MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

SEO Kelime Araştırması

SEO Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır? Google SEO Eğitimleri

Ak Blog SEO
4349759590016280108

SEO Kelime Araştırması

5 Aralık 2020 Cumartesi

SEO Anahtar Kelime Analiz  Araştırması

Sizlere bu konumuzda SEO yaparken Anahtar kelime Analizi Nasıl Yapılır? Anahtar kelime araştırması yaparken nelere dikkat etmeliyiz konusuna değinelim dedi. SEO Kelime Araştırması Analizi 8 başlık altında sizler için listeledik. Aşağıda okuyacağınız SEO eğitim doküman makalesi için sizlere belirtmek istediğimiz bir nokta, kesinlikle güvenilir kaynak ve yine kesinlikle adım adım uygulamaya koyulur iseniz başarı konusunda garanti veriyoruz.
SEO Kelime Araştırması
SEO Araştırması
Sitemizde SEO Eğitimlerine dair yüzlerce konu açılmıştır. Kafanızın karışmaması adına konumuzun alt kısmında yer alan ve bir bütün halinde SEO'ya dair özel teknikleri içeren konu linkini de ayrıca verdik. Yararlı olacağını düşündüğümüz SEO dokümanı ile sizleri baş başa bırakıyoruz.
SEO Anahtar Kelime Araştırması: Bütün SEO kampanyasının başlangıcında yer almalıdır. Bu sayede insanların neler aradığını bulabilir ve buna bağlı olarak içerikler oluşturabilirsiniz. Anahtar kelime araştırması olmadan bir SEO kampanyasını işe yarar kılmak mümkün değildir.
1. Doğru Anahtar Kelimeyi Hedeflemelisiniz
Anahtar kelime hedefleme söz konusu olduğunda insanların yaptıkları çeşitli hatalar vardır. Birçok kişi anahtar kelime için optimize etme işini beceremez. Çok fazla anahtar kelime için optimize etme çalışması yapmaya çalışanlar vardır. Yanlış anahtar kelimeler için optimize çalışması yürütenleri görebilirsiniz.
Bu tür hatalara düşmek istemiyorsanız her sayfada sadece bir anahtar kelimeyi hedeflemeye çalışmalısınız. Bir sayfanın anahtar kelimesini bulmak istiyorsanız o sayfanın ne hakkında olduğunu düşünmeniz yeterli olacaktır.
Her zaman Google’ın sunmuş olduğu anahtar kelimeleri kullanmak doğru seçenektir. Çünkü belirli bir anahtar kelime için sonuç almak adına Google’ın istediği anahtar kelimeyi kullanmanız gerekir. Başka bir anahtar kelime seçmeniz sayfanız için doğru olsa bile arama sonuçları için doğru olmayacaktır.
2. Arama Niyetini Hesaba Katmalısınız
Bazen anahtar kelime araştırması yaparken çok lezzetli bir anahtar kelime bulabilirsiniz. Bir anahtar kelimenin yüksek aranma hacmine sahip olması onun hedeflenebilir bir anahtar kelime olacağı anlamına gelmez. Çünkü her zaman aramanın ardındaki niyete odaklanmanız gerekir.
Örneğin, Google Analytics kelimesini kullanarak arama yapmanız durumunda bunun çok iyi bir anahtar kelime olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu anahtar kelime kullanılarak yapılan aramaların çoğu Google Analytics aracına giriş için kullanılır. İkinci sıradaki sonuç neredeyse tamamen görmezden gelinir.
Google Analytics yerine “Google Analytics nasıl kullanılır” aramasına odaklanırsanız yapılan aramaların çok daha az olduğunu görebilirsiniz. Dolayısıyla peşinden gitmeniz gereken anahtar kelimeyi bulmuş olursunuz. Ancak bir anahtar kelimeyi incelerken her şeyin trafik olmadığını hesaba katarak hareket etmeyi ihmal etmemelisiniz.
3. Düşük Rekabete Sahip Anahtar Kelimeleri Kullanmalısınız
Otoritesi düşük olan veya yeni kurulmuş bir siteye sahipseniz yüksek rekabete sahip olan anahtar kelimeleri hedeflemeniz çok doğru olmayacaktır. Elbette bu tür anahtar kelimelerin peşinden gidebilirsiniz ancak bir şeyleri başarmak çok kolay olmayacaktır.
Başlangıçta daha az rekabete sahip anahtar kelimeleri hedefleyerek arama trafiğini yükseltmeye çalışmalısınız. Bir anahtar kelimenin zorluk seviyesini öğrenmek için Ahrefs gibi çeşitli araçlardan yararlanabilirsiniz. Örneğin “arama motoru optimizasyonu” için bir tarama gerçekleştirebilirsiniz.
