MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Android Security Safety Android Güvenliği Sağlama

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Android Security Safety Android Güvenliği Sağlama

17 Nisan 2013 Çarşamba

Android Security Safety Android Güvenliği Sağlama

Andorid işletim sisteminin, pda cihazları içerisinde kullanılan diğer işletim sistemlerine istinaden daha rahat ve daha güvenli bir sistem oldugunu hepimiz biliyoruz..
Bu konuda Andorid işletim sistemini içeren bir cep telefonu kullanıcısının da güvenlik önlemlerini hat safhada tutması gerekiyor..
Öncelikle yeni bir adroid cep telefonu aldıgınızı düşünüp, buna göre adım adım ilerleyelim..
Kutusundan açtığımız cep telefonumuzu öncelikle SIM Kart’ı taktıktan sonra;

PIN Kodu
Güvenlik Kodu (Restart)
Güvenlik Menü Kodu
SIM Kilidi (baska bir sim kart takarken sağlanacak güvenlik). Ayarlarını gerçekleştirelim, bize özel dosya ve rehber bilgilerini; ilgili telefonumuza senkronizasyonunu gerçekleştirdikten sonra yüklü olan işletim sisteminin (Android) versiyonunu kontrol edip, standlarda uzun zamandır bulunan bir cihazsa yeni versiyon güncellemesini sağlamış olalım..
Yeni versiyona güncellemenin ardından, Andorid markete üye olup, cep telefonumuza yükleyeceğimiz uygulamaları tespit edelim..
Uygulama indirip, güvenle kullanacagınız adres burasıdır, bunun dısında farklı sitelerden uygulamalar indirip, telefonunuza kurmanız başınızı ağrıtabilir..
Android market sayesinde yuklemis oldugunuz uygulamaları, yine sürekli marketi kontrol ederek güncelleyebilir, sisteminize uygun Anti Virüs programını yükleyerek daha güvenli bir ortam olusturmasına olanak sağlayabilirsiniz..
Bunun yanında, Google’dan da Android kullanıcılarına güzel haberler var!
Google Android Market’teki zararları otomatik olarak imha eden Bouncer’ı duyurdu ve Andorid kullanıcıları için güvenlik önlemi iki kat daha da artmıs oldu...
Bu konuda Google’ın yeni güvenlik önlemi Bouncer; sahte bir Instagram uygulamasının Andorid Markette oldugunu tespit etti, bu sahte uygulama; iOS’un sahte bir kamera uygulamasıydı, ama güvenlik önlemi sayesinde Android Kullanıcıları bu sahte yazılıma karsı tedbirleri almıs oldu..
Sahte uygulamalara karsı alınabilecek tedbirlerin basında;
Uygulamaları yüklerken üst düzey yönetici olmaya gerek kalmadan, uygulamanın gerekli izinlerini kontrol ederek yüklemeleri sağlayabilirsiniz..
Yakın zamanda bunun örneğini görmüştük, Milyonlarca kişinin vazgeçemediği Angry Birds oyunu uygulamasında; SMS yetkilerini kullanmak istediği ortaya çıkmıştı ve bu durum gözden kaçmamıştı.
Bunun dısında; yeni bir uygulamanın piyasaya sürülmesi halinde, bu uygulamarı Google’da aramk yerine direk Android Markette arayın! Çünkü Google’da aramanız durumunda daha android markete gelmeden, farklı sitelerde sahte yazılım olarak piyasaya public edilmistir, Uygulama daha yayımlanmadan google sonuclarında bu durumu kullanmak isteyen art niyetli yazılımcıların piyasaya sürdüğü programlardır..
Bu yuzden, yeni bir uygulamayı yüklemek için acele etmeyin!

Yeni uygulama yayımlandıgında zaten Android Markette duyursu yapılacaktır, bu duyuru yapıldıktan sonra yazılımı telefonuna yükleyin..

Üst Düzey Girişinizi kullanırken (Root), yüklene uygulama ve yamalara muhakkak dikkat edin..
Android Markette bulunan herhangi bir uygulamadn yine de şüphelendiğizi varsayalım, bu durumda tedbiri elden bırakmadan Markette sayfanın en altındaki “Uygunsuz olarak işaretle” seçeneğini mutlaka kullanın.. Bu sayede diğer Yetkililer tarafından kontrol edildikten sonra olası sahte bir yazılımda diğer kullanıcılar etkilenmemiş olur..

Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?