MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Tüm Detaylarıyla SEM Eğitimi

Tüm Detaylarıyla SEM Eğitimi Nedir? Makalemizi okuyun.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Tüm Detaylarıyla SEM Eğitimi

30 Haziran 2020 Salı

Tüm Detaylarıyla SEM Eğitimi Nedir?

SEM (Search Engine Marketing) Türkçe bir ifadeyle Arama Motoru Pazarlaması anlamına gelen bu terim hakkında sizler için makalemizi yayına aldık.
Tüm Detaylarıyla SEM
SEM Nedir?
SEM konumuzun daha anlaşılır olması için maddeler halinde anlatmayı daha uygun gördük. Böylece adım adım maddeleri okurken ve bir sonraki maddeye geçiş yaptığınızda daha fazla yormamış olursunuz kendiniz. Alt konu başlıklarımız 11 madde olup ve SEM konusuna dair her bir başlığımız için temel bilgiler vermeye çalıştık. Sizlerde maddelere göre konuyu incelerseniz daha iyi olacağını düşünüyoruz. Konumuzun yararlı olması dileğiyle.

SEM Eğitimi Terimler ve Açıklamalar



  1. ❋ SEM Nedir?
  2. ❋ SEM Nasıl Kullanılır?
  3. ❋ SEM Neden Önemlidir?
  4. ❋ SEM Stratejisi Nasıl Kurgulanır?
  5. ❋ SEM’e Ne Kadar Yatırım Yapmalıyım?
  6. ❋ Hangi Kelimelere Reklam Vermeliyim?
  7. ❋ SEM Şirketim İçin Uygun Mudur?
  8. ❋ SEM Başarısını Nasıl Ölçümlerim?
  9. ❋ SEM İşime Nasıl Yardımcı Olur?
  10. ❋ Google’a Reklam Vermek Pahalı mı?
  11. ❋ Google Dışında Arama Motorlarına Reklam Verilir Mi?

SEM Nedir?

SEM İngilizce bir terim olup 3 kelimenin ilk harflerinin birleşimi ile ifade edilmiştir. Açık bir ifadeyle, Search Engine Marketing olan bu terimlerin Türkçe'deki anlamı ise Arama Motoru Pazarlaması olarak çevrilebilir. İnternet üzerinden ücretini ödeyerek alacağınız reklam hizmetlerine karşılık arama motorları sonucunda istenilen anahtar kelimelerin ziyaretçilerin karşısına çıkması olayıdır. Global ağın en popüler SEM aracı ise Google Ads diyebiliriz.

SEM Nasıl Kullanılır?

Sorumuz gayet açık. Peki SEM'in kullanımı nasıldır veya nasıl olmalıdır? SEM arama motorlarının reklam kontrol panellerinden ister dijital pazarlama ajansları tarafından bu işlemi yapabilir veya isterseniz şahıs olarak (bireysel) dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz reklamlarınızı kontrol etme mekanizmasıdır. Kontrol paneliniz üzerinden SEM sayesinde reklam verme panelleri üzerinden müşteriye ulaşmanın aslında birçok yolu vardır. Örnek vermek gerekirse, anahtar kelimeler, hedef kitleler, ilgi alanları, web site hedefleme ve ReMarketing (yeniden pazarlama) gibi satıcının hedef kitle analizinden sonra stratejisine göre planlama yapmak tamamen sizin elinizde.
Aşağıda örnek bir reklam. Anahtar kelimemiz "SEO Dokümanları" Karşımıza çıkan üst reklamda Reklam diye belirtilir.
Tüm Detaylarıyla SEM Eğitimi
Örnek SEM Reklam Gösterimi

SEM Neden Önemlidir?

Daha hızlı bir ürün satışı veya marka bilinirliğinizi göstermek adına ziyaretçilere ulaşmanın en kolay yollarından biride SEM diyebiliriz. 

SEM Stratejisi Nasıl Kurgulanır?

