
Birey olarak kurulan limited ve anonim şirketlerden daha küçük çaplı olan şirketlere şahıs şirketi adı verilmektedir. Diğer şirketlere göre göre daha kolay kurulmaktadır ve buna paralel olarak maliyeti de azdır. Şahıs şirketlerinde sadece tek bir birey sorumluluk almaktadır. Şirket borçlandığı zaman şahıs şirketinin tek sahibi bundan sorumlu tutulmaktadır. Borçların yanı sıra şirket adına yaşanan bütün sorunlarda yine şahıs şirketi sahibi yetkilidir.

Şahıs şirketi nasıl açılır
Şahıs şirketi açabilmek için gerekli olan belgeleri toplamak gerekmektedir. Bu belgeleri kendiniz toplayabileceğiniz gibi herhangi bir muhasebeciye vekalet vererek bütün işlemleri onun yapmasını da sağlayabilmektesinizdir. Ücret karşılığında tutacağınız muhasebeciniz ilgili kurumlara sizin adınıza başvuru yaparak şahıs şirketi açmanızı sağlayabilmektedir.

Şahıs şirketi açabilmek için gerekli belgeler
Şahıs şirketi açabilmeniz için bazı belgelerin bir araya getirilmesi gerekir. İlk olarak işe başlama bildiri formunu doldurmanız gerekir. İkincil olarak iki adet ikametgah belgesi çıkartmanız gerekecektir. Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra 2 adet noter onaylı nüfus cüzdanı suretine sahip olmanız gerekir. 2 adet imza beyannamesi almanızda şahıs şirketi açabilmeniz için gereken evraklar arasındadır. Son olarak firmayı kuracağınız adres size ait ise tapunuzun fotokopisi eğer size ait değil ise iş yeri olarak kullanacağınız ev ya da ofisin kira kontratına sahip olmanız gerekmektedir.

Yukarıdaki belgelerin hepsini bir araya getirdikten sonra ise iş yerinizin alakalı olduğu vergi dairesine bir dilekçe yazmanız gerekecektir. Yazmanız gereken dilekçe örneği hemen alt kısımda mevcuttur.

…….VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

İSTANBUL
Konu: İş Yeri Açılışı Hakkında
Daireniz sınırları içerisinde bulunan .......(açacağınız işyerinin adresi yazılmalı) İstanbul / Maslak / Ayazağa adresinde .......(satışını yapacağınız ürünün alanı yazılmalı)(örn; bilişim ürünleri) Malzemeleri’nin Perakende satışı ile ilgili .......(işyerinizin açılış tarihi yazılmalı)tarihinde ticari faaliyetime başlayacağım.
Dairenizce mükellefiyetimin tesisini bilgilerinize arz ederim.

SAYGILARIMLA

.......(Adınız yazılmalı)

Dilekçe yazıldıktan sonra vergi dairesine gidilmesi gerekir. Ancak yukarıdaki belgeler ile başvuru yapmadan önce açacağınız işyerinin sahip olduğu kira kontratının damga vergisini ödemeniz gerekmektedir. Bütün bu belgeler hazırlandıktan sonra şahıs şirketi açabilmek için başvuru yapılabilirsiniz. Vergi dairesinde yapılan bu işlemlerin ardından bir kırtasiyeye giderek ki mutlaka vergi dairesinin civarında mevcuttur devamlı form almanız ve ardından bu formu notere onaylatmalısınız.

Evrakları teslim ettikten sonra ne olacak
Bütün evrakları vergi dairesine teslim ettikten sonra şahıs şirketinizin vergi levhasının açılabilmesi için size bir yoklama memuru gönderilecektir. Bu memur ilgili yerin şahıs şirketi açmaya uygun olup olmadığını kontrol etmektedir. Eğer yoklama memuru uygun görür ise size bir yoklama tutanağı verir. Bu tutanağı muhasebecinize vererek şirketiniz adına vergi levhası çıkartmasını sağlayabilirsiniz.

Şahıs şirketi kurmak için ne kadar ücret ödenir
Şahıs şirketi kurabilmeniz için yaklaşık olarak 500 Tl muhasebecinize bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bunun yanında yaklaşık 100 TL’de aylık bir muhasebecinize periyodik olarak ödeme yapmanız gerekecektir. İş kolunuza göre eğer ticaret odasına başvuru yapacaksanız 750 TL ve bunun aynında yazarkasa gerekiyorsa da yaklaşık bir 300 TL sizlere masraf çıkacaktır. Bunların yanında yukarıda belirtilen işlemleri gerçekleştirebilmeniz içinde bir miktar bütçe ayırmanız gerekir.

Şahıs şirketi sahipleri eticaret yapabilir mi ?
Eğer şahıs şirketiniz var ise internetten satış yapabilirsiniz. Kendi e-ticaret sitenizi açarak ürün satışı gerçekleştirebilir ve online ödeme sistemlerini sitenizde kullanabilirsiniz. Neticaret e-ticaret paketlerini kullanarak kendi şahıs şirketiniz sayesinde sanal mağaza açabilir ve bu mağazada bütün ürünlerinizin tanıtımı ile birlikte satışını da gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynaklar:
https://www.ideasoft.com.tr/blog/sahis-sirketi-nasil-kurulur-ve-acilir--gerekli-belgeler-22.html

http://www.neticaret.com.tr/blog/sahis-sirketi-nasil-acilir
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?