MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

İstanbul'u 34TL'ye Gez

Ak Blog SEO
4349759590016280108

İstanbul'u 34TL'ye Gez

23 Temmuz 2018 Pazartesi

34 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 34 Öneri

34 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 34 Öneri
34 TL'ye İstanbul'da Yapılacak 34 Öneri
İstanbul'da gezilecek, görülecek ve tadılacak, yapılacak 34 öneriyle İstanbul'u bizimle keşfetmeye ne dersiniz?

1.Pop Corn - Sinema Keyfi

İstanbul’da hem size ucuza mâl olacak hem de keyifle yapabileceğiniz aktivitelerden biri sinema günleridir. Yanında patlamış mısır ve kolanın eşlik edeceği bu etkinliğin size maliyeti 34 TL’den bile az.

2.Sinema ve Televizyon Müzesi’ni Gezin

Nostaljiye, Yeşilçam'a ya da sinemaya tutkun olanların seveceği Sinema ve Televizyon Müzesi, Pazartesi hariç, haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebiliyor. Beyoğlu’nda Galatasaray Lisesi’nin yanındaki Yeni Camii Sokak’ta yer alan ve giriş ücretinin 10 TL olduğu bu müzeyi gezerken 24 TL kâr edebilirsiniz. Hatta öğrenciyseniz giriş ücreti 5 tl böylece daha da çok kâr edebilirsiniz.

3.Galata Kulesi’nden İstanbul’u Seyredin

İstanbul’a tepeden bakmanın keyfini yaşabileceğiniz Galata Kulesi’ne çıkarken fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın. Kulenin giriş ücreti 10 TL, cebinizde para kaldığına göre kulenin cafe ve restaurantında bir kahve içebilirsiniz.

4. Eminönü'nde Balık Ekmek Yiyin

Hafta sonu gider gitmez oturacak yer bulamayabilirsiniz fakat bu sizi yıldırmasın. Mekan hızlı bir şekilde dolup boşalıyor. Balık ekmeğinizle birlikte bir bardak turşu almayı sakın ihmal etmeyin. 

5.Kadıköy ya da Beyoğlu Sahaflarında Hayatınızı Değiştirecek Kitabı Bulun

Kitap bir insanı mutlu eden en güzel araçtır. Siz de yaşanmışlıklarla dolu bir kitap satın alarak, kitabın ikinci hikâyesinin oluşmasına katkıda bulunun ve kendinizi mutlu edin.

6.İstanbul Modern’de Sanat Turu Yapın

Güncel sanat etkinlikleri ve modern sanat tutkunlarının uğrak mekanı İstanbul Modern'de güncel sergileri gezmenin fiyatı 25 TL, indirimli 14 TL Perşembe günü gezerseniz ise ücretsiz.

7.Mandabatmaz’da Türk Kahve’si İçin

Sokağa taşan meşhur mekan Mandabatmaz'ın kahvesini içen bir daha başka yerde Türk kahvesi içemiyor. Telvesinin bol, lezzetinin şahane olduğu geleneksel lezzet Türk kahvesinin mekândaki fiyatı 5 TL.

8.Hilmi Nakipoğlu Fotoğraf Makineleri Müzesi’ni Keşfedin

Fotoğrafın tarihini keşfedebileceğiniz saklı müze Hilmi Nakipoğlu Fotoğraf Makineleri Müzesi'ni gezilebilirsiniz. Fotoğrafı ve fotoğraf makinelerini yaşam tarzı haline getirmiş, tutkununda ötesine taşımış bir koleksiyoner ve eğitim gönüllüsü olan Hilmi Nakipoğlu’nun Bakırköy’de açtığı müze, hafta içi her gün 09:00- 17:00 saatleri arasında gezebilirsiniz. Müzeyi gezmek ücretsizdir. Cebinizdeki 34 TL'yi enfes bir yemek yiyerek harcayabilirsiniz.

9.Yerebatan Sarnıcı’na gidin

İstanbul’un tarihi yapılarından diğer adı Bazilika Sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı İstanbul’da keşfedilmesi gereken yerler arasında yer alır. Bu tarihi yapıyı Sultanahmet turunuzda gezmeyi ihmal etmeyin. Müze sabah 09:00 akşam 19:00 saatleri arası açıktır. Giriş fiyatı öğrenci 5 TL, Tam 10 TL ve Yabancı Turist 20 TL'dir.

