MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Türkiye durdurulamıyor

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Türkiye durdurulamıyor

1 Nisan 2017 Cumartesi
Türkiye durdurulamıyor
Üst akıl tarafından Türkiyeekonomisine vurulmaya çalışılan darbe başarısız oldu. Gezi olayları, 17/25 Aralık, 15 Temmuz ve sonrasında dolar üzerinden yapılan operasyonların tamamı başarısız oldu.
TERÖR SALDIRILARI VE AVRUPA YAPTIRIMLARI

BÜYÜME RAKAMLARI EN İYİ CEVAP OLDU

Son çeyrekte yüzde 2.3 büyümesi beklenen Türkiye ekonomisi yüzde 3.5 büyüdü. Türkiye, böylece 2016'yı yüzde 2.9 büyüme oranı ile kapattı.
ABD'Lİ FİNANS DEVİNDEN AÇIKLAMA
ABD'li yatırım bankacılığı devlerinden Goldman Sachs ve JPMorgan Chase, Türkiye'nin bu yıla dair büyüme tahminlerini yükselttiklerini duyurdu.
Goldman Sachs'ten yapılan açıklamada, geçen yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 1,3'lük daralmanın ardından son çeyrekte yüzde 3,5'lik büyüme oranının yakalandığı vurgulanırken, ayrıca son çeyrekteki oranın Bankanın yüzde 1,1'lik büyüme öngörüsünün üzerinde olduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 2,9 büyüyerek beklentileri geride bıraktığının altı çizilirken, buna göre Bankanın 2017'ye dair büyüme beklentisinin de yüzde 1,8'den yüzde 2,3'e çıkarıldığı ve ekonominin bu yılın ilk çeyreğinde de yüzde 2,6 büyümesinin beklendiği bildirildi.
Siyasi belirsizlik ve Türk Lirası'ndaki zayıflama nedeniyle Türkiye'de tüketimin sınırlı kalacağının tahmin edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, buna rağmen tüketici harcamalarının geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 5,7 arttığı kaydedildi.
Açıklamada, en büyük iyileşmenin ihracat alanında olduğuna işaret edilirken, geçen yılın ikinci ve üçüncü çeyreklerinde sırasıyla yüzde 1,9 ve yüzde 9,3 daralan ihracatın dördüncü çeyrekte yüzde 2,3 arttığı belirtildi. İhracatın gelecek dönemlerde de büyümenin önemli bir faktörü olmaya devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, turizmdeki sert düşüşe rağmen hizmet sektörünün bundan etkilenmediği ifade edildi.
"TÜRKİYE EKONOMİSİ GÜÇLÜ"

Bir diğer ABD'li yatırım bankacılığı devi JPMorgan Chase de Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini yüzde 1,8'den yüzde 2,6'ya çıkardığını duyurdu.Bankadan yapılan açıklamada, "siyasi belirsizliğin devam etmesine rağmen bugün açıklanan büyüme verilerinin Türk ekonomisi açısından güçlü olduğu"belirtildi.
Açıklamada, siyasi belirsizliğin 16 Nisan'da yapılacak referandumdan sonra sona erebileceği, bu durumda da ekonomik performansın daha da yükselebileceği ve ülkeye yabancı sermaye girişinin artabileceği kaydedildi.
BİR AÇIKLAMADA CAPİTAL ECONOMİSC'TEN
Londra merkezli uluslararası bağımsız araştırma kuruluşu Capital Economics de Türkiye'nin bu yılki büyüme tahminini yüzde 1,8'den yüzde 2,5'e yükselttiğini duyurdu. Capital Economics'ten yapılan açıklamada, tüketici harcamalarının geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,7'lik düşüş kaydetmesinin ardından dördüncü çeyrekte güçlü şekilde toparlanarak yüzde 5,7'ye yükseldiğine dikkat çekildi. Açıklamada, ihracattaki güçlü artışa ve yatırımlardaki yükselişe de işaret edilerek, Türk ekonomisinin gelecek yılda da yüzde 2,5 büyüme göstermesinin tahmin edildiği belirtildi.
EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI

Yaklaşan referandum öncesinde, Türkiye'ye yönelik artan olumsuz algı operasyonlarına yurtiçi ve yurtdışı yatırımcılar prim tanımadı. İç piyasada ekonomik güven endeksi martta yüzde 5 artarak 96.1 ile Eylül 2016'dan bu yanaki en yüksek seviyeye çıkarken, yabancı yatırımcılar da Türk tahvillerine adeta akın etti.
HAZİNE'YE REKOR TALEP

Hazine'nin 6 Nisan 2023 vadeli 1.25 milyar dolarlık sukuk ihracına 3.7 milyar doların üzerinde talep geldi. Getiri oranı ise beklentilerin altına inerek yüzde 4.98 oldu. Hazine'nin, uluslararası piyasalarda itfası gelmemiş 4.75 milyar dolar büyüklüğünde dört tane dolar cinsi sukuk ihracı bulunuyor, dünkü ihraç ise beşinci olacak.

TAHVİLDE 6 AYIN EN YÜKSEĞİ

Merkez Bankası tarafından dün açıklanan verilere göre, yabancıların iç piyasada tahvil-bono alımları da 398 milyon dolarla 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku 26 milyar 442 milyon dolara yükseldi.
Kaynak: 
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2295926-sonunda-abd-de-kabullendi-turkiye-durdurulamiyor


    Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
    Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
    AK Blog SEO

    Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

    SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
    Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
    Akblog.NET
    Whatsapp İletişim Formu×
    Bilgileriniz
    İstek Bilgileriniz
    iletişime geç

    Merhaba!

    Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

    Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
    +905050251428
    Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
    +905050251428
    Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
    Destek Saatleri 09:30 - 17:30
    Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
    ×
    Nasıl Yardımcı olabilirim?