MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesi

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesi

27 Nisan 2017 Perşembe
SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERiLMESi.
Türkiye Suriye
Türkiye gerçeklerini ve gündeme ilişkin haberleri farklı ve isabetli bir bakışla inceleyen 'Dünya ve Gerçekler ‘ haber sitesi geçtiğimiz yaz Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunu ele almış ve bu yazı oldukça ilgi görmüştü.
16 Nisan'da yapılan referandumun sonuçları gösterdi ki bazı illerden şaşırtıcı şekilde yeni anayasaya  ' HAYIR'   oyu geldi. Sonuçlar irdelenip bakıldığında hala millet tarafından ne yazik ki anlaşılmayan bir konu var; o da Suriyelilere vatandaşlık verilmesi. Bu duruma muhalefet eden bazı kesimler AK Partili olmalarına rağmen,  konu referandumdan farklı  bir konu olmasına rağmen çok yazık şekilde yeni anayasaya karşı çıktılar.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık  verilmesi konusunu  ilk açıkladığı zamandan beri maalesef oldukça tartışılan bir gündem oldu . 
Her kesimden yazar ve konuyla ilgili taraflar görüşlerini belirttiler. Hiç şüphesiz hükumetin bu konudaki adımları merakla bekleniyor. 

Biz de konunun önemine binaen ve daha iyi anlaşılması maksadıyla bu kıymetli yazıyı sizlerle yeniden buluşturuyoruz.

1- Türkiye Barzani ile anlaşıyordu, Kuzey Irak petrolü 50 yıllığına Türkiye üzerinden akacak Müthiş anlaşmalar imzalanıyordu. Emperyalistler buna izin vermezlerdi.
Ve aniden IŞiD diye bir örgüt ortaya çıkıyor, Bir mermi atmadan petrol yatağı Musul'u ele geçiriyordu? Amerika'nın emrinde olan Irak ordusu karşılık vermeden Musul'u IŞiD'e bırakıp kaçıyordu? Irak'ta ve Suriye'de Türkiye lehine gelişen bütün dengeleri değiştiriyor ve 50 tane elçilik çalışanımızı rehin alıyorlardı...
Erdoğan'ın ortadoğu petrolüne yaptığı stratejik hamleye IŞiD'le karşılık veriliyor, IŞiD'le Erdoğan'ın önünü kesiyorlardı. Üstüne bizim sığırlar Türkiye IŞiD'i destekliyor diye dünyaya servis ediyorlardı.

2- Amerika kendi çıkarları için iran'a ambargo uyguluyordu, Kısacası Amerika, ya İran'la ben ticaret yaparım, malı ben götürürüm yada kimseye yaptırmam diyordu. Ama Erdoğan ABD'nin bu ambargosunu takmadı hiç bir zaman, Rezza Zarraf üzerinden ABD'nin İran'a uyguladığı bu ambargo Altın ticaretiyle deliniyor, iran ticaretinden milyarlarca dolar Halk Bankası üzerinden Türkiye'ye akıyordu. Dünya ekonomik krizle boğuşurken Türkiye'nin ekonomisi hergün büyüyor, hergün yatırımlar yapılıyordu.
Buna izin verirler miydi? Önce ABD'li 47 vekil Halk Bankası'na yaptırım istedi, ve Kısa bir zaman sonra Türkiye'ye içerdeki uşakları üzerinden 17 Aralık operasyonu yapıldı, Halk Bankası'na girdiler, Halk Bankası'nın Genel müdürünü tutukladılar.
Ve İran'dan gelen o paranın önünü kestiler, Amerika alel acele İran'la anlaştı, Ambargoyu kaldırdı, Ve paralar artık Halk Bankası'na değil, ABD JP Morgan bankasına akmaya başladı.
Bizim muhalefette Rezza'ya bak neler yapmış diye mal mal siyaset yaptığını zannediyor, içerdeki ve medyadaki uşakları da halka ayakkabı kutularıyla tiyatro seyrettiyor,gerçekleri görmelerini engelliyorlardı. 28 Şubat'ta 26 banka soyulurken, hazine boşaltılırken Fadime Şahin Müslüm Gündüz tiyatrosunu halka izlettirip uyutanlar yine bunlardı, Gezide "EKONOMiYi DURDURALIM" diyenler yine bunlar değilmiydi?

3- Son günlerde Amerikan askerleri YPG(PKK) ile beraber Kuzey Irak ve Suriye'nin bir kısmında Kürt devleti kurmak için düğmeye bastılar. Buna karşılık Erdoğan ne yaptı? Hemen Rusya ve İsrail'le 2 günde arayı düzeltti, dostluk elini uzattı. Rusya ile anlaşarak YPG hedeflerini vurmaya başlıyor, Kuzey Irak'ta Türkiye'nin başına örülmek istenen tezgahı bozuyor, Amerika'nın planına karşı çok stratejik ve akıllı bir hamle yapıyordu. Karşılığında ise Atatürk Havalimanı'nda bombalar patladı. Putin ve Rusya Başbakanı bile bu oyunu görüyor "Rus halkına tatil için Türkiye'ye gidin çağrısı yapıyorlardı." Bizim siyasiler, gazeteler ve medya ise halka gerçekleri anlatmıyor, Erdoğan diz çöktü diye servis ediyorlardı.

4- Bu örnekleri niye verdim zannediyorsunuz?
Erdoğan bizim kadar ne olup bittiğini bilmiyormu zannediyorsunuz? Erdoğan'a Milli istihbarat Teşkilatı'ndan bilgi akıyor, Emniyet istihbarat teşkilatından bilgi akıyor, Jandarma istihbarat teşkilatından bilgi akıyor. Biz sadece perdenin önünü görüyoruz, ama Erdoğan perdenin arkasında dönen olayları görüyor, ona göre hamleler yapıyor, adımlar atıyor.
Suriye konusuna girmeden size bir iki örnek daha vereyim
a) Erdoğan dershaneleri kapatacağız demişti, Şok olmuştum, nasıl böyle bir şey yapar, Bize göre orda Gülenciler gençlere Allah'ı namazı öğretiyordu, vatanını seven insanlar yetişiyordu. O gün hepimiz karşı çıktık, geldiğimiz nokta ortada, meğer O dershanelerde bu ülkeyi sırtından hançerleyen, ABD uşakları yetişiyormuş. 17 Aralık'ta Halk Bankası operasyonuyla Türkiye'yi sırtından hançerlediler.  (15 Temmuz Darbe girişimi De Bu Hainliğe Bir Örnek )

b) Erdoğan özel yetkili mahkemeleri kaldırdı. Yine şok olmuştum, benim gözümde onlar darbecilerle çetelerle mücadele ediyordu. Sonradan gördük ki 17 aralık operasyonunu hazırlayanlar onlar, 25 Aralık'ta Marmaray'ın, Hızlı trenin, 3.Köprü'nün, HES'lerin ve Kanal İstanbul'un kısacası Türkiye'yi uçuracak projelere imza atan tüm müteahit ve iş adamlarının tutuklanmasını isteyen yine onlardı. Erdoğan'ı tutuklamaya kalkan yine onlardı.
Şimdi asıl konuya geçelim ; Erdoğan bizim gibi düz bakmıyor, Ona devletten gelen bilgilerle hareket ediyor. Biz önümüzü zor görürken, O ise istihbarat kurumlarından gelen bilgilerle dünyanın her yerindeki olayların perde arkasındaki gelişmelerini görüyor ve ona göre karşı hamleler yapıyor.
Erdoğan Suriye'lilere vatandaşlık vereceğiz dedi, Dünyada ilk tepki hangi ülkeden geldi biliyormusunuz? iNGiLTERE
"Türkiye’nin Suriyelilere vatandaşlık teklifi AB anlaşmasını tehlikeye atıyor" dedi. Peki İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleri daha düne kadar Suriye'lileri siz alın, başımıza bela etmeyin, size maddi destekte veririz diye yalvarıyordu, Türkiye'nin Suriyelilere vatandaşlık vermesine sevinmeleri lazım, kurtulduk Suriyelilerden, artık gelmezler demeleri lazımdı? Peki birden ne oldu da karşı çıkmaya başladılar? iŞTE PÜF NOKTA BURASI.
Size bir örnek vereyim ; HATAY Fransa'nın mandası altındaydı, Türkiye'ye nasıl katıldı zannediyorsunuz? Nasıl Türkiye'nin bir ili oldu zannediyorsunuz? Savaş ortamıydı, Hatay Suriyeli Arap kardeşlerimizin yoğun olduğu bir il. Önce dillerini Resmi dil olarak Türkçe ilan ettiler, Sonra Türkiye'nin desteğiyle bağımsızlık ilan ettiler, Sonra referanduma gidip Türkiye'ye bağlanmak istiyoruz dediler ve Türkiye'ye katılıp, Türkiye'nin bir ili oldular.
işte Avurpa Birliği üyesi ülkelerin gördüğü, Bizim muhalefetin göremediği GERÇEK TAMDA BU...
Ne diyordu rahmetli Özal "DÜNYA BiLiYOR, MUSUL-KERKÜRK BiZiMDiR, ENiNDE SONUNDA ALACAZ"
Bir tarafta YPG-PKK ABD'nin eliyle Kürdistan'ı kurmak için uğraşıyor, Bir tarafta ABD'nin uşağı IŞiD, Bir tarafta Özgür Suriye Ordusu. Suriye parçalanmak üzere, Suriye eyaletlere bölünmek üzere, Bir zamanlar Hatay gibi. Eninde sonunda Bu eyaletler bağımsızlıklarını ilan edecekler. Ve emperyalistler bu petrol yataklarının başında dört gözle pay kapmak için beklerken, Erdoğan'dan bir stratejik bir hamle geldi. Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz. Tıpkı Türkiye'nin bir zamanlar Hatay'da yaptığı gibi. Türkiye'nin şartları var, Onları yerine getirenlere verilecek. En önemli şartı ne biliyormusunuz Türkçe'yi konuşabilmeleri * Bu insanlar kısa bir zaman sonra ülkelerine dönecek ve bağımsızlıklarını ilan ettiklerinde, Türkiye'nin desteklemesiyle bir referandum olduğunda Hatay gibi Türkiye'ye katılmak isteyecekler.
Oy için yapılıyor diyenler, Erdoğanın oya ihtiyacımı var, adam bütün seçimlerde zaten tek başına iktidar. Böyle bir hamle oy kazandırmaz, aksine kaybettirir.   (16Nisan Referandumunda Suriyelilere Vatandaşlık Konusu Malesef Etkili Bir Oy Kaybına Neden Oldu)

5- Hiç düşündünüz mü ; Ahıska Türkleri'ni devlet neden batıya değil de doğuya yerleştiriyor? Çünkü orda PKK'ya karşı ülkesini vatanını seven insanları yerleştiriyor, orda dengeleri değiştiriyorlar. Oralara bir de Müslüman Suriye'lilerin yerleştirildiğini düşünsenize? Detayları yazarsam yanlış anlaşılır.

Kısacası; PKK'yı destekleyen HDP'lilere vatandaşlık veriliyor, Türkiye'yi yurt dışında karalayan sanatçı gazeteci soytarılarına vatandaşlık veriliyor, Katil devlet diyen akademisyenlere vatandaşlık veriliyor, Türkiye'yi 17 Aralıkta batırmaya kalkan Gülencilere vatandaşlık veriliyor, Askere polise saldıran DHKP-C'li alçaklara vatandaşlık veriliyor, DHKP-C'li teröristlerin avukatlığını yapan CHP'lilere vatandaşlık veriliyor, PKK'ya cephanelik taşıyan vekillere vatandaşlık veriliyor, Şartları yerine getiren Alman'a, İngiliz'e, Yahudi'ye, Rus'a, Ermeni'ye veriliyor, ama Çanakkale'de şehit düşen, Müslüman Suriyeli'lere mi verilmiyor?
Erdoğan adam gibi adam. Bu ülkenin başına bu kadar dik duran zeki bir adam hiç gelmemişti, Ve emperyalistler ona baktıkça önlerinde asla diz çökmeyen, onlara bir karış toprak kaptırmayan, tezgahlarını bozan Sultan Abdülhamit'i görüyorlar. Ne demişti Necip Fazıl "Abdülhamit'i anlamak herşeyi anlamaktır." Ama o zamanın insanları Abdülhamit'i anlamadılar. Ta ki onu indirdiklerinde, Koca imparatorluk paramparça olduktan sonra anladılar.
Ne demişti ABD başkan yardımcısı Ulusal güvenlik baş danışmanı ; "Erdoğan ABD'nin Ortadoğu çıkarları için tehlikleli biri, ABD artık adım atmalı" yani ABD Erdoğan'ı devirmeli... (15 Temmuz Darbe girişiminde İstedikleri Ama Başaramadıları Tam da Buydu)

Ne diyordu italyan gazeteleri "SELEHATTiNi EYYUBi SON METRODA DURDURLDU."
Ne diyordu PKK'nın ele başı Cemil Bayık "ERDOĞAN GiDENE KADAR DURMAYACAĞIZ"
Ne diyordu imamı Şafi hazretleri "FiTNE ZAMANINDA DÜŞMAN OKLARINA BAKIN, YÖNÜ KiME ÇEVRiLMiŞSE O DOĞRU YOLDADIR."

Bugün bütün oklar Erdoğan'a çevrilmiş durumda...
Bize düşen devletimize inanmak ve güvenmek. Sakin ve sabırlı olmak. Unutmayın onlar bizim bilmediklerimizi biliyorlar...
(10 Temmuz 2016 Tarihli Bir Yazıdır)

NOT: Çanakkale'de En Çok Şehit Veren 3 Osmanlı Şehri; 
1-Şam, 6000 Şehit  (Suriye)
2-Humus, 4000 Şehit  (Suriye)
3-Bursa, 3400 Şehit
Not:1941'de Soykırımdan kaçan yüz binlerce Yahudi'ye vatandaşlık verilmesi  problem edilmezken , Çanakkale'de şehit düşen ve bir zamanlar bizim topraklarımızda yer alan Suriyeli kardeşlerimize vatandaşlık verilmesi problem midir?

Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?