MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Tüm Detaylarıyla Google SEO

Tüm Detaylarıyla Google SEO Konusunu anlattık sizler için.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Tüm Detaylarıyla Google SEO

27 Nisan 2019 Cumartesi

Tüm Detaylarıyla Google SEO

Google seo nedir ?
Tüm Detaylarıyla Google SEO
Google SEO Doküman
Evet Son zamanlarda Özelikle Yandex Arama motorunun yoğun reklam ve tanıtımından sonra özelikle Türkiyede yeni bir yöneliş yeni bir arayış içine girmeye başladı. Eskiden Seo Google birinci sayfa iken şimdi durum değişti ve Seo Arama Motorları üst sıralar oldu. Yani işin özü Artık Türkiye Payı sadece Google nin değil, Tabi ki hala en büyük arama motoru konumunda ancak Türkiyede birileri google ile rekabet etme girişiminde bulundu bunun başında da en büyük reklam ve tanıtımı yapan Yandex Geliyor. Son zamanlarda kaliteli reklamlar ile Türk televizyonlarını renklendiren Dünyanın en büyük arama motorunun Türkiyede ki tek rakibi Yandex başarılı işler çıkartıyor. Google Seo artık bir seçenek bir tekel değil o neden dolayı artık Google arama motorunda üst sıralara çıkmaya çalışan insanlar bir yandan da tabi diğer arama motorlarınıda unutmuyorlar, Ancak gene Google özgü Google özel bir arama motoru optimizasyonu yapılması gerekiyor , En Karışık Sıralama algoritmasına sahip olan google son olarak piyasaya duyurduğu Penguen Algoritmasında sosyal paylaşım ağlarından alınan linklere ayrı bir önem vermeye başladığını hepimiz biliyoruz. Bunun yanı sıra sitenizin güncel olması kopya içerik barındırmaması ve kalitesiz sitelere link vermemeniz gerekiyor. Ayrıca kaliteli sitelerden link almaktan ziyade sizin kategorinizde olan ve sizinle aynı meslek dalına mensup yada sizinle paralel içerik barındırılan sitelerden alacağınız linklerde sizleri biraz da yukarılara taşır.

Neden Seo ?
Google organic aramalarında üst sıralarda yer alınabilmesi için arama motoru optimizasyonu alanında uzmanlaşmış kişi ya da kurumlardan kesintiye uğramaksızın seo hizmeti alınması gerekmektedir. Alınacak olan seo hizmetinin devamlılığının olması da çok önemlidir. Çünkü arama motorları özellikle Google algoritmalarını sürekli olarak güncellemekte ve geliştirmektedir dolayısıyla kesintiye uğrayacak olan bir seo çalışması hiçbir anlam ifade etmez.

Arama motoru optimizasyonu seo çalışmaları backlink, anahtar kelime yoğunluğu gibi birçok çalışmanın entegre bir şekilde yürütüldüğü çalışmalardır. Fakat arama motoru optimizasyonu seo çalışmalarının başarıya ulaşabilmesindeki en önemli kriterler içerik özgünlüğü ve web sitelerinin yazılımsal alt yapısının seo çalışmalarına uyumluluğudur. Eğer ki seo çalışması yapılan web sitelerinde özgün içeriklere yer verilmiyor kopya içerikler kullanılıyorsa ve web sitelerinin yazılımsal alt yapısı seo çalışmalarına uygun değilse diğer seo çalışmaları ne kadar doğru yapılmış olunursa olunsun başarı sağlanması çok mümkün değildir.
Seo çalışmaları Google adwords reklamlarının tersine uzun vadede sonuç veren çalışmalardır. Her anahtar kelimede değişmekle birlikte seo çalışmaları ile istenilen hedefe ulaşılabilmesi minimum 6 aylık bir çalışmayı gerektirir. Seo çalışmaları için Google herhangi bir ücret talep etmemektedir. Seo çalışmalarının fiyatları çalışılacak olan anahtar kelimelerin Google organic aramalarındaki oranları göz önüne alınarak belirlenmektedir. Tüketicilerin satın alma ve ürün seçme davranışlarını yoğunlukla internet üzerinden dahası arama motorları üzerinden yapmaya başlamaları firmalar için hedef anahtar kelimelerinde arama motorlarında özellikle en önemli arama motoruolan Google’da üst sıralarda yer almak seo açısından büyük önem taşımaya başlamıştır.