SEM 'in doğru kullanımı için öncelikle stratejinizi belirlemeniz gerekir. Gereksiz anahtar kelimeler ile reklam için ayrılan bütçenizi harcamanız hem zaman kaybı hemde maliyet kaybı olacaktır. Sektörel bazlı olarak faaliyet alanınıza hitap eden anahtar kelime seçimi son derece önemlidir. Marka bilinirliliğiniz için aynı durum söz konusu. Doğru bir anahtar kelime kullanmanın yanı sıra kendini de doğru biçimde ifade etmeniz ve ziyaretçilerinize sektörünüze yönelik güveni vermeniz gerekir.

SEM’e Ne Kadar Bütçe Ayırmalıyım?

Bu sorumuzun ucu açık. Dilediğiniz kadar bütçenizi kendiniz belirleme imkanınız vardır ama en önemlisi ayırdığınız bütçenin doğru kullanımıdır. 

Hangi Kelimelere Reklam Vermeliyim?

Sektörel olan hangi alanda hizmet veriyorsanız arama motorları sonucunda çıkmasını istediğiniz anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanmak kesinlikle yararınıza olacaktır. Basit bir örnek vermek gerekirse. Web Tasarım veya Web Site yaparak geçiminizi sağlayan bir kuruluş (firma) yada şahıs ta olabilirsiniz fark etmez. Doğru bir biçimde kendinizi ifade etmeniz yeterlidir.

SEM Şirketim İçin Uygun Mudur?

Online ağ dünyasında yani İnternet aleminde ürün satışı yapmak istiyorsanız, bir sektörde faaliyetinizi sürdürerek ücretli hizmet vermek istiyorsanız yada daha önemlisi marka kimliğinizi ön plana çıkarma düşüncesinde iseniz kesinlikle SEM size hitap edecektir.

SEM Başarısını Nasıl Ölçümlerim?

SEM hizmetinizi Google üzerinden alıyorsanız aslında çok basit. Size her türlü rapor hizmeti zaten veriyor. Diğer arama motorları da (yandex, bing, baidu vs...) sizlere rapor hizmeti veriyorlardır.

SEM İşime Nasıl Yardımcı Olur?

SEM yani dijital arama pazarlamasından hizmet aldığınızda elbetteki sizlere faydası olacaktır. Dijital dünyada görünür olmanın yanı sıra ulaşılabilinir olmanızı sağlar. Ücretini ödemeniz durumda arama motorlarında üst kısımlarında veya İnternet ağındaki diğer web sitelerinde banner, logo, metin reklamları yada videoların içinde markanızın reklamlarını gösterme şansınız olur.

Google’a Reklam Vermek Pahalı mı?

Google SEM ajansına baktığımızda reklam vermenin maliyetleri sektöre göre değişiklik gösterdiğini görebiliyoruz. Maliyetler ile ilgili açıklama yapacak olursak iki farklı biçimde hizmetin sunulduğunu görebiliriz. 
Birincisi "Arama Ağı Reklamcılığı" bunuda kontrol panelinde TBM (tıklama başı maliyetleri) olarak karşınıza çıkmaktadır. Arama Ağı Reklamcılığı ziyaretçilere gösterilmesini istediğiniz anahtar kelimelerinin farklı bir maliyetleri vardır. 
İkincisi Reklam Ağı ise Video veya GDN reklamları diyebiliriz. Bura kontrol paneliniz de GBM (Görüntüleme Başı Maliyetleri) olarak sunulan reklam hizmetleri yinede farklı bir maliyet söz konusudur. Yinede belirtmek gerekirse çok büyük bir harcamanıza gerek olmadığını belirtebiliriz.

Google Dışında Arama Motorlarına Reklam Verilir Mi?

Arama motorlarının arasında özellikle ülkemizde veya dünya genelinde en çok kullanım oranına sahip arama motorlarının başında Google gelmektedir. Türkiye’deki kullanım oranın için bilmeniz gerken bir diğer husus ise, 20 Haziran 2020 Akblog.Net editörlerinin hazırlamış olduğu raporda bu oranın  %88’dir.  Global reklam ağının neredeyse tamamı Google firmasının bünyesinde.

Makale yazarı: Hüseyin AKTAŞ  | Akblog.Net
-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Sizlere bu konumuzda SEM üzerine bilgiler vermeye çalıştık. Sorularınızı sorabilirsiniz. Alanında uzman ekiplerimiz sorularınıza yanıt vereceklerdir.
    Dijital Pazarlama Eğitimleri | Akblog.net

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?