MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

S&P Türkiye'nin Kredi Notunu Açıkladı

S&P, standard poors türkiye notu standard poor's türkiye notu 2015, sta…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

S&P Türkiye'nin Kredi Notunu Açıkladı

9 Mayıs 2015 Cumartesi
S&P Türkiye'nin kredi notunu açıkladı
http://www.akblog.net/2015/05/s-turkiyenin-kredi-notunu-acklad.html
Standard and Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB+" olarak teyit etti, yerel para cinsinden kredi notunu ise "BBB"den "BBB-"ye indirdi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin yabancı para cinsinden  kredi notunu "BB+" venot görünümünü ise "negatif" olarak teyit etti, yerel para cinsinden kredi notunu ise "BBB"den "BBB-"ye indirdi.
S&P'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB+" seviyesinde korunduğu belirtildi. Kuruluş, teyit kararına gerekçe olarak hükümetin düşük kamu borcu ile dirençli ihracatı gösterdi.
Kuruluş, öte yandan Türkiye'nin yerel para cinsinden kredi notunu "BBB"den "BBB-"ye çekerken, bunun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına yönelik zorlukları yansıttığını bildirdi.
Açıklamada, Türkiye'nin hem yabancı hem de yerli para cinsinden not görünümlerinin "negatif" olarak korunduğu belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:
"Yerli ve yabancı para cinsinden kredi notu görünümleri, belirsiz büyüme beklentileri ve kurumsal güçler ayrılığına yönelik süregelen baskılar nedeniyle negatifte kalmaya devam ediyor."

Not görünümleri "negatif" 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin 2015-2018 döneminde ortalama yüzde 3 büyümesini bekliyor.
S&P, öte yandan Türkiye'nin yerel para cinsinden kredi notunu "BBB"den "BBB-"ye düşürürken, bunun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına yönelik zorlukları yansıttığını bildirdi.

Türkiye'nin hem yabancı hem de yerli para cinsinden not görünümlerinin ise "negatif" olarak korunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'nin yerel para cinsinden kredi notunun BBB-'ye indirilmesi, TCMB'nin bağımsızlığına yönelik zorlukları yansıtıyor. Yabancı para cinsinden kredi notunun BB+ seviyesinde korunmasına, hükümetin düşük kamu borcu ile dirençli ihracat destek verdi. Türkiye'nin yerli ve yabancı para cinsinden kredi notu görünümleri ise belirsiz büyüme beklentileri ve kurumsal güçler ayrılığına yönelik süregelen baskılar nedeniyle negatifte kalmaya devam ediyor."

S&P, ayrıca "TCMB'nin operasyonel bağımsızlığına yönelik artan engellerin, fiyat istikrarına ilişkin yetkilerin güvenilir bir şekilde uygulanmasını zorlaştırdığını" öne sürerek, bunun döviz kuru dalgalanmalarının büyüme beklentilerine olumsuz etkisini derinleştirdiğini savundu.

Açıklamasında, "TCMB'nin zayıflayan parasal geçiş kanalları ve zorlanan kredibilitesinin, Türk lirasının güvenilir statüsüne zarar verdiği" tespitinde de bulunan kuruluş, bu durumun Türkiye'nin dış borçlarının finansmanına yönelik riskler yarattığını belirtti.

"Türkiye, ortalama yüzde 3 büyür"
S&P, Türkiye'nin yabancı para biriminden kredi notunun teyit edilmesinin, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) 2015-2018 döneminde ortalama yüzde 3 büyüyeceği beklentisini yansıttığını ifade etti.
Bununla birlikte, dış borçların söz konusu dönemde dengeleneceğini öngörüsünde bulunan S&P, düşen petrol fiyatlarının da ekonominin net finansman pozisyonuna katkı sağlayacağını dile getirdi.

S&P, hükümetin artan risklerin farkında olduğu görüşüne yer verirken, Türkiye'nin mali performansı ve borç pozisyonun mevcut beklentilerden sapma göstermesi halinde, yabancı para cinsinden kredi notunun gelecek 6 ila 12 ay arasında düşürülmesi olasılığının en az 3'te 1 olduğunu bildirdi.

Diğer kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch de 2015 yılı ilk değerlendirmelerinde Türkiye'ye ilişkin kredi not ve görünümlerini teyit etmişti.

Muhabir: Gülbin Yıldırım
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?