MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Geçici Dövme Nedir Nasıl Yapılır

Geçici Dövme Nedir Nasıl Yapılır, Geçici Dövme Nedir, Geçici Dövme Nasıl Yapılı…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Geçici Dövme Nedir Nasıl Yapılır

13 Mayıs 2015 Çarşamba
Geçici Dövme Nedir Nasıl Yapılır, Geçici Dövme Nedir, Geçici Dövme Nasıl Yapılır
http://www.akblog.net/2015/05/gecici-dovme-nedir-nasl-yaplr.html
Geçici dövme denildiğinde akla ilk gelen hint kınasıdır. Kına (Lawsonia inermis), kınagiller (Lythraceae) familyasından, yaklaşık 2.60 metre boyunda büyük çalı ya da küçük ağaç şeklinde tanımlanabilecek bir bitki ve bu bitkinin yapraklarının kurutulup öğütülmesiyle hazırlanan bir tozdur. Bu tozun Kuzey Afrika'da ve Batı Asya'da iyileştirici bir etkisi olduğuna inanılıyor. Bu nedenle bazı kabileler törenlerinde bu tozu kullanıyorlar.

Daha önceleri vücuda çeşitli süslemeler yapmak için kullanılan kınanın sakinleştirici ve ağrı kesici etkisi olduğu düşünülüyor. Ayrıca kınanın, süren kişileri kötülüklerden korunduğuna, şanslı ve bereketli biri olduğuna inanılırdı. Kızılderililer, Kazak Türkleri ve Kırgız Türkleri'nden kültürel bir faaliyet olarak günümüze kadar ulaştığına dair kanıtlar bulunmaktadır.Ancak son yıllarda kına daha çok geçici dövme olarak kullanılmakta. Vücudunuzun herhangi bir bölümüne gerçek dövme yaptırmak, zorlu ve acılı bir süreçtir. Hatta dövmenin yapıldığı koşullar, sağlıksız sonuçların oluşmasına da sebep olabilmektedir. Bu durum korku ve endişe oluşturmaktadır. Ek olarak bir süre sonra çıkartılmak istenmesi esnasın da yaşanan zorluktan dolayı geçici dövme yapımı popüler hale gelmiştir. Geçici dövme, iğne ile deri altına yapılan dövmenin aksine, vücuda uygulanışı da çok kolaydır. Çok çeşitli uygulama şekilleri vardır. En kolay yöntem ise geçici dövme spreyi kullanarak, vücuda uygulanan geçici dövmedir. Yapılışı 2-3 dk'yı almamakta ve silinmesi çok kolaydır.


GEÇİCİ DÖVME UZUN SÜRE KALIR MI?

Geçici dövme, kalıcı dövme gibi çok uzun yıllar deride kalmaz. Bunun sebebi, gerçek dövme deri altına iğne enjekte edilir; geçici dövme ise bunun tam tersine deri üzerine hint kınası ile uygulanır. Dayanıklılık süresi bu yüzden çok uzun değildir. Kalıcı dövme yaptırmak da tereddüt duyanlar için geçici dövme tam bir biçilmiş kaftan diyebiliriz

GEÇİCİ DÖVME SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Geçici dövme yapımında kullanılan malzeme çok önemlidir. Bu sebeple geçici dövme malzemelerinin dermatolojik testlerden geçmiş olması çok önemlidir. Bununla birlikte üretim aşamalarının belirli standartlara uygun olması gereklidir ki günümüzde Avrupa(AB) standartları bu konuda en doğru tercihtir. Ek olarak 76/768EEC - AVRUPA KOZMETİK ÜRÜN GÜVENLİĞİ DİREKTİFLERİ'ne uygunlu da bu tarz ürünlerde aranması gereken özellikler arasındadır. 

GEÇİCİ DÖVME NEDEN ÇABUK ÇIKMAKTADIR? 

Geçici dövme deri üzerine yapıldığından, kalıcı dövmeye göre daha çabuk çıkar. Bunun dışında dövmenizi kullanım koşulları vardır. Bunlardan biri güneşten koruma yöntemidir. Çıkmadan önce yüksek faktörlü güneş kremi sürebilirsiniz. Bu dövmenizin bire bir güneş ışınlarından etkilenmesini engelleyecektir. Ama en nihayetinde geçici dövme, kalıcı dövme gibi uzun yıllar dayanamaz. Ortalama dayanma süresi 1 ila 7 gün arasındadır ve derinin cinsine göre kalıcılık süresi değişkenlik gösterebilmektedir.

GEÇİCİ DÖVME İLE KALICI DÖVME ARASINDAKİ FARK NEDİR? 

Kalıcı dövme ile geçici dövme arasındaki en belirgin fark; Kalıcı dövme boyalar ve iğne yardımı ile deri altına enjekte edilerek uygulanır, geçici dövme ise derinin üstüne uygulanır. Bu sebeplerden dolayı kalıcı dövme uzun yıllar kalabilir, fakat geçici dövme kısa süreli bir ömre sahiptir.

GEÇİCİ DÖVME, UYGULAMA ESNASINDA ACI VERİR Mİ? 

Geçici dövme uygulama esnasında herhangi bir acı duymazsınız. Çünkü kalıcı dövme gibi deri altına iğneler yardımıyla değil, sprey şişeden püskürterek ya da fırça ile sürerek şeklinde uygulanır. Bu sebeple kişiye acı vermez. Sorunsuz bir şekilde dövme sahibi olabilirsiniz. Sonrasında herhangi bir iyileşme süreci olmadığından acısız ve ağrısız bir şekilde dövme sahibi olabilirsiniz.

Kaynak: http://www.e-dovme.com/Gecici_Dovme_Nedir_Nasil_Yapilir
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?