MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Meslek Liseleri Sınavsız Geçişler Nasıl Yapılır

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Meslek Liseleri Sınavsız Geçişler Nasıl Yapılır

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Merhabalar arkadaşlar sizlere bu konumuzda meslek liseleri yada farklı bölümden mezun olmuş yada olacak olan arkadaşlarımız için sınavsız geçişlere yönelik bütün bilgileri vereceğiz ve vereceğimiz bilgiler doğrultusunda aklınıza takılabilecek her türlü sorularınıza Editör arkadaşlarımız tarafından cevap verilecektir. Sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz veya iletişim bölümden irtibata geçebilirsiniz.
Sizler için umarım bundan sonrası hayırlı olur ve burada verdiğimiz bilgiler doğrultusunda umarım çok iyi bölümlere girebileceksiniz ve yapmanız gereken iyi bir seçim doğru tercih ve tecrübeli kişilerle konuyu görüşmeniz. 

Neticede hayatınıza yön verecek kararları almanız çok önemli ve bir ömür boyu bu doğrultuda hareketi yaparken dikkatli olmanız gerekir.
Aşağıda dökümanın linki verilmiştir. Pdf olarak indirebilirsiniz bilgisayarınıza.
Sorun çıkması durumunda yorum bölümünden yazmayı unutmayınız.

Bu linkten osym tarafından belirlenen bütün şartlar yazılmıştır ve dökümanı indirerek her türlü sorularınıza cevao alabilirsiniz.
Pdf formatındadır.
https://docs.google.com/document/pub?id=1M6uF0rJIWpvGYGb5dBbs0VI8NGoAIvvHnyPvQ3i16X4


Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına Sınavsız İkinci Üniversite Olanağı
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile iki veya dört yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölüm ve programlarının herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.

Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar.

Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.

Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açıköğretim programına kayıt yaptırabilirler.

ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.

Üniversitelerin yaptığı yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.

Uyruğundan biri T.C. olup yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar da başvurabilirler.

Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda hâlen kayıtlı olan öğrenciler ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıramazlar.

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar yukarıdaki koşullarda İkinci Üniversite için başvurup kayıt yaptırabilirler.

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayan (kaydı silinen), herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve halen açıköğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya ön lisans mezunu veya kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı yapılmaktadır.

İkinci Üniversite kapsamında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırılabilecek önlisans programları/lisans bölümleriSINAVSIZ GEÇİŞTEN YARARLANACAK MESLEK LİSELERİ
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ   (ÖNLİSANS)    
  1. ADALET
  2. BANKACILIK VE SİGORTACILIK      
  3. BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI               
  4. ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ         
  5. DIŞ TİCARET         
  6. ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM, İLETİM VE DAĞITIMI*                 
  7. EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ          
  8. EV İDARESİ           
  9. FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK         
  10. HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM      
  11. İLAHİYAT               
  12. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ     
  13. İŞLETME YÖNETİMİ            
  14. KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM        
  15. LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK*              
  16. LOJİSTİK                
  17. MARKA İLETİŞİMİ               
  18. MEDYA VE İLETİŞİM           
  19. MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI              
  20. MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI      
  21. ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA*** 
  22. PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖNETİMİ                  
  23. RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI  
  24. SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ            
  25. SOSYAL BİLİMLER               
  26. SOSYAL HİZMETLER*        
  27. SPOR YÖNETİMİ
  28. TARIM   
  29. TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ*
  30. TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ*               
  31. YEREL YÖNETİMLER
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ   (LİSANS)          
  1. FELSEFE                  
  2. SOSYOLOJİ           
  3. TARİH    
  4. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI                                     
İŞLETME FAKÜLTESİ   (LİSANS)     
  1. İŞLETME                 
  2. KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ **                                       
İKTİSAT FAKÜLTESİ   (LİSANS)       
  1. ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ       
  2. İKTİSAT 
  3. KAMU YÖNETİMİ                
  4. MALİYE 
  5. ULUSLARARASI İLİŞKİLER
     * Bu programa alınacak öğrenciler staj, klavye sınavı ve uygulama derslerini almak zorundadırlar.
  ** Bu programa alınacak öğrenciler isteğe bağlı staj yapacaklardır.
*** Özel Güvenlik ve Koruma Ön Lisans Programına kayıt yaptıracak adaylar tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m’den, bayan adayların 1.65m’den kısa olmadığını belgeleyen yeni tarihli heyet raporu ile sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belgelerini kayıt için AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.
İkinci Üniversite ile ilgili her türlü bilgiyi www.anadolu.edu.tr adresinde  “Açıköğretim” bölümünden takip edebilirsiniz.
                 
