MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Bilgisayarı Kablosuz Bağlamak

Bilgisayarı Kablosuz Bağlamak

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Bilgisayarı Kablosuz Bağlamak

9 Ağustos 2012 Perşembe

Bilgisayarı Kablosuz Bağlamak

Merhabalar arkadaşlar, 
sizlere bu konumuzda işinize kesinlikle yarayacağını düşündüğümüz bir konuyu açtık ve herhangi bilgisayarınızda kablosuz bağlantı ile ilgili sorun çıkması durumunda burada okuyacağınız makale ile sorunlarınızı halledebileceğinizden şüpheniz olmasın. Lafı fazla uzatmadan dokümanın sizlere yarar getirmesi dileğiyle.
Gerekli Donanımlar Gerekli olan tek donanım; her iki bilgisayarda da takılı birer kablosuz ağ kartı ya da kablosuz USB ağ adaptörü. Bu söylediğim donanımlar çoğunlukla masaüstü bilgisayarlar için gerekli olan donanımlardır. Kablosuz ağı destekleyen bir dizüstü bilgisayarınız varsa zaten gerekli donanıma sahipsiniz demektir.
Bilgisayarlarımızı Hazırlayalım
Windows XP standart olarak mevcut kablosuz donanımınızı bir erişim noktasına bağlanmak üzere ayarlayacaktır. İki bilgisayarı bir birine direk olarak bağlamak istediğimiz için erişim noktasına ihtiyaç duymayacağımızdan geçerli ayarları ad-hoc moduna çevirmemiz gerekiyor. Şimdi anlatacaklarımı ana bilgisayarda yapın.Kablosuz adaptörünüzü taktıktan sonra sistem tepsisinde, saatin yanında bulunan küçük bir anten ikonu belirir. (zaten takılısıyla bu anten hâlihazırda oradadır.) Aşağıdaki resimde söz konusu ikonu kırmızı kare içinde görebilirsiniz.


Bu ikona bir kere tıkladığınızda karşınıza Wireless Network Connection Status (Kablosuz Ağ Bağlantısı Durumu) isimli bir pencere çıkacak. Bu pencerenin altındaki Properties (Özellikler) düğmesine tıklatın. Şimdi açılan pencerenin General (Genel) sekmesi altında yer alan The connection uses following items (Bu bağlantı aşağıdaki öğeleri kullanır) isimli alanda Internet Protocol (TCP/IP) (İnternet iletişim kuralları) nı bulun ve üzerine bir kere tıkladıktan sonra aşağıda yer alan Properties (Özellikler) düğmesine tıklatın. Burada Optain an IP address automatically (Otomatik olarak bir IP adresi al) kısmının seçili olduğundan emin olun. Seçili değilse seçin.

Tamam düğmesine tıklayarak bu pencereyi kapatın ve bir önceki pencereye geri dönün. Wireless Networks (Kablosuz Ağlar) sekmesine gelin ve Advenced (Gelişmiş) düğmesine tıklatın. Açılan pencerede Computer-to-computer (ad hoc) Networks only (Sadece bilgisayardan bilgisayara ağlar) ifadesinin yanındaki kutucuğu işaretleyin ve pencereyi Tamam diyerek kapatın. Şimdi Preferred network (Yeğlenen ağlar) alanının tamamen boş olması gerekiyor.
Artık Ağımızı Kurabiliriz
Add (Ekle) düğmesine tıklatarak işe başlayalım. Association (İlişkilendirme) sekmesinde Network name (Ağ adı) alanına bir isim girin. Diyelim bu isim “paylasim? olsun. Network Authentication (Ağ kimlik doğrulaması) alanını Open (Açık) olarak seçin. Data encryption (Veri şifreleme) alanı ise WEB olarak ayarlı kalsın. Daha sonra The key is provided form e automatically (Anahtar benim için otomatik olarak sağlandı) yazısının yanındaki işareti kaldırın ve bir şifre girin. Şifreniz en az 5 haneli olmalı ve rakamdan oluşmalı. Şifrenizi girdikten sonra OK (Tamam) düğmesine basıp pencereyi kapatın. Preferred network (Yeğlenen ağlar) alanında artık ağınızı görebilirsiniz. Diğer bilgisayar yapılandırılmadığı için üzerinde bir çarpı işareti olacaktır.

Diğer Bilgisayarı da ayarlayalım
Yine sistem tepsisinde bulunan antene bu sefer sağ tıklayın ve açılan menüde View available wireless Networks (Kullanılabilir kablosuz ağları göster) yazısını tıklatın. Açılan pencere de az önce oluşturmuş olduğunuz ad-hoc ağınızı göreceksiniz.

Bu ağı seçin ve Connect (Bağlan) düğmesine tıklatın. Karşınıza ilk bilgisayarda ayarlamış olduğunu parola sorgu ekranı çıkacaktır. Bu ekrana şifrenizi girin Tamam düğmesine tıklatın. Bir müddet sonra bağlantı sağlanacaktır.
Klasörleri Paylaştırın ve Bir Çalışma Grubu Oluşturun

Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Bilgisayarı Kablosuz Bağlamak adlı konu umarım yararlı olmuştur.
    Sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?