MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Htaccess Nedir

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Htaccess Nedir

15 Kasım 2017 Çarşamba

Htaccess Nedir Ne işe Yarar

Sizleri alıntı bir konu ile beyninizi meşgule alalım. Yararınıza olacak bir konu.
Htaccess konu başlığında bu kullanımın bir dosya olduğunu görebilirsiniz. Apache üzerinde klasörler içerisinde ayarlama ve düzenleme yapmanızı sağlayacak izinleri veren bir dosya olarak kullanılabiliyor. 
Pek çok ağ sunucusu tarafından kullanılmaktadır. Web alanı üzerinden yapılan bu ayar değişiklikleri için farklı komutlar kullanabilirsiniz. Yetki verebilir, kısıtlayabilirsiniz. Bu alanda bir oluşturucu kullanarak 100lerce farklı kod ile yetki ayarlamaları yapabilirsiniz. Bu alanda klasörlere erişimi engellemek için #deny all Access deny from all gerekli olacaktır. Tek bir dosya içinde erişimleri kısıtlayabilir ya da genel anlamda kısıtlamalar yapabilirsiniz. Klasörleri listelemek için kullanacağınız kod modülünü autoindex’in yüklü olması gerekli olacaktır. Bazı durumlarda ise klasörlerde yer alan ön tanımlamaları iptal etmeniz gerekli olabilir.
Sitenizde yer alan bant genişliğini korumak için dosyalarınızı php özelliğini kullanarak Htaccess , dosyası içerisinde gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.  Dosyalarınızı gizlemek için belirli dosyaları gizleme özelliğini kullanabilirsiniz. Özel http 404 hata sayfası oluşturmak içinde bu dosya içerisinden yönlendirmeler yapabilir, bu kullanımın bu şekilde özelleşmesini sağlayabilirsiniz. Sitenizdeki video ya da resimleri farklı sitelerin görmesini engelleyebilmek içinde Hotking kullanabilirsiniz. Farklı sitelerin bu alanda resim ya da videoları görebilmesi bandwith alanında sorun oluşturabilir. Kullanabileceğiniz kodlarla siteniz dışında çağrılan mp3 Bu alanda en önemli kullanımlar arasında Htaccess başlığında kötü botları engellemek yer alıyor. Sitenizi bir şekilde tamamen indirmek isteyen botlara karşı bu şekilde htaccess dosyası içerisinde kullanacağınız kodlarla tedbirler alabilirsiniz. Hangi dili kullandığınızı bazı durumlarda saklamanız gerekli olabilir. Bu alanda bu dosya içerisine eklediğiniz kural ile kullandığınız dili saklayabilirsiniz. Bu dosya içerisinde daha yüzlerce kod kullanabilir. Ayrca seo açısından önemli bir unsurdur. Farklı yetki tanımlamaları yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları arasında bu dosyası küçük tutmak gereklidir. Çünkü yapacağınız her dosya istemi ile sunucu tarafından kontrol edilebileceksiniz. Ayrıca bu dosyanın düzenli olması da gereklidir. Kuralların artması dosyanızın anlaşılabilmesini azaltacaktır. Alt klasörlerde yer alan özelliklerde ancak alt klasörlerde geçerli olacaktır. Bu dosyaya şifre koruması yaparak ta daha güvenli kullanımlar elde edebilirsiniz.

---
----
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?