MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Wordpress mi Blogger Hangisi Daha İyi?

Wordpress mi Blogger Hangisi Daha İyi?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Wordpress mi Blogger Hangisi Daha İyi?

1 Aralık 2018 Cumartesi

Wordpress mi Blogger Hangisi Daha İyi?

Wordpress mi Blogger Hangisi Daha İyi?
Wordpress mi Blogger Hangisi Sizce?
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere 2 farklı hazır sistemlerden olan Wordpress ve Blogger sitelerinin kullanım konusuna beğeneceğiz.
Öncelikle Wordpress mi daha güzel, kullanım açısından daha mı rahat yoksa Blogger siteleri mi daha kullanılışlı sorularına ayrı ayrı cevaplar vererek sizler de kendinize göre karar verin.
Önceliğimiz Wordpress sitelerinin sistemi ile başlayalım. Sonrasında blogger tabanlı sitelerin kullanımına göz atacağız.
Sonuca ise kendiniz makaleyi okuduktan sonra karar vermeye başlayın.

Wordpress Siteleri Hakkında Özet Bilgi:

Evet arkadaşlar Wordpress kullanmak isteyen kullanıcılar bir adet domain ile birlikte hosting hesabınızın olması gerekmektedir. 
Wordpress'in resmi sitesini ziyaret ederek hazır sistem olan Wordpress'i indirdikten sonra Ftp veya C/Panel den indirdiğiniz dosyaları yüklemeniz gerekir. Daha sonra SQL bilgilerini c/Panel den oluşturduğunuz bilgileri girerek sitenizi kullanıma açabilirsiniz. Aslında zor gibi görünse de yukarıda saymış olduğumuz yöntemleri yaparken, İnternette özellikle YouTube videolarını izleyerek sadece 3-4 dakikalık bir zaman dilimi içerisinde bu işlemlerin çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. 
Wordpress Siteleri
Wordpress Siteleri
Wordpress web sitenizi kurduktan sonraki aşamada ise sitenize özel olarak Ücretsiz tema tasarımlarının yanı sıra ücretli olarak Ayrıca wordpress'in temalar kısmından dilediğiniz tasarımı seçerek sitelerinize güzel bir görsellik kazandırabilirsiniz. Wordpress konu eklerken bazı işlemleri bilmeniz gerekir. Tamamıyla Türkçe desteği olan wordpress'in kullanımı Gerçekten de çok zor olmasa gerek ve Wordpress kullanım sıkıntılarından biri sürekli güncelleme olayları ile karşı karşıyasınız. Gerek wordpress'in güncelleme dosyaları veya gerekse de sitenize yüklemiş olduğunuz eklentilerinde güncelleme zamanı geldiği zaman  Güncellemeleri yapmak zorundasınız. Aksi takdirde sitelerinizde açıklar oluşabilir ve temel güvenlik zaafiyetine sahip kişiler bile sisteminizde oluşan açılardan yaralanarak sitenizin sonunun gelmesi an meselesidir.. Bunların önüne geçmek basit ve yukarıda da belirttiğimiz gibi sürekli Güncellemeleri takip ederek bu gibi açıkların önüne geçebilirsiniz.

Wordpress kullanımı için hem web alanı dediğimiz  hostinge ödeme yapıyorsunuz ve hemde site adı dediğimiz (örnegin: www.akblog.net) domain adresine de ödeme yapmak zorundasınız. 

Wordpress Sitelerindeki Olumsuzluklar:

Sürekli güncellemeler ile uğraşmanız gerekir. Hem eklentiler hemde temanız açısından sitenizin güvenliği açısından zorunlu olarak belirli periyotlarla yapmak zorundasınız.
Eklentiler kullanmanız gerekecek ancak işinizi kolaylaştırma adına yüklediğiniz her eklenti sitenizin kasılmasına yani geç açılmasına sebebiyet verecektir. (Bunun önüne geçmeniz için gzip kullanabilir veya aşırı eklentilerden uzak durmanız gerekir. 
Wordpres Yedekleme sorunu ayrı bir sorun. Sizleri uğraştıracak ve bunun önüne geçmeniz için işinizi kolaylaştırma adına uygun maliyete ücretli eklentiler ile işinizi kolayca halledebilirsiniz.  (Bunun dışında ayrıca ftp veya cpanel dende yapabilirsiniz ücretsiz olarak ama bu işlemleri manuel olarak kendiniz yapmak zorundasınız). 