Mobil Seo Dönemi:
E-ticaret dünyasındaki hızla büyümenin ardından gelişen teknolojiyle ülkemizde bu yıl gelişmesi beklenen en büyük sektörlerden birisi de mobil seo sektörüdür. Google’ın mobil cihazlar üzerine üretmiş olduğu özel yazılımlar ile arama motorlarının sıralama kriterleri üzerinde seo çalışması yapmak gerekmektedir.Yurt dışında kullanılan bu sektör ülkemizde gelişmeye oldukça müsait. Çünkü ülkemizde artık mobil üzerinden internete bağlanan kullanıcı sayısı milyonların üzerinde. Bununla beraber Türkiye’nin en büyük 3 büyük operatorü yapmış olduğu çalışmalar ile kullanıcıların artık her an her yerde internete bağlanmaları için özel kampanyalar düzenlemektedir.

Kurumsal Seo:
Seo çalışmaları günümüzde talebi ve rekabeti en çok artan çalışma ve sektörlerden bir tanesidir. Durum böyle olunca, seo sektörü farklı düşünce grupları tarafından da odak noktası olabilmekte ve suistimale açık bir hale gelebilmektedir. Bu gibi farklı niyetlerle sektöre girenler seo çalışmaları için büyük risk ve güven problemi oluşturmaktadır. İşte bu durumda kurumsal firmalar seo çalışmaları için çok daha dikkatli ve tedirgin olmaktadır. Kurumsal seo çalışmaları, jenerik kelimelerin dışında kalan alanları içermektedir. Örneğin, oyun, haber kelimesi yerine, asansör, parke veya doğrudan firma ismine yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Örneğin kurumsal seo çalışmaları arasında, istanbul asansör tamiratı, mersin temizlik şirketi gibi bölgeye göre de sektör grupları bulunmaktadır.

Seoyla ilgili terimlerin karşılıkları:

Seo: Arama Motoru Optimizasyonu sözlüğünün İngilizce karşılığı ve kısaltmasıdır.
PageRank: Google’ın sayfa sıralama sisteminde kullandığı bir teknolojidir.
Pr: PageRank kelimesinin kısaltmasıdır.
Page Rank Güncellemesi: Google her 3 ayda bir sitelerin PageRank değerini güncellemesi olayıdır.
Backlink: Bir siteden alınan linktir.
Tag: Siteyi Google vb. arama motorlarına tanıtıcı koddur.
Sandbox: PageRank arttırmak amacı ile girilen link değişimlerinin abartılması sonucu, Google’ın siteye verdiği cezadır.Aynı zamanda SPAM adı verilen farklı teknikler kullanan kimselere Google tarafından verilen geçici cezalardır.Bu ceza sonucu kimsenin Google’dan en çok hit aldığı kelimede büyük zarara uğraması muhtemeldir. Bu kelime ilk sayfa çıkıyorsa bir anda 10. sayfaya düşebilir.
Google Ban: Yukarıda verilen örneklerde olduğu gibi,kural ihlali yapan webmasterın indexlerinin tamamen silinmesi olayıdır.Google da hiçbir sayfanız kalmaz.
Dmoz: Dünyanın en büyük dizinidir.PageRank değeri 8 olduğu için ve Google anormal derecede önemsediği için herkes oraya eklenmek ister.Ancak Dmoz sadece kaliteli siteleri listeler.

1) Sosyal Medya ve SEO
Sosyal medya olmadan SEO artık düşünülemez. 1 Aralık 2010′da Danny Sullivan’ın Google ve Bing ile birlikte yaptığı röportajdaBing ve Google, Twitter’dan retweet ve tweetlerle gelen linklerin arama sonuçlarını belirleyen sinyallerden biri olduğunu belirtmişti. Hatta iki arama devi de, linki paylaşan kullanıcının kaç kişiyi takip ettiğini ve kaç kişi tarafından takip edildiğinin de göz önünde bulundurulduğundan bahsetmişti. O zaman tweet edilmeye ve Facebook’ta paylaşılmayaca değecek kadar kaliteli içerik üretmemiz gerekiyor. Aynı zamanda SearchMetrics tarafından düzenlenen araştırma, Facebook paylaşımlarının, backlinklerden daha etkili olduğunu göz önüne sermiş.

2) PageRank vs AuthorRank
Yukarıdaki başlıkta Google ve Bing’in Twitter kullanıcılarının follower/following oranını önemsediğini söylediğini belirtmiştik. Yani 10 kişi tarafından takip edilip 100 kişi takip eden Twitter profilinin gönderdiği sinyalle 100 kişi tarafından takip edilip 10 kişi takip eden Twitter kullanıcısının gönderdiği sinyal aynı değil. Bununla birlikte Google+ Authorship olayını da es geçmemek lazım. Google Author Agent patentini 2005′te alıyor ve Google+ ile birlikte bu özelliği hayata sokuyor. Google’ın G+ ve Google Authorship özelliklerini aynı gün duyurmuş olması tesadüf olabilir mi? Peki daha fazla takipçi kazanmak ve daha fazla insan tarafından G+ çevrelerine eklenmek için ne yapmak gerek? İşe yarar bilgi, kaliteli içerik paylaşmak tabii ki.