10.Tarihi Süleymaniye Kuru Fasulyecisi’nde Kuru-Pilav Keyfi Yapın

Osmanlı ve Türk mutfağının vazgeçilmez tadı kuru fasulye yemeği, birçok asra tanıklık ederek günümüzün lezzetlerinden olmuştur. Sultanahmet turunuzun ilk etabını bitirdiğinizde cebinizde kalan parayla bu geleneksel lezzeti, yanında turşuyla yemelisiniz.

11.Gülhane Parkı’nda Keyif Çayı İçin

Eskiden Topkapı Sarayı ’nın “Has Bahçe” lerinden biri olan ulu ağaçlar, güller, laleler, bin bir çiçeklerle süslü Gülhane Parkı İstanbul'un en güzel köşelerinden biri. İstanbul'da yaşıyıp hala Gülhane Parkı'nı gezmediyseniz ve içinde oturup bir çay içmediyseniz ayıp etmişsiniz demektir. Enfes İstanbul manzarasına karşı semaver çayınızı söyleyin ve bu büyülü manzaranın tadını çıkarın.

12.Nişantaşı Vali Konağı Caddesi'nde Sokak Çiçekçisinden Çiçek Alın

Birilerini mutlu etmenin en güzel yolu sürprizler yapmak. Bazen bu tarz sürpizleri kendinize bile yapmalısınız. Mesela bugün kendinizi şımarttın ve Nişantaşı'nda gezerken sokak çiçekçisinde durup kendinize bir buket çiçek alın.

13. Meşhur Beyoğlu Çikolatası'nı Tadın

Taksim, İstanbul'un en hızlı akan semtlerinden. Milyonlarca yabancı turiste, eşsiz sokak müzisyenlerine ev sahipliği yapan Taksim'e gelip de yemeden dönmememiz gereken ne var? Sorunuza cevabımız tabi ki, Beyoğlu Çikolatacısı'nda çikolata.

İstanbul'da yapılacaklar listeminizin de gözdesidir. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım.

14.Alışveriş Yaparak Kendinizi Mutlu Edin

İstanbul’da sezonda mağazaları gezip, çok pahalı diyerek alamadığınız kıyafetlere alternatif ucuz alışveriş dükkânlarını öneriyoruz. 34 TL’ye buradan kendinizi yenileyerek çıkabilirsiniz.

15.Kız Kulesi’ni gezin

Tarihi Kız Kulesi İstanbul'un eşsiz güzelliklerinden biridir. İstanbul Boğaz’nın girişindeki kayalık üzerine kurulmuş bu görkemli yapı çeşitli efsanelere konu olmuştur. Küçük bir ada üzerine inşa edilmiş Üsküdar’ın sembolü haline gelen Kız Kules'ni gezmenin bedeli 34 TL'den daha az!

16.İstanbul'un 3.Dalga Kahvecilerinden Birinde Kahve İçin

 Birbirinden lezzetli kahve çeşitlerini sevimli ve kolektif bir dükkânda sunan butik kahve duraklarında bir latte ya da yöresel kahve deneyin.

17.İstanbul Arkeoloji Müzesini Gezin 

İstanbul'un en güzel müzelerinden biri olan Arkeoloji Müzesi'ne gidip Arkolojik eserleri görün ve bahçesindeki tarihi kalıntılarla dolu çay bahçesinde çayınızı yudumlayın. Müze giriş ücreti: 20 TL

18.Pera Müzesi’ni Gezip Kahve Molası Verin

İstanbul'da yapılacak şeylerden bir tanesi de galeri ve müzeleri gezmek. Pera Müzesi hem mimarı yönden hem de güncel ve süreli sergileriyle gezilip görülmesi gereken önemli müzelerden. Giriş ücreti 15 TL.

19.İstanbul’da Milonga Gecesine Katılın

Tango müziğini dinlemek kadar tango dansını yapmak da zevklidir. Çoğu dans kursunun düzenlediği Milonga geceleri hem sizin için değişik bir deneyim hem de eğlenceli bir aktivite olacak. Bu gecelerin giriş ücreti 25 TL. Üstelik bu ücret karşılığında 1 içecek te bedava. 

20.Kültür -Sanat’a Doymak için Tiyatro'ya Gidin

İstanbul Devlet Tiyatro oyunları ve alternatif tiyatrolarının sezonu olan kış aylarında siz de sanatın kucağına kendinizi bırakın ve başarılı yapıtları sahnede canlı olarak izleyin.

