MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Site Taşıma İşlemi Sorunsuz Taşıma

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Site Taşıma İşlemi Sorunsuz Taşıma

26 Eylül 2017 Salı

Site Taşıma İşlemi Sorunsuz Taşıma

7 Adımda Sorunsuz Site Taşıma İşlemi


SEO, SEO Yöntemleri, Google SEO, SEO Öğrenmek, SEO NEdir, SEO Sıralama Yapmak, Web sitelere SEO Yapmak, Google Sıralama Yapmak, SEO Püf Noktaları




  • Test Edin ve Hızlı Başlamayın

    1. Site taşımak hemencecik girişebileceğiniz bir iş değildir. Muazzam bir ekip çalışması gerektiren bir süreçtir. Yapılacak en doğru şey alt dizinde ya da alt domainde herkesin bir noktada buluşup buluşamadığını test etmektir. Böylelikle, eğer komut ve iletişim zincirinde bir aksilik yaşanırsa sitenin yalnızca ufak bir kısmına zarar verirsiniz.

      1. Yeni Sitenin Eskisinden İyi Olduğundan Emin Olun

      Gayet basit bir madde gibi durabilir. Fakat bazen web tasarımcıları aşırı istekli olup yeni siteyi gösterişli programlarla doldurarak karman çorman kaynak kodlarına ve yavaş yüklenme hızına sebep olabiliyor. Eğer içeriğinizi eski siteden yenisine geçirecekseniz, yeni sitenin daha hızlı, daha temiz ve SEO’ya daha uyumlu olmasına dikkat edin. Aksi takdirde her şeyi mükemmel yapsanız da çalışmalarınız kötü performansla sonuçlanabilir.

      1. Taşımadan Önce Denetleme Araçlarını Hazırlayın

      Eski sitenize dokunmadan önce, taşımanın öncesini, taşıma sürecini ve sonrasını takip etmek için tüm araçlara ve metriklere sahip olduğunuzdan emin olun. Sıralamaları, endeksli sayfaları, backlinkleri ve organik aramaları eski sitenizle karşılaştırmanızı sağlayacak araçlar kullanmalısınız.

      1. Eksiksiz 301 Yönlendirme Planlaması Yapın

      Başlığı tekrar edeceğim: eksiksiz bir yönlendirme haritası çıkardığınıza emin olun!
      Bu aşama, site taşımanın en önemli noktasıdır. Neden mi? Sitenizin yeni bir yere taşınması arama motorlarına bildirilmelidir ve arama motorları adres açıklamalarının değişikliğini açık bir şekilde bilmelidir. Sitenizdeki her URL’i alın ve yeni site için uyumlu olan bir URL yapın. Her URL sayfanın içeriklerine göre yeni URL ile alakalı olmalıdır. Tüm bunları şöyle bir tabloda toplayabilirsiniz:
      site taşımak, siteleri taşımak, hosting değiştirmek, sunucu değiştirmek, Webtasarım, Web, Site sunucu, Sunucu taşımak, Hosting taşımak, SEO Sunucu, SEO Hosting, SEO Linkleri
      Daha sonra bu belgeyi kullanarak tüm eski siteleri kalıcı bir şekilde aktarabilirsiniz. Böylece hem kullanıcılara hem de arama motorlarına sayfanın yeni ve gelişmiş versiyonu gönderilebilir.
      Uygulaması kolay olduğu için yazılımcılarınız geçici yönlendirme olan 302’yi kullanmak isteyebilir. Buna sakın izin vermeyin! 302 yönlendirmesi arama motorlarına eski sitenizin sıralamasını tutmak istediğiniz mesajını verir. Yeni siteye sadece kısa bir süreliğine trafik gönderilir. Öte yandan 301 yönlendirmesi, eski sitenizin sıralamasında etkili olan anahtar kelimelerin hepsini yeni sayfaya taşır. URLleri bu şekilde planlayarak kazara sayfaları unutup 404 hatasına sebep olmanızı engeller. Site taşıma sonunda eski sitenizdeki sayfaların hiçbirinde 404, 302 ya da 5XX olmaması gerekmektedir. Hepsi yeni sitedeki belli bir URL’e 301 ile yönlendirilmelidir.