2012-2013 öğretim yılı dönemlik-kredili sistemde eğitim-öğretim yapan fakültelere İkinci Üniversite kapsamında planlanan internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.

İnternet Başvuru Tarihi
01 Ekim 2012 – 19 Ekim 2012
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi01 Ekim 2012 – 16 Ekim 2012
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi17 – 18 - 19 Ekim 2012
Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde “İkinci Üniversite” linkini tıklayarak internet başvurularını yapabilirler. (Site internet başvuru tarihleri içerisinde aktif hale getirilecektir.)

İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu onaylatarak geri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmaz.


Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Merhabalar arkadaşlar sizlere bu konumuzda meslek liseleri yada farklı bölümden mezun olmuş yada olacak olan arkadaşlarımız için sınavsız geçişlere yönelik bütün bilgileri vereceğiz ve vereceğimiz bilgiler doğrultusunda aklınıza takılabilecek her türlü sorularınıza Editör arkadaşlarımız tarafından cevap verilecektir. Sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz veya iletişim bölümden irtibata geçebilirsiniz.
    Sizler için umarım bundan sonrası hayırlı olur ve burada verdiğimiz bilgiler doğrultusunda umarım çok iyi bölümlere girebileceksiniz ve yapmanız gereken iyi bir seçim doğru tercih ve tecrübeli kişilerle konuyu görüşmeniz.
    Neticede hayatınıza yön verecek kararları almanız çok önemli ve bir ömür boyu bu doğrultuda hareketi yaparken dikkatli olmanız gerekir.
    Aşağıda dökümanın linki verilmiştir
    Devamı: http://www.akblog.net/2012/08/meslek-liseleri-snavsz-gecisler-nasl.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kompresör, kompresor, vidalı kompresör, pistonlu kompresör, 2 el kompresör, hakkında bilinmeyenler açık tartışma , kompresor, http://www.kompresormarket.com ,kompresör, compressor, http://www.elkomkompresor.com kompresor , petrol ofisi, http://www.apetpetrol.com , madeni yağ, , 2 el kompresör, http://www.2elkompresor.net , 2 el kompresor, ikinci el kompresor http://www.ikincielkompresor.net , ikinci el kompresör, 2 el marangoz makinaları, http://www.ikincielsatiyorum.com , marangoz makinaları

      Sil
  2. SINAVSIZ GEÇİŞİN AMAÇLARI

    Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunlarının meslek yüksekokullarına sınavsız olarak yerleştirilmeleri, aşağıdaki amaçların gerçekleşmesine yardımcı olacaktır:

    Ülkemizin sahip olduğu kaynakları verimli ve etkin bir şekilde kullanmak.
    Mesleki ve teknik eğitimde, ortaöğretimle yükseköğretim arasında bugüne kadar kurulamamış olan ilişkiyi kurmak ve güçlendirmek.
    Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarıyla yükseköğretim kurumlarında mevcut olan fiziki yapı ile öğretmen ve öğretim elemanı kaynaklarını ortak kullanmak suretiyle ek kapasiteler yaratmak.
    Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile meslek yüksekokulları arasında program bütünlüğü ve devamlılığını sağlamak.
    Çağımızda kaliteli üretimi gerçekleştirebilecek, bilimsel ve teknolojik gelişime uyum sağlayabilecek, iş hayatının ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli ve performanslı ara kademe insan gücünü yetiştirmek.
    Mesleki ve teknik eğitimi teşvik ederek bu alandaki çok düşük olan okullaşma oranını artırmak, daha çok gencimize önlisans düzeyinde mesleki ve teknik eğitim imkânı sağlamak.
    Mesleki ve teknik ortaöğretim okul mezunlarının kendi alanlarında ileri meslek eğitimi almalarını sağlamak.
    Yükseköğretimdeki dört yıllık programlar üzerindeki nüfus baskısını azaltmak.