3) Referans vs Backlink
Web sitesi için yapılan seo çalışmalarında Seo uzmanlarının en çok önem verdiği noktanın Backlink olduğunu biliyoruz. Backlink diğer web siteleri arasında bir transfer sağlayarak çeşitli optimizasyonlarda kolaylık sağlar. Seo uzmanları yada seo şirket sahipleri müşterilerine seo çalışmalarını anlatırken müşteriler genel olarak bir soru yöneltir ‘’seo da backlink olmazsa olmaz mıdır?’’.Seo Çalışması demek web sitesinin çeşitli arama motorlarında üst sıralara çıkmak ve bir takım satış politikası ile beraber müşteri kitlesi ile ziyaretçi sayısını arttırmaktır. Bunun için de optimizasyon da altın kural Backlinktir. Backlink ile yapılan link inşaatı yada link transferleri web sitenizin içeriğine göre alınan yerlerden size ekstra bir yükseliş göstermekte.
Google backlink alınan web sitesine göre şöyle bir yorumlama yapar ‘’ bu web sitesi Page rank puanı yüksek olan bir yerden alındı ise bu web sitesi de backlink alınan site ile aynı klasmanda görerek web sitenizin de önemli olduğu kanısına varır’’. Demek oluyor ki seo da backlink olmazsa olmaz mıdır sorusuna verilebilecek cevap tabiî ki de hayır olur. Web sitesine uyumlu link transferi sizi arama motorlarınca hızlı yol kat etmenize ve yükselmenize olanak sağlarken çeşitli kitlelere ve ziyaretçilere kendinizi tanıtmanızı imkan sağlar.

4) SEO + PR
Anasayfaya nofollow link ile ya da sadece URL ile yayınlatacağımız hepsi ayrı ayrı özgün basın bültenleri hem Penguen’e yakalanmadan sağlıklı SEO yapmamıza olanak verir hem de sitemizin tanıtımına katkıda bulunur. SEO açısından hiç etki etmeyecek olsa bile sitenize gelen ziyaretçilerden alacağınız bir like ya da tweet emeğinizi ziyan etmeyecek nitelikte. Basın bültenlerinizi Marketwire, PRWeb, PRnewswire, BusinessWire, e-Releases gibi siteler aracılığı ile yayımlatabilirsiniz.

Bir Websitesi 3 Adımda Nasıl Oluşturulur ?

1) SEO yapmamız için,ilk olarak optimizasyonu uygulayacağımız bir sitemiz olmalı.
Bir web sitesi edinecekseniz,bir domain veya hostinge ihtiyacınız olacaktır.
Domain: Google.Com gibi site adreslerine domain denilir.
Hosting: Web sitesi dosyalardan oluşur ve bu dosyaları devamlı yayında tutacak bir bilgisayar gerekir. Günün her saati açık olan güçlü bilgisayarlar vardır.Bunlara server adınverilir.Bu makinelerde yayın yapmak için,aldığınız paketlere hosting denir.
2) Gerekli araştırmalarla kendinize en uygun hosting paketini bulabilirsiniz.
3) Sitenizi oluşturmak ve SEO’ya adım atmak için hemen bir blog yaratın.

İlk Adım ve SEO
Artık sitemiz de hazır SEO yapmaya başlayabiliriz. SEO yapmak için neler gerekiyor onlardan bahsedelim.İlk olarak ne yapacağınızı kafanızda kurun.Site içeriğinizi kafanızda canlandırıp hayal edin ve bu içeriğe yönelik özgün yazılar makaleler yazmaya çaba gösterin.

Kullanacağımız teknikleri oluşturma vakti geldi:

Backlink İnşaası (Link Değişimi):
Kendinize bir backlink kaynağı oluşturmalısınız.Bildiğiniz üzere PageRank mantığına göre,link verilen site güzeldir. Bu sebeple çeşitli Webmaster Forumlarına katkıda bulunun.R10.Net Forumlarında bulunan Link Değişim Forumu çok işinize yarayacaktır.
Siteniz yeni ise her site ile değişime girin,ancak oturmuş bir site iseniz ve belli PageRank değerlerine sahip siteleriniz varsa,muhakkak seçici olun.İçerikdaş siteler ile veya PageRank’i yüksek siteler ile değişimi tercih edin.
Çapraz değişim en sağlıklısıdır.
Çapraz değişimde bir site diğerine link verir,diğer site de başka bir siteye link verir.Böylece ikisi de en kaliteli backlink olan karşılıksız backlinkten faydalanır..