21.Sualtı Akvaryumu Gezin

Sualtının ilginç güzelliklerini sualtı parklarında gezerek keşfedebilirsiniz. Tehlikeli köpek balıkları, ahtapot ve vatoz balığı gibi ürkütücü sualtı canlılarına eminiz  hiç bu kadar yakın olmamışsınızdır.

22.Üç boyutlu sinema keyfi yapın

Üç boyutlu hatta 4D, 5D, 6D gibi sinema salonlarında gerçeğe yakın filmler izleyin. Özel gözlüklerle izlediğiniz bu ilginç film deneyimini muhakkak yaşayın.

23.Munchies’de tatlı bir kahvaltı edin

Son zamanların en popüler kahvaltı mekânlarından biri Munchies’de tatlı bir kahvaltı etmenin bedeli 25 TL. Siz de burası bu kadar popülerken lezzetlerini deneyin. Moda’da yer alan mekânın pancakelerinin lezzetinin de meşhur olduğunu duyduk.

24.Boğaz turu yapın

İstanbul’un tadı en güzel denizde çıkar. Deniz kokusuna doya doya Ortaköy ve ya Eminönü’nden boğaz turu yapmanın bedeli gidiş-dönüş 25 TL. 

25.Hamam Keyfi

Belki tarihi bir hamam olmaz bu ama semtinizde bulunan ya da çok popüler olmayan bir semtte yer alan hamamlarda keyif yapmanın bedeli 34 TL’den bile az.

26.Baklava yiyin

Karaköy’ün tatlı mekânı Güllüoğlu’nda baklava yiyin. Lezzetinin tarifi olmayan Güllüoğlu Baklavalarının tadına baktından sonra Karaköy turu atabilirsiniz. Türkiye'nin baklava dışında geleneksel tatlılarını merak ediyorsanız bu yazımız hoşunuza gidecek.

27.Panaroma 1453 Müzesi'ne gidin

İstanbul'un Fethi'ni panaromik olarak anlatan müzede sadece 7,5 TL ödeyerek duygu dolu anlar yaşayabilirsiniz. Yapımı 3 yılda tamamlanan müzenin ilk katında Fetih küçük detaylarla anlatılırken, ikinci katında içine girdiğiniz kapsülde zamana yolculuk edeceksiniz. 

28.Masumiyet Müzesi’ni gezin

Orhan Pamuk’un romanı Masumiyet Müzesi’nin betimlendiği müzeyi kitabını okuduktan onra gezmenizi tavsiye ederiz. Giriş ücreti 20TL kitabı 23 TL.

29.Beykoz Korusu’nu Gezin

İstanbul Boğazı'na hakim bir noktada bulunan Beykoz Korusu’nun sosyal tesislerinde lezzetli bir yemek yiyin. Hem de Boğaza nazır bu koruluğun Fransız bahçe mimarisinin tadını çıkarın.

30.İstanbul Modern'in Kütüphanesini Gezin 

Her ne kadar internet hayatımızı ele geçirmiş olsa da kitapların arasında dolaşıp, koklamak gibisi yok. Üstelik İstanbul Modern'de ziyaretçi kartı alarak kütüphaneyi ücretsiz gezebilirsiniz. 

31.Bisiklete binin

Caddebostan Sahil’den başlayarak Kartal sahiline kadar bisiklet turu yapabilirsiniz. İstanbul Belediyesi’nin başlattığı İsbike, akıllı bisikletlerle şehri 1 saat turlamanın bedeli 2.5 TL.

32.Bebek’ten Çengelköy’e tur atın

Bebek sahilinden başlayan yolculuğunuzu Çengelköy vapuruyla karşıya geçerek çay bahçesinde poğaça çay ikilisinin yiyerek tamamlayabilirsiniz.

33.Atatürk Arboretumu’nu gezin

İstanbul’un yeşilliğinin tadını doğa manzarasıyla çıkarın. Sarıyer Bahçeköy’de yer alan doğa harikası Arboretumu muhakkak gezmenizi tavsiye ediyoruz. Yanınıza makinanızı almayı unutmayın. Hafta İçi Giriş Ücreti: 5  TL. Hafta sonları ise; Öğrenci: 5 – Normal: 15 TL.

34.Moda sahilinde piknik yapın

Anadolu Yakası’nın kültür sanat semti Moda’nın sahilinin tadını kitap ve ufak atıştırmalıklarla yapacağınız piknik keyfiyle çıkarabilirsiniz. Yaz ayında çay ve kitabınız, Kış ayındaysa sıcak sahlepinizle kitap keyfi yapabilirsiniz.
--
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?