Wordpress in güzellikleri yok mudur?

Elbette vardır. 
Seo açısından yararlanabileceğiniz en güzel hazır sistem diyebiliriz. 
Wordpress in Seo eklentileri sayesinde işinizi çok çok rahat yapabilir ve kodlama bilginiz yoksa bile bu işlemleri rahatca yapabilirsiniz. 
Wordpress dinamiktir ve dilediğiniz gibi tasarımını (bilmiyorsanız eğer sorun yok. Cüzi ücret ile bu sorunu halledebilirsiniz) kendinize göre entegre edebilirsiniz. 
Eklentiler sayesinde ayrı bir görsellik kazandırma şansınız vardır. 
Profesyonel iletişim formları yapma imkanınız vardır. 

Blogger Tabanlı Sitelere Bakalım Şimdide:

Blogger sitelerinin hem iyi hemde olumsuz yani kötü yönleri vardır.  Hazır sistemlerin bir özelliği de tamamen kendimize göre entegre edemeyişimiz gerçeği göz önünde bulundurursak ne demek istediğimizi anlamanız gerekir. 
Evet arkadaşlar şimdi öncelikle Blogger siteleri hakkında kısa ve özet olarak birazcık bilgi vermeye çalışalım.
Blogger Siteler Hakkında Bilgi
Blogger Siteler Hakkında Bilgi
Malumunuz Blogger Google tarafından internet kullanıcılarına vermiş olduğu tamamen ücretsiz bir web hizmeti aracıdır. 
Wordpress sistemiyle karşılaştırdığımız zaman hem iyi hem de olumsuz etkileri Elbette vardır.
Öncelikle Blogger ile ilgili olarak bilmeniz gereken bazı güzel yönlerinden bahsedelim.
Birincisi tamamen ücretsiz hazır bir web sistemi olduğunu söyleyebiliriz.
İkincisi olarak kullanımı gerçekten de son derece kolay ve basittir.
Üçüncüsü Blogger kullanıcılarının kesinlikle hosting sorunu yoktur.
Dördüncüsü olarak Blogger kullanıcılarının trafik dediğimiz banwit sorunu hakeza yine yoktur. 
Beşincisi ise blogger kullanıcılarının Wordpress sistemini kullananlara göre daha güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. 
Şöyle ki: Wordpress kullanıcılarının sürekli güncelleme ile uğraştıklarını biliyoruz ancak Blogger kullanıcılarının böyle bir sorun ile uğraşmadığını bilmeniz yeterlidir. 
Blogger da sadece mail adresiniz ele geçirilir ise sitenize zarar verilebilir ama  bunun da önüne geçmek için telefonunuzu sisteme Kayıt ederek ve blog panelinizin girişini yaptığınız her defasında doğrulama kodunu isteyebilirsiniz. Böylece sistem güvenliği sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
Blogger da sadece Domain ücretini ödüyorsunuz. (Wordpress gibi hem domain hemde hosting ücretini ödemiyorsunuz.)
Blogger kullanıcılarının bir güzelliği daha açıklarsak: SSL Tamamen ücretsiz olarak Google tarafından verilir. Wordpress kullanıcıları için bunu söyleyemeyiz. Sunucunuz tarafından sizlere SSL Sertifikası belli bir ücret karşılığında her yıl ödeme zorunluluğunuz vardır.

Kendiniz Blogger sistemi mi kullanmalıyım yoksa Wordpress sistemini diye karar verebilirsiniz bu yazıyı okuduktan sonra.

---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?