Dizinlere Ekleme Yolu ile Backlink İnşaası:
Sitenizi dizinlere eklemek backlink açısından çok önemlidir.Çoğu dizin karşılıksız ekler.Ve en değerli backlinkler karşılıksız backlinklerdir.

Orjinal İçerik:
Google orjinal içeriği kolayca ayırabiliyor.Geliştirdiği algoritmalar sayesinde,kolayca kopya içeriği tespit eder.Bunun cezası değişebilir.Zaten kopya içerikle doldurduğunuz bir sayfada ön sıralarda çıkmak mümkün değildir.Sitenizde bildiğiniz ve hakim olduğunuz konularda makaleler yazın.Bu makalelerde İnsanlara faydalı olmak ve bilgilerimi paylaşmak için yazıldığı görülmelidir.Sizin de insanlığa faydalı olduğunuzu Google anladığı gün,sizi ödüllendirecektir.

Tag’lar ve SEO İlişkisi:
Taglar SEO’nun temel kaynağıdır.Ancak Tagların çok ciddi bir etkisini bulunmamaktadır. Faydalı olan tek Tag ’’ description ’’ Tagıdır.

Sayfa içi SEO İşlemleri :
Bu kısım yeni kullanıcılar için biraz fazla tasarım bilgisi gerektirebilir.
Google yeni web teknolojilerini her zaman çok sever,örneğin CSS ’e Google aşıktır
Eski site içi düzenin ana kaynağı olan tabloları,Google bot hiç sevmez.Eski tip tasarımla kodlanmış sitelerinizi,eğer ciddi bir SEO Kampanyasına sokacak iseniz bütün tabloları kaldırıp sitenizi CSS’e göre yeniden kodlatın.

Flash ve Resim Tabanlı İçerik:
Flash hareketli bir ögedir.İnsanlar tasarımlarda görsellikten hoşlanırlar.Hareketli ögeler insanlar içindir.Siteyi Flash ögelerle zenginleştirmek görsel olarak güzel ancak botun bunları okuyamayacağı ve içinde yazan hiçbirşeyi anlayamayacağı düşünülürse, Flash içerik kullanmak pek avantaj sağlamayacaktır. Flashla kodlanmış bir site de kendine göre Profesyonel yöntemler ile SEO işlemine girse bile HTML gibi statik ve PHP/ASP gibi dinamik bir içeriğin önünde oldukça zayıf bir rakiptir.nBu sebeple sitelerinizi Full Flash - Full Resim vb. şekilde kodlanmaktan kaçınmak yararlı olacaktır. Görsellik güzel fakat her zaman öncelik olmamalıdır. Bir sitede görsellikten çok site ziyaretçilerini olması müşteri potansiyelinizi artması avantaj olacaktır.

Güncel Seo Teknikleri :

Site İçi Seo :
Site içinde tasarımda yada script`te yapılan taktikler.
1- Sitenizin Konusuna uygun, konunun adı içinde geçen bir domain tescillenmelidir.
2- Sitenizin diline göre hosting saglayıcısı seçiniz. Bu demek oluyor ki eğer türkçe bir siteniz var is eve türkiyeye hitap ediyor iseniz, Türkiye datacenter larını kullanan firmalardan hosting yada reseller alınız, Türkiye datacenterlarından kendinizde server ( sunucu ) kiralayabilirsiniz.
3- Özgün Tasarım ( css + ajax ) ve Özgün Script Kullanılmalıdır. Web masterların en çok yaptıkları hatalardan biride hazır template tasarımlar veya hazır scriptler kullanmaktır. Tasarım ve script konusundada özgünlük çok önemli bir etkendir.
4- Site içi seo nun olmaz sa olmazı özgün ve güncel içeriktir. Site içi seo nun en önemli unsurudur diyebiliriz.
5- Her sayfada farklı ( title description ve keywords ) kullanılmalıdır. Eger her sayfada farklı metataglar kullanmak yerine her sayfada aynı metatagları kullanır iseni arama motoru sıralamanız düşecektir. Bunu önlemek için yukarıda anlattıldığı gibi her sayfada faklı yani sayfanın yada içerigin veya makalenin konusuna içerigine göre metataglar kullanılmasıdır. Metataglar kısa ve öz tutulmalıdır. Fazla Metataglar spama girer.
6- Her sayfanın konuyla alakalı, uygun sayfa başlığı olmalıdır. Bir örnek ile açıklayım, diyelim ki konusu arabalar olan bir makaleniz var . uygun sayfa basligi – .com/arabalar yada .com/arabalar html olmalıdır. Sitenizin Sayfalarında php scriptlerde kullanılan ( .htaccess ) dosyası yöntemi ile sayfalarınız .com/icerik/ yada .com/içerik.html şeklinde isimlendirilmelidir.
7- Sitenizin mutlaka site haritası yanı sitenizdeki tüm linkleri listeleyen bir sayfası olması gerekir. Aynı zamanda sitenizin bir XML site haritasına sahip olması gerekir. Bu xml harita google webmasters a tanıtılarak google botlarının sitenize daha kolay erişmesini ve tüm sayfalarınızı gezmesini amaçlar.
8- Site oluşturulduktan sonra Webmasterların en çok yaptıgı hata spam dır.Site içerisinde gerek metatag bölümünde gerek ise sitenizin en altına yada her hangi bir yerine sitenizin konusu ile alakalı 3-5 den fazla aynı yazılan yazılardır. Aynı içerik ama farklı metataglar ile yalancı sayfalar veya aynı içerik aynı metatag farklı sayfa ismi ile hazırlanmış yalancı sayfalan, yani site içerisindeki eylemlerin 2-3 den fazlasına spam olmasına neden oluyor. Bu yazı yada sayfa ismi gibi olabiliyor, sitelerinizde spam oluşturacak etkenlere dikkat ediniz.

