MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

SEO Terimleri

Ak Blog SEO
4349759590016280108

SEO Terimleri

26 Eylül 2017 Salı

SEO Terimleri Nedir Ne Anlama Geliyor.

Merhabalar sevgili arkadaşlar. Sizlere bu konumuzda Seo hocasında geçen bir konuyu alıntılayıp bilgi vermek istiyoruz. 
SEO, SEO Yöntemleri, Google SEO, SEO Öğrenmek, SEO NEdir, SEO Sıralama Yapmak, Web sitelere SEO Yapmak, Google Sıralama Yapmak, SEO Püf Noktaları
SEO ile ilgili bu dokümanda gerekli kaynak aşağıda verilmiştir. Yararlı olması dileğiyle.
SEO kelimesi İngilizce kökenli bir kelimedir. Ülkemizde ise SEO açılımı teknik açıdan arama motoru optimizasyonu olarak tabir edilmesi gerekmektedir. Fakat halk dilinde SEO birçok farklı sıfatı da sahiplenmiştir. Bunlardan bazıları Google’da üst sıralar, Google’da ilk sayfa gibi tabirler ile de internet sitesi sahipleri tarafından nitelendirilmektedir.
SEO kelimesinin İngilizce anlamı ise Search Engine Optimization yani arama motoru optimizesi veya uyarlaması olarak da söyleyebiliriz. Yani internet sitelerinin arama motorları ile uyumluluğunu sağlayacak tüm işlemlere verilen genel ada SEO diyebiliriz.
SEO açılımı arama motoru optimizasyonu sürecinde kullanılan yabancı kökenli kelimelerle de karşılaşabilirsiniz dilerseniz onlar hakkında da kısaca bilgi verelim.

Backlink: Bir internet sitesinin başka bir internet sitesinden veya sayfasından alınan dış bağlantıya verilen isimdir. Örneğin A sitesi B sitesine bir link bağlantısı verdi ise B sitesi A sitesinden backlink almış olur.
On Page SEO: Site içi SEO olarak bilinir. Site içerisinde yapılan tüm iç optimizasyon işlemlerine verilen genel addır.
Off Page SEO: Site dışı tüm SEO işlemleri off page SEO yani site dışı SEO sınıfına girmektedir. Başka bir siteden alınan backlink site dışı SEO işlemlerinden sadece bir tanesidir.
Sandbox: Arama motorları tarafından uygulanan bir cezai yaptırımdır. İnternet sitenizi kendi bünyesinden silmesi veya bazı otoriter sayfalarınızın tamamen yok olmasına neden olur. Geri dönüşü zorlu olan bu cezai yaptırımdan kurtulmak içinse profesyonel bir yardım alınması şarttır.
Keyword: Türkçe karşılığı anahtar kelime olarak bilinen keyword site içeriğinize ışık tutan anahtar kelimelerdir. Bu kelimeler genellikle SEO çalışmasının yönünü ve yoğunluğunu belirlemektedir.
Description: Siteniz üzerinden arama motorlarına site içeriğiniz hakkında açıklama oluşturduğunuz kriterdir. Kodlar arasında yer aldığı gibi genellikle sitenin yönetim alanında da bulunur. 160 karakteri geçmeyecek bir uzunluğa sahip olması gerekir.
Pagerank: Pagerank sayfa rankı/puanı anlamına gelmektedir. Google arama motoru belirsiz tarih aralıklarında yaptığı güncellemeler ile sitelerin sayfa puanlamasını yaparak bir değer verir. Bu değer Google gözünde internet sitesinin 10 üzerinden kaç değere sahip olduğunu sergiler.
Trustrank: Arama motorları tarafından genellikle site üzerine yapılan çalışmaların değerlendirilmesi adına verilen ikinci bir puanlama sistemidir. Bazı tezlere göre bu değer sitenin en çok güncelliği baz alınarak verildiği savunulmaktadır.
Kaynak: seohocasi.com
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. seo hocasından alıntılanan konunun yararlı olması dileğiyle.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?