    YanıtlaSil
  3. SINAVSIZ GEÇİŞTEN YARARLANACAK MESLEK LİSELERİ

    Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Tüm Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okul ve Kurumları

    Endüstri Meslek Lisesi
    Teknik Lise
    Anadolu Meslek Lisesi
    Anadolu Teknik Lisesi
    Mesleki Eğitim Merkezi
    Kız Meslek Lisesi
    Meslek Lisesi
    Kız Teknik Lisesi
    Anadolu Kız Meslek Lisesi
    Anadolu Meslek Lisesi
    Anadolu Kız Teknik Lisesi
    Ticaret Meslek Lisesi
    Anadolu Mahalli İdareler Meslek Lisesi
    Anadolu Ticaret Meslek Lisesi
    Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesi
    Anadolu Sekreterlik Meslek Lisesi
    Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
    Anadolu İletişim Meslek Lisesi
    Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi
    Anadolu Ticaret Lisesi
    Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
    Mahalli İdareler Meslek Lisesi
    Sekreterlik Meslek Lisesi

    Çok Programlı Lise (Mesleki ve Teknik Ortaöğretim)
    Açıköğretim Lisesi (Mesleki ve Teknik Ortaöğretim)
    İmam Hatip Lisesi
    Anadolu İmam Hatip Lisesi
    Ortopedik Engelliler Çok Programlı Lise
    İşitme Engelliler Çok Programlı Lise
    Anadolu Sağlık Çok Programlı Lise

    YanıtlaSil
  4. SINAVSIZ GEÇİŞTEN YARARLANACAK Diğer Bakanlıklara ve Kurumlara Bağlı Meslek Liseleri

    Sağlık Meslek Lisesi
    Spor Meslek Lisesi
    Meteoroloji Meslek Lisesi
    Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi
    Ziraat Teknik Lisesi
    Adalet Meslek Lisesi
    Tarım (Ziraat) Meslek Lisesi
    Tapu Kadastro Meslek Lisesi
    Anadolu Tapu Kadastro Meslek Lisesi
    Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi
    Meteoroloji Teknik Lisesi
    Demiryolu Meslek Lisesi
    Konservatuvar

    YanıtlaSil
  5. MESLEK YÜKSEKOKULLARINDAN FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL LİSANS PROGRAMLARINA DİKEY GEÇİŞ

    Sınavsız olarak meslek yüksekokulu ve açıköğretim önlisans programlarına devam ederek mezun olan öğrencilere ayrılacak kontenjanlara göre, alanlarındaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilme imkânı sağlanmıştır.

    Meslek yüksekokulu mezunları, dikey geçiş için örgün lisans programlarına başvurabileceği gibi açıköğretim lisans programlarına da başvurabilirler. Keza açıköğretim önlisans mezunları da gerek açıköğretim lisans programlarına gerekse alanlarındaki örgün lisans programlarına başvurabilirler.

    YanıtlaSil
  6. AÇIKÖĞRETİME SINAVSIZ GEÇİŞ

    Açıköğretim metodu ile önlisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının sayısı ve adaylara sundukları seçenekler her geçen gün artmaktadır.

    Eskişehir Anadolu Üniversitesine bağlı olan Açıköğretim Fakültesi, lisans programları yanında yıllardır çok başarılı bir şekilde önlisans programları da uygulamaktadır. Yıllara göre değişmekle beraber halihazırdaki açıköğretim önlisans programlarında 150-200 bin arasında her yaştan öğrenci öğrenim görmektedir. Açıköğretim önlisans programları, özellikle bir iş yerinde çalışmakta olup aynı zamanda meslek yüksekokulu öğrenimine devam etmek isteyen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunlarına çok büyük imkân ve kolaylıklar sağlamaktadır.