Site Dışı Seo :
1- Sitenizi Google Webmastes a Kayıt Edin
2- Sitenizi Akblog.Net'e Kayıt Edin. (DMOZ'ye alternatif rakip site)
3- Sitenizi Dizinlere ve Toplistlere Kayıt Edin
4- Pr6 Pr5 Blog Türevi Sitelere Yorum İle Beraber Link`inizi Ekleyin. ( 3 Günde 1 Tane Gibi )
5- Aynı İçerikli Siteler ile Çapraz Link Değişimi Yapın . ( 3 Günde 1 Tane Gibi )
6- Aynı İçerikli Sitelerden Karşılıksız Link Satın Almak

Site Dışı Seo da Dikkat Edilmesi Gerekenler :
Siteniz için karşılıksız link almaya çalışın, karşılıksız sizin sitenize verilen linkler ne kadar fazla olur ise sitenizin google sıralamasında indexli olarak yükselecektir. Ancak sitenize link alımlarında dikkat etmeniz husus aşırıya kaçmamanızdır. Yeni açılmış sitelere link almak çok sakıncalıdır. Böyle bir yanlışlık sandbox yemeye neden olabilir. Ayrıca sitenize link alımı yada çapraz link veya dizinlere eklerken acele etmeyin her gün 1 tane yada 2 günde bir tane şeklinde yavaş yavaş ilerleyin.

Reklam :
Reklamlar sitelerin hitini arttıran ve sitelerin tanıtımını sağlayan en önemli yardımcılardır. Reklamlarda önemli olan hedef kitleye ulaşabilmektir. Örnek olarak oyun siteniz var ise oyun sitesine reklam vermek gibi. Bir site için seo nun ne kadar etkisi var ise reklamında etkisi bir okadardır.

1- Adword a Reklam Verebilirsiniz.
2- Aynı içerikli Sitelere Banner yada popup Reklam
3- Aynı içerikli Sitelerin Üye Maillistlerine Ücret Karşılıgında Toplu Mail Reklamı
4- Aynı İçerik Olmayan ancak günlük 100k gibi hiti olan sitelere banner reklam
5- Aklınıza gelen farklı reklam yöntemleri vb…

2012’de sitenizin seo için hazır olması aşağıdaki 4 ipucuyla daha kolaylaşacaktır:

1. Anahtar Kelime :
Araştırmasını Yeniden Yapmak İlk seferde, anahtar kelime araştırmasını kusursuzca yapabilen çok az site vardır. Bunun nedeni de, belirli anahtar kelimelerin her ay aldığı Y miktarındaki arama yoğunluğunun, sizin için sürekli faydalı olacağını garanti etmeyeceğindendir. Bunun aksine, çok fazla inanarak kullanmadığınız bir anahtar kelime, daha iyi sonuçlara yol açabilir. Belli anahtar kelimeleriniz, Siteniz için iyi performans gösterecek gibi görünürken, bunu gerçekten yapıp yapmadıklarını görmenin zamanı şimdidir. Hangi anahtar kelimeler umduğunuz gibi performans göstermiştir? Hangileri beklenenden daha düşük bir performans sergilemiştir? Sitenize sabit bir akış getirecek olan yeni anahtar kelimeleri gösteren herhangi bir akım görüyor musunuz? Arama davranışları, zamanla gelişir; yani 2011’de işe yarayan anahtar kelimeleriniz 2012’de aynı şekilde işlemeyebilir. Yeni anahtar kelimelerine yönelmekten korkmayın, ama sitenizin analitiklerine dayalı değişikliler yaptığınızdan emin olun! Yeni bir anahtar kelime deneyeyim derken, yanlışlıkla, iyi iş gören bir anahtar kelimeyi kaldırmayı istemezsiniz.