      1. Yeni Siteyi Hızlıca Duyurun

      Site taşımanın zorlayıcı kısımlarından biri de İnternet’in taşındığınızı anlamasıdır. Kullanıcılar eski sitenize link vermiş olabilir, eski siteyi yer imlerine eklemiş olabilir ya da Facebook’ta paylaşmış olabilirler. Şimdi ise eski yerine yeni siteden bahsetmelerini sağlamalısınız. İşte bu noktada halka ilişkiler ve sosyal medya ekibiniz devreye girer. Sitenizin yakında taşınacağını olabildiğince hızlı bir şekilde yaymaları gerekmektedir. Eski siteye link verenlere erişilip linkleri güncellemeleri gerektiği konusunda uyarılmalıdırlar. 301 uygulandığı zaman linkler teknik olarak yeni siteye gidecektir fakat farklı bir linkle siteye ulaşmak ziyaretçilerin kafasını karıştırabilmektedir. Siteyi yayınlamadan önce yapılan çalışmalar bu hususta çok etkilidir. Siteyi taşımak için yapılan teknik çalışmalar bir yandan devam ederken yeni siteye “çok yakında” yazmak ve yeni siteyi iş ortaklarına ve takipçilere duyurmak yapılabilecek çalışmalardandır.
      Bu şekilde bilinirliğinizi elde tutabilirsiniz ve yeni site hakkında konuşmalar erken başlamış olur. Tüm iş bittiğinde ise sıralamalarda hızlı bir artış yakalayabilirsiniz.

      1. Son İşlem İçin Oyalanmayın

      Testleri yaptınız, tüm araçlara ve planlamalara sahipsiniz, ekibiniz hazır ve herkes yeni sitenin gelmesini bekliyor. Sıra asıl işin yapılmasına geldi. Yapacağınız en kötü şey yeni siteyi çalışmak için oyalanmak olur. Eğer taşıma süreci bir-iki günü aşarsa arama motorlarının kafası karışacak ve karmakarışık URLler indekslenecektir. Bu yüzden sitenizi hızlıca taşımalısınız.
      İşte yapmanız gerekenler:
      1. Planlama yaptığınız belgeye göre 301 yönlendirmesini uygulayın.
      2. Yeni URLleri gösterebilmeleri için sitenizdeki tüm rel=canonical etiketlerini güncelleyin.
      3. Yeni URLleri gösterebilmeleri için siteniz içindeki tüm linkleri güncelleyin.
      4. Hala eski sitenize link veren kullanıcılara ulaşıp linkleri güncellemelerini rica edin.
      5. XML site haritasını güncelleyin ve Google ya da diğer arama motorlarının ağ yönetici araçlarına sunun.
      Tüm bunları olabildiğince hızlı uygulayın ki arama motorları da düzenlemeleri yapıp yeni URLleri indekslemeye başlasın. Bu beş aşamayı bitirdiğinizde bir iki hafta içerisinde arama motoru sonuç sayfalarında yeni sitenizin landing page’inin eskisinin yerine geçtiğini görmeniz gerekmektedir.

      1. Kalite Kontrolünü Unutmayın

      Yeni siteniz artık aktif ve taşıma süreci sona erdi fakat bütün iş burada bitmiyor. Her şey yolunda gitse bile Google site içi linklemede sorun fark ettiği için bir ay sonra trafikte ani bir düşüş ile karşılaşabilirsiniz. Hazırlıksız yakalanmayın!
      İndeksli sayfaları değerlendirin ve eski siteye gelen backlinkleri, anahtar kelime sıralamalarını ve en az 6 aylık organik arama trafiğini gözlemleyin. Olması gereken bu sayıların eski site için yavaş yavaş 0’a düşmesi ve yeni siteye giderek dengelenmesidir.
      Bütün site içi linklemeleri, 301 yönlendirmelerini kontrol edin ve sunucu hatası ya da yetersiz indeksleme belirtileri durumlarında ağ yöneticisini inceleyin.
      Yorucu bir iş gibi gözükse de tüm bu aşamaları izlediyseniz sorunsuz bir şekilde trafiğinizi sabitlediniz demektir. Tebrikler, başarılı bir şekilde sitenizi taşınız! Şimdi yeni siteniz için içerik üretmeye devam edebilirsiniz.
      Kaynak: seohocasi.co
      Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
      1. Kaynak seo hocasından alıntıdır.
        Yararlı ve güzel bilgiler.

        YanıtlaSil
      Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
      AK Blog SEO

      Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

      SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
      Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
      Akblog.NET
      Whatsapp İletişim Formu×
      Bilgileriniz
      İstek Bilgileriniz
      iletişime geç

      Merhaba!

      Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

      Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
      +905050251428
      Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
      +905050251428
      Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
      Destek Saatleri 09:30 - 17:30
      Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
      ×
      Nasıl Yardımcı olabilirim?