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından öğrencilere sunulan mevcut ön lisans programları şunlardır:

    Bankacılık ve Sigortacılık ( 2 yıl)
    Büro Yönetimi ( 2 yıl)
    Dış Ticaret ( 2 yıl)
    Ev İdaresi ( 2 yıl)
    Halkla İlişkiler ( 2 yıl)
    İlahiyat (Önlisans) ( 2 yıl)
    Mahalli İdareler ( 2 yıl)
    Muhasebe ( 2 yıl)
    Sağlık Kurumları İşletmeciliği ( 2 yıl)
    Turizm ve Otelcilik ( 2 yıl)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kompresör, kompresor, vidalı kompresör, pistonlu kompresör, 2 el kompresör, hakkında bilinmeyenler açık tartışma , kompresor, http://www.kompresormarket.com ,kompresör, compressor, http://www.elkomkompresor.com kompresor , petrol ofisi, http://www.apetpetrol.com , madeni yağ, , 2 el kompresör, http://www.2elkompresor.net , 2 el kompresor, ikinci el kompresor http://www.ikincielkompresor.net , ikinci el kompresör, 2 el marangoz makinaları, http://www.ikincielsatiyorum.com , marangoz makinaları

      Sil
  7. SINAVSIZ GEÇİŞE BAŞVURMA KOŞULLARI

    Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklu olanlardan durumları aşağıdaki bentlerden birine uyanlar, Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Onlisans Programlarına Sınavsız Geçişe (MSG) başvurabilirler:

    a) 2001-2002 öğretim yılında mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının son sınıfındaki öğrenciler veya bu okullardan mezun olanlar,
    b) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar,
    c) Mesleki yaygın eğitim kurumlarının meslek lisesi programlarını tamamlayarak mesleki ve teknik ortaöğretim diploması alanlar,
    d) Lise mezunu olup telafi eğitimi sonunda mesleki ve teknik ortaöğretim diploması alanlar
    e) Açıköğretim lisesinin mesleki ve teknik eğitim programlarından mezun olanlar,
    f) Ortaöğrenimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları yukarıdaki bentlerden birine uyanlar.

    Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, yerleştirilmiş olsalar bile bu durumdan doğabilecek hicbir haktan yararlandırılmazlar.

    2002-OSS.ye başvuran mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacak/olan adayların sınavsız geciş icin ayrıca başvurmalarına gerek yoktur.

    YanıtlaSil
  8. sınavsız geçiş için hangi üniversiteleri tercih edebilirim ?

    YanıtlaSil
  9. Sınavsız geçiş için ösym sitesinde hangi okulların öğrenci kabul edeceği belirtiliyor ve son güncellemeler için ösym sitesine bakmanızda yarar vardır.

    YanıtlaSil
  10. ben 2000 yılı imam hatip mezunuyum bu yıl sınavsız geçişle ilahiyat okumak istiyorum bu hak hala var mı basvurular ne zaman yardımcı olursanız sevinirim




    YanıtlaSil
  11. Selim hocam tam emin degilim ama oluyor diye biliyorum ve bir açıköğretim bürosuna gidip daha net bilgi alabilirsiniz.
    Benim alan farklı geçenlerde sordum olur dediler. Sizde de muhtemelen oluyordur. Admin geç cevap veriyor. Kaç defa yazdım çok gec cevaplar veriyor. Ama dedigim gibi

    YanıtlaSil
  12. kompresör, kompresor, vidalı kompresör, pistonlu kompresör, 2 el kompresör, hakkında bilinmeyenler açık tartışma , kompresor, http://www.kompresormarket.com ,kompresör, compressor, http://www.elkomkompresor.com kompresor , petrol ofisi, http://www.apetpetrol.com , madeni yağ, , 2 el kompresör, http://www.2elkompresor.net , 2 el kompresor, ikinci el kompresor http://www.ikincielkompresor.net , ikinci el kompresör, 2 el marangoz makinaları, http://www.ikincielsatiyorum.com , marangoz makinaları

    YanıtlaSil
  13. merhaba ben 1999 endüstri meslek lisesi mezunuyum alanımla ilgili açıköğretim önlisans veya lisans bölümüne sınavsız geçiş hakkım var mıdır? hangi tarihler arasına nereye başvurmam gerekiyor teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. ben 2000 endustrı meslek lısesı mezunuyyum.. on lısans yatay gecıs ıcın basvuru yapablırmıyım acaba ???

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?