2. Web sitenizin İçeriğini Güncellemek:
2012’de firmanız/markanız ne gibi yenilikler yapacaktır? Yeni bir ürün mü çıkaracaksınız? Bu yeni ürünün mutlaka sitenizde yer alması ve sitenizin geri kalanına internal linkler aracılığıyla bağlı olması gerekir. Firmanızla ilgili bir sosyal profil mi oluşturacaksınız? Bu özellikler doğru zamanlarda siteye eklenmeli veya çıkarılmalıdır. Örneğin, sevgililer günü ile ilgili duyurularınızı, sevgililer günü geçtikten sonra yapamazsınız. Firmanızın/markanızıngüncel pozisyonunu tam olarak yansıtan bir içerik ve site oluşturmaya özen gösterin.

3. Blog/Makale Konuları Bulmak İçin Düşünmek:
Çoğu firmanın içerik düzenlemesiyle ilgili karşılaştığı bir numaralı problem, uygun konu bulmaktır. 2012 için şimdiden harekete geçin ve düşünmeye başlayın! Eğer konularınızın yavaş yavaş yeterli olmadığını düşünmeye başladıysanız, ortaklarınızdan veya çalışanlarınızdan yardım almaktan çekinmeyin. Örneğin, çağrı merkezinde çalışan ekip arkadaşlarınızdan, her gün onlara yöneltilen soruları not almalarını isteyin. Böylece müşterilerden gelen talep doğrultusunda blog yazıları veya makaleler yayınlayabilirsiniz. Ayrıca, rakiplerinizin bloglarının RSS feed’ine üye olabilirsiniz. Sizin gibi aynı hedef kitleyi seçmişse, oradaki konular size uygun olacaktır. Onların yazılarından yararlanabilir. (Asla kopyalamayın), kendi tecrübe ve yorumlarınızı ekleyerek benzersiz bir içerik oluşturabilirsiniz. Ayrıca onların değinmediği konuları gözden geçirip, onlarla ilgili yazılar oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra, müşterilerinize direkt olarak sorabilirsiniz. Sosyal profillerinde bazı sorular yöneltin ve neleri öğrenmek istediklerini ölçmeye çalışın. Sonrasında, bu açık alanı kaliteli yazılarınızla doldurun.

4. Bir Link Denetimi Yapmak:
2011 yılında oluşturduğunuz link portföyünü detaylı bir şekilde incelemek, link denetimi yapmanın güzel bir yoludur. Linklerinizin çoğunluğu nereden gelmektedir? Bir kategoride en ağırken ötekinde daha hafif mi kalıyorsunuz? Hatırlayın, arama motorları link inşasında çeşitli yaklaşımlar görmek ister. Akış için ne kadar fazla kaynak olursa, sayfanız o kadar az zayıf olur. Bir link denetimi yapmak, sadece, yıl boyuca sosyal medya, video, blog yorumları ve daha fazlasıyla oluşturmuş olduğunuz linkleri değil bunun yanı sıra sitenizin kendiliğinden kazandığı linkleri de gösterir. Bu kendiliğinden oluşan linkleri kontrol edemeyeceğiniz için, her birinin kaynağını belirlemek ve gelecek yılda sitenize yarar mı zarar mı getireceğine karar vermek önemlidir. Eğer kendiliğinden gelen linklerinizin çoğu spam, düşük kaliteli veya kötü sitelerden (pronografik, kumar) geliyorsa, SEO’nun öbür yüzüyle karşılaşırısınız. Bu tip SEO, spam siteleri oluşturup rakibinize link olarak eklemeyi içine alır ve arama motorları black hat link inşası yaptığınızı düşünür. Link inşasıyla ilgili bir ana hat oluşturmalısınız. Böylece 2012’de ne tür işler yapmanız gerektiğini bilirsiniz.

White Hat SEO Yöntemleri Nedir ?
Özgün ve kaliteli içerik, özgün görseller, videolu anlatımlar, spama kaçmayacak şekilde etiketlemeler sayılabilir.Tabii backlink olmadan da seo olmaz.Yani kısacası spam yapılmayan seo şeklidir. Hiçbir doğal seo yöntemi yapıldığı anda sitenizi onlarca sıra üste taşımaz.İşte bu white hat seodur.Çünkü beyaz şapkalı demek; yasal olmayan yöntemlere yani black hat seoya karşı olmak, doğal yollarla seo yapmaktır.Yasal olmayan yöntemlere karşı düşmandırlar.Aslında yaptıkları yöntemleri black hat seocular da yapar.Ancak spama karşıdırlar.White HAT yöntemlerle yapılan her işlem ileride etkisini gösterebilir.Çünkü bu yöntemde zamana yayma vardır.Mesela bir siteye hergün içerik girmek gibi olabilir..Bir siteye her gün özgün ve kaliteli içerik giriliyorsa zaten google tarafından sevilir.Ancak spam yöntemlerden uzak durulursa white hat sayılabilir.Aslında ping atmak bile bir black hat (siyah şapkalı) seo yöntemidir.Çünkü google’ı zorla siteye sokuyorsunuz index almak için. Ping/imleme tarzı yöntemler kullanmayan seocu yoktur.

Black Hat Seo:
Dünyada internetin yayılması karşımıza yepyeni sektörler çıkarmıştır. Bunların en önemlisi Seo sistemidir.Websiteleri ile internet kullanıcılarını buluşturan arama motorları bir köprü görevi görmektedir. Arama motorlarında üst sıralarda listelenmek büyük maddi kazanç ve prestij sağlamaktadır.Bu sebeple Seo şuanda internet kullanıcıları ve webmasterler için büyük önem taşımaktadır. Her önemli iş kolunda olduğu gibi seo da normal olmayan yöntemler kullanılabilmektedir.Bu yolların tamamının genel ismi Black Hat Seo’dur. Bu seo kolunun amacı illegal şekilde yöntemler kullanarak arama motorlarında üst sıralarda listelenmektir.

Black Hat Seo’nun en popüler yöntemleri ise şunlardır:

- Birinci yöntem
Keyword Stuffing/Unrelated Keywords- Sahte Keyword
Bu yöntemin işleyişi şöyle olmaktadır.Websitesinde yer alan web sayfalarının ve meta tagların, site içeriği ile uyuşmayan kelimelerle hazırlanmasıdır.

- İkinci yöntem
Doorway Pages- Görünmez Sayfa
Bu sayfalar içerik yönünden ve kod sistemi yönünden mükemmele yakın hazırlanırlar. Anahtar kelimeler kuralına uygun hazırlanır.Bu yöntemdeki gariplik bu sayfaları kullaıcıların görememesidir. Bu yöntem ile arama motorlarında üst sıralarda listelenmek kolaylaşmaktadır zaten ana amaçta budur.

- Üçüncü yöntem
Tiny Text/Alt Text
Websitelerine resim eklediğimiz zaman bu resimlerin kullanıcıların görmediği resim açıklama kodları bulunmaktadır. Bu bölümlere resim ile alakası olmayan anahtar kelimeler girilerek yapılan illegal seo yöntemidir.

- Dördüncü yöntem
Mirror or Duplicate Sites
Bu yöntem webmasterlerin ve websitesi sahiplerinin en çok başvurduğu sıradan ve arama motorları sistemleri tarafında çözülmüş bir yöntemdir. Birçok domain alarak bu sitelere kopya içerik konulmasıyla yapılır.Dediğimiz gibi işlevini yitirmiştir.

- Beşinci yöntem
Invisible Text
Ana sayfada sitenizi ziyaret edecek kullanıcıların göremeyecekleri yazı renkleri ve fontları kullanarak anahtar kelimeleri websayfalarına yerleştirmeleri ile yapılır.
Black Hat Seo yöntemlerini kullananların alacağı tek ceza sitelerinin banlanması ve aramamotorlarında listelenmemesidir.Bildiğiniz gibi arama motorlarının dünya üzerindeki sitelerle aynı anda başedemeycekleri için hemen deşifre olmanız çok da mümkün gözükmemektedir.

Negatif SEO Nedir? (Önemli Bir Bilgi)
Başkaları sizin sitenizin sıralamalarını kötü linklerle etkilemeye çalışıyorsa, buna “negatif SEO” denir.
Yıllardır, Google başkalarının kötü linklerle sitenizin sıralamasını etkileyemeyeceğini söylemektedir. Ancak çoğumuz bunu bu şekilde bilmiyoruz. Çok fazla tartışılmayan bu konu, her zaman karanlıkta kalmıştır. SEO faaliyetlerini başarıyla ve dürüst yollarla uygulamak isteyen SEO uzmanlarına büyük darbe indiren negatif SEO hep bir sır perdesi olarak görülmüştür.

Trello ile SEO Projelerinizi Kolayca Yönetin:
SEO projeleri başlı başına bir bilgi birikimi gerektirdiği gibi, iyi bir proje yönetimi becerisi de gerektiriyor. Bilgi birikimi olmaksızın, ne kadar iyi bir proje yönetimi olursa olsun başarı sağlamak nasıl mümkün değilse, tersi için de aynı şeyi söyleyebiliyoruz. İşte tam bu noktada, son yıllarda Web’in en devrimsel yeniliklerinden biri olan bulut bilişime iş düşüyor. Birlikte çalışma ve her yerden erişim gibi paha biçilemez özelliklerin de katılımı ile proje yönetimi için Web’den başka bir platformu düşünmek mantıklı olmayacaktır. Bizim de müşterilerimizin operasyonlarını strateji sürecinde organize ederken sıkça kullandığımız Trello adlı ücretsiz ve bulut tabanlı yazılımı kullanarak SEO projelerinizi kolayca organize edebilirsiniz. Trello genel olarak; herkes tarafından kolayca kullanılabilecek olan tahtalardan, listelerden ve kartlardan oluşuyor. Sadece SEO yönetimi için değil, tüm projelerinizde hatta Trello’nun sitesinde de görebileceğiniz üzere sanat projelerinde dahi kullanabilecek kadar çok yönlü ve fonksiyonel bir sistem. Oluşturduğunuz listeler arasındaki kartlarda sürükle bırak ile geçiş yaparak projeleriniz haftalık olarak düzenliyorsanız kolayca görevlerin zamanlamasını değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca her karta bir kişiyi atayarak, iş süreçlerinizi de kolayca Trello’ya aktarabilirsiniz. Çünkü sisteme uyum sağlayarak çalışan bildirim sistemi, Facebook’tan da bilindiği üzere sürekli olarak çalışanlarınızı uyararak yeni işleri onlara hatırlatıyor. Bir diğer güzel özellik ise, her kart için bir deadline yani son tarih ekleyebilmeniz. SEO projelerinin başarılı bir şekilde yönetilebilmesi için olmazsa olmazlardan biri de kuşkusuz ki işlerin belirli bir istikrar ve düzen dâhilinde ilerleyebilmesi. Bunun sağlanamadığı projelerde sürdürülebilir sonuçlardan bahsetmek elbette mümkün olmuyor. Trello’nun bu özelliği ile de kolayca görev yönetiminizi organize edebilirsiniz. Trello’yu internette sıkça karşılaştığımız yapılacaklar listesi yazılımlarından farklı kılan aslında pek çok öğeyi bir arada barındıran, çoklu ve eşzamanlı çalışmaya izin veren bir iş istasyonu olması. Öyle ki, her kartı yapılacaklar listesinin bir madde listesi olarak değerlendirmeniz Trello’yu verimsiz kullanmanız anlamına gelebilir. Çünkü Trello’nun barındırdığı, kartlara to-do-list atama özelliği sayesinde de uzun süreler alabilecek görevleri parçalara bölerek ekibinize iletebiliyorsunuz.

Seo hakkında faydalı bilgiler:
Arama motoru optimizasyonu ile ilgilenen insanların öncelikle kesinlikle bilinmesi gerekenleri öğrenmesi ve her yeni proje veya site üzerinde bunları doğru bir şekilde kullanması gerekir.
- Başarılı bir SEO çalışması için domain ile anahtar kelimenin aynı olmasına özen göstermelisiniz.
- Eğer ciddi bir proje yapmayı planlıyorsanız domain adresini 1 senelik değil en az 2 senelik almayı özen gösterin.
- Sitenizin devamlı açık kalması ve sağlam bir serverda bulunması SEO açısından hosting bazlı olarak en dikkat edilmesi gereken kural olarak kabul edilebilir.
- Web sitenizin kodlaması esnasında olabildiğince kodlardan yana basit ve sade olmaya özen gösterin. Unutmayın ki basit ve sade olmak sıradan değil eğer başarılı bir şekilde gerçekleştirilirse büyük farklılık yaratır. Sayfanıza gereksiz yükleme yapmaktan kaçının.
- Sitenizin link uzantısının çok önemli olduğunu da söylemekte yarar var. Örnek olarak; günümüzde hazır WordPress sistemi PHP dili ile kodlanmış olmasına karşın web sitelerine bu hazır sistemi kuran kişiler linklerini .html veya .htm olarak değiştirmektedir. Geçtiğimiz yıllarda Google’dan bu link yapısının SEO çalışmalarından daha etkili olacağı söylenmişti.
- Backlink çalışması yaparken oldukça titiz davranmalısınız. Backlink alacağınız web sitesinin aldığı backlinklere, adreslerin domain yaşı, sayfa kalitesi, PR değeri vb. bir çok özelliğine dikkat ederek backlink almanızı şiddetle öneriyoruz. Önünüze gelen her siteden değil gerçekten sitenize fayda sağlayabilecek sitelerden link almaya özen gösterin.
- Her zaman farklı yollar deneyin. SEO çalışmalarında başarılı olmanın en büyük sırrı kesinlikle devamlı farklı projeler geliştirip, farklı yolları denemektir.

--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?