Bu taramada elde ettiğiniz sonuçlar anahtar kelimenin rekabet düzeyinin çok yüksek olduğunu gösterecektir. Ancak aramayı biraz daha sınırlandırma yoluna giderseniz hedeflenebilir ancak rekabet düzeyi düşük anahtar kelimeler elde etmeyi başarabilirsiniz.
4. Rakiplerinizin Anahtar Kelimelerini Kullanmalısınız
Rekabet içerisinde olduğunuz sitelerin anahtar kelimelerini bulup onları kendi sitenizde kullanmanız sizi rekabette bir adım öne çıkaracaktır. Bunu yapabilmek için Ahrefs’in Site Explorer aracını kullanma yoluna gidebilirsiniz.
Ahrefs’te yapacağınız tarama sonrasında “Organik keywords” raporuna göz atmanız yeterli olacaktır. Buraya ulaşmak için Site Explorer > Rakibin Alan Adı > Organic Search > Organic keywords kısmına ulaşmanız gerekmektedir. Burada rakibin sıralama elde ettiği tüm anahtar kelimeleri kolaylıkla bulabilirsiniz.
5. Rakiplerinizi Gözlemlemelisiniz
Rakibinizin anahtar kelimelerini gözden geçirmek rekabet anlamında size her zaman avantaj sunacaktır. Bunun için Ahrefs’in veya Google’ın sunmuş olduğu uyarılar özelliğini kullanmanız yeterli olacaktır.
Ahrefs’te Alerts > New keywords > Add Alert > Rakibin Alan Adı > Set Report Frequency > Add kısmına giderek bir alarm oluşturabilirsiniz.
6. Anahtar Kelimelerin Gerçek Trafik Potansiyelini İncelemelisiniz
Anahtar kelimelerin her birinin uzun kuyruklu versiyonu vardır. Örneğin “anahtar kelime araştırması” için hedeflenen bir sayfa aynı zamanda “anahtar kelime araştırması nasıl yapılır” uzun kuyruklu arama sorgusu tarafından hedeflenebilir durumdadır. Bundan dolayı bir anahtar kelimenin gerçek trafik potansiyelini hesaba katmanız gerekmektedir.
Bir analiz aracı kullanarak anahtar kelime araştırması yapıyorsanız bir anahtar kelimenin toplam aranma hacmine dikkat etmelisiniz. Örneğin, bu hacmin 100.000 olduğunu düşünebilirsiniz. Daha sonra söz konusu anahtar kelime için ilk sırada yer alan sonucun trafik miktarına göz atmalısınız. Burada rakam 100.000’den çok daha fazla olacaktır. Çünkü söz konusu URL farklı anahtar kelimeleri kapsayacak şekilde yapılandırılmıştır.
7. Sitenizdeki İçerik Eksikliklerini Gidermelisiniz
Sitenizde yer alan içerik eksiklikleri sıralama elde edebileceğiniz anahtar kelimelerin neler olduğunu size gösterecektir. Bunun için Ahrefs’in size sunmuş olduğu “Content Gaps” özelliğinden yararlanmayı düşünmelisiniz.
Hemen Site Explorer > Alan Adı > Search > Organik Search > Content Gaps > Rakiplerin Alan Adı > Show Keywords yolunu takip ederek içerik eksikliklerinizi tespit edebilirsiniz.
8. Cevaplanması Gereken Soruları Bulmalısınız
Soru ve cevap şeklinde olan siteler yeni içerik fikirleri elde etmek için son derece ideal adreslerdir. Burada yer alan soruları birer içeriğe dönüştürerek trafik elde etmeyi başarabilirsiniz. Örneğin bir anahtar kelime için arama yaptıktan sonra ilk 3 sırada soru cevap şeklinde bir site görüyorsanız o anahtar kelime için güçlü bir rakibin olmadığını hemen anlayabilirsiniz.
Bu tür anahtar kelimeleri bulmak için çok fazla derinlemesine araştırma yapmanız gerekecektir. Bunun için araştırmalara başlamadan önce kendinize iyi bir şablon oluşturmalı ve bulduğunuz tüm anahtar kelimeleri kayıt altında tutmalısınız.

Daha Geniş Bir SEO Eğitim - Dokümanı okumak için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.


-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Sitemizde SEO Eğitimlerine dair yüzlerce konu açılmıştır. Kafanızın karışmaması adına konumuzun alt kısmında yer alan ve bir bütün halinde SEO'ya dair özel teknikleri içeren konu linkini de ayrıca verdik. Yararlı olacağını düşündüğümüz SEO dokümanı ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?