MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Neden SEO?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Neden SEO?

24 Kasım 2018 Cumartesi

SEO'ya Neden İhtiyaç Duyarız?

SEO'ya Neden Ihtiyaç Duyarız? Neden SEO?
Neden SEO?

Neden SEO?

Bir önceki konumuzun (SEO Nedir) devamı niteliğinde olan bu yeni konumuz için sizlere yeni bir başlık altında Neden SEO konusuna dair önemli bilgileri vererek sade ve yalın bir dille anlatımı yapmaya çalışacağız.
Bu konu için biraz uzun uzadıya anlatımı yapmak zorunda olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Çünkü gerçekten de Neden SEO sorusuna cevap istiyorsanız eğer, bir çok sebepleri olmakla birlikte sizlere kuracağımız cümleleri analiz ederek, kafanızı şişirmeden ve okurken polisiye tarzı bir roman niteliği taşıyacak biçimde sürükleyici anlatımla konu başlığını, kompozisyon tadında açıklamaya çalışacağız.
Evet arkadaşlar konuya giriş yapmadan önce ön bilgi verelim size. Az çok SEO üzerine orta düzeydeki bilgiye sahip olan arkadaşlarımız da bilirler ki bu sorunun cevabı üzerine sayfalarca yazılar yazılabildiğini ve farklı farklı SEO siteleri ziyaret ettiğiniz zaman,yazıların bir çoğu maalesef çöp haline gelmiş durumda olduğunu görüyoruz. Hal böyle olunca da SEO üzerine kendilerini geliştirmeye çalışan arkadaşlarımız maalesef nasıl bir çalışma stratejisi içerisinde olacaklarına karar verememektedir. Ak SEO ekibi olarak bu konudaki kafa karışıklığının önüne geçmek için sizlere her ne kadar uzunda olsa elimizden geldiğince yalın bir dille anlatımı yapmaya çalışacağız.  
Web sitelerimizin belli bir ziyaretçi kitlesine ulaşması, hepimizin hayalidir desek sanırım yanılmış olmayız. Örneğin açtığımız bir web sitesinin içeriği ile ilgili sizlere ( daha önce açmış olduğumuz bir örnek site ile anlatımı yapacağız.) konunun önemini belirtme adına anlatımı yapacak olursak: 
Örnek sitemiz kuru-yemis.net ve açılan bu siteyi neden açtığımızı, siteyi açarken amacımızın ne olduğu ve Kuru yemiş ürünleri üzerinden acaba kazanç sağlama imkanını nasıl yapabiliyoruz veya yaparken nelere ihtiyaç olabileceği önemine değineceğiz. 
Örnek site: kuru-yemis.net


Öncelikle açtığımız bir website için site içi seo ayarları dediğimiz işlemleri yapmamız gerekir. Site içi Seo ayarları ile ilgili sitemizde konu açılmıştır. Konu link ver. 
Sonrasında ikinci aşama olan site dışı seo dediğimiz stratejik Seo ayarları yapmamız gerekir.  Site dışı SEO Ayarları sitemizde konusu açılmıştır. Konu link ver. 


Bizler bu iki ana kategorideki işlemleri yaptıktan sonraki aşamaya değineceğiz:

Bir: Web sitemize ziyaretçilerin gelmesi için olmazsa olmazların en önemli silahımız Özgün Makale.
Özgün Makale demek Google 'nun veritabanına kendimizi kayıt edebilmek demektir.  Bununda yolu kendi cümlelerimiz kullanarak konuyla bağlantılı bilgi paylaşımı yapabilmekten geçer.

Iki: Açtığımız konularda veya sayfalar da muhakkak başlıkların olması gerekir. Ziyaretçi başlığa bakarak az çok makalenin içeriğini daha okumadan tahmin edebilmeli.

Üç: Konu içerisinde