MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Türk Mucitleri Bilim Adamları

Türk Mucitleri Bilim Adamları

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Türk Mucitleri Bilim Adamları

3 Nisan 2019 Çarşamba

Türk Mucitleri Bilim Adamları

Türk Mucitleri Bilim Adamları

Bugün ki konumuzda sizlere Türk Mucitlerden bahsedeceğiz kısaca. Türk mucitlerden bahsederken kısaca özet şeklinde bilgiler vermeye çalıştık.Ayrıca sizlerden gelecek olan talepler doğrultusunda sitemizde editör arkadaşlarımız istediğiniz konuları araştırarak sayfamızda yayınlayacaklardır. Konuyu uzatmadan, okurken sizi daha fazla sıkmadan konumuza geçelim hemen ve okuyunca da renklendirerek konumuza farklı bir hava katarak siz değerli ziyaretçilerimizi konumuzla baş başa bırakıyoruz.Konumuzun yararlı olması dileğiyle. Konuya dair sormak istediklerinizi yorum bölümüne bize iletebilirsiniz.

Akşemseddin

Filozof ve bir bilim adamıdır. 1389’da Şam’da doğdu ve 1459’da Bolu, Göynükte öldü. Fatih Sultan Mehmet’in hocasıydı. Mikroskopun icadından önce mikrobu keşfetti. “Hastalıkları, göremeyeceğimiz kadar küçük canlılar yaymaktadır” diye açıklamıştır.

Prof. Dr. Behram Kurşunoğlu

Trabzonlu dahi bir bilim adamıydı ve “Türk Einstein” olarak adlandırılıyordu. Modern Kuantum Teorisi üzerinde çalıştı. Dünyanın ünlü fizikçilerinden biriydi.

Biruni

973’te doğdu ve 1051’de öldü. Dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğünğ keşfeden kişi oydu. Ayrıca Amerika, Japonya ve Ümit Burnu’nun varlığı hakkında konuşan ilk bilim adamıydı. Matematik, Jeoloji, Coğrafya, Tıp, Felsefe, Fizik, Astronomi ile ilgili kitaplar yazdı.

Cabir Bin Hayyan

Bir kimyager ve simyacı, astronom, mühendis, coğrafyacı, filozof, fizikçi, eczacı ve hekim. Atom bombası fikrini ilk ortaya atan kişidir. Atom bombasının icadından 1200 yıl önce “atomik bölünmeyi” açıklamıştır.

Cahit Arf

Cahit Arf 1910’da doğdu ve 1997’de öldü. Cebir çalışmaları nedeni ile Dünya çapında ünlüdür. Matematik biliminde, Cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılımasında ortaya çıkan ve kendi adıyla anılan “Arf Sabiti“, “Arf Halkaları” ve “Arf Kapanışları” gibi terimleri bularak, matematik ve bilim dünyasına önemli katkılarda bulundu. Alman matematikçi Helmut Hesse ile birlikte, Hesse-Arf Kuramı’nı geliştirdi.

Cezeri

Otomatik cihazlar yapan ilk Türk oldu. Mühendis ve bilim adamıydı. Sibernetik biliminin kurucusu olarak adlandırılır ve en eski robotları yapan mühendistir. Su ve mekanik ekipmanların yardımıyla çalışan makineler icat etti.

Fatih Sultan Mehmet

Osmanlı İmparatorluğu Padişahı ve aynı zamanda bir mucittir. İstanbul’un fethi sırasında “Şahi” adı verilen topların icat etmiştir. Aynı zamanda onun zamanında tarihte kullanılan ilk harç yapılmıştır.

Mahmut Gazi Yaşargil

Mahmut Gazi Yaşargil bir Türk tıp bilim adamı ve beyin cerrahıdır. 1925 yılında doğdu. Mikro Nörocerrahi’nin kurucusudur. Yaşargil, epilepsi ve beyin tümörlerini kendi tasarımı aletlerle tedavi etmiştir.

Hârizmî

İlk kez cebir hakkında bir kitap yazan matematikçidir. Aynı zamanda astronom ve coğrafyacıydı. Cebirin ve Algoritma’nın kurucusudur. Kitabında (El Kitab’ül Muhtasar Fi Hisab’il Cebri ve’l Mukabele) ilk defa “cebir (cebir)” kelimesi kullanılmıştır. Ayrıca “sıfır” keşfeden ve bilinmeyen x miktarını kullanan ilk matematikçi oldu. Günümüzde bilgisayarların programlama dili Hârizmî’nin ortaya koyduğu algoritma yöntemi ile geliştirilmiştir.

Hezarfen Ahmet Çelebi

Geliştirdiği kanat sistemi ile uçabilen ilk insandır. Osmanlı döneminde 17. yüzyılda yaşadı. Galata kulesinden Üsküdar’a kadar Boğaziçi üzerinden uçmayı başardı. Süzülerek uçmanın ve Planör’ün öncülerindendir.

Mimar Sinan

Hala çözülemeyen mimari gizemlere sahip büyük mimardı. Pratik bir zekası vardı, böylece en büyük kubbeyi dört sütun üzerine yerleştirmeyi başardı.  Binaların daha sağlam olmasını sağlayan ve bina temelini sabitlemek için kullanılan ray sistemini icat etti. Selimiye Camii, Mimar Sinan’ın ustalık eseridir.

Piri Reis

Piri Reis Osmanlı Deniz Kuvvetlerinin amirali, dünyaca ünlü coğrafyacı ve haritacı idi. 1513 yılında günümüz haritaları ile neredeyse aynı olan ilk dünya haritasını çizdi. 1528’de ikinci Dünya haritasını çizdi ve bu haritada Amerika’yı ayrıntılarla gösterdi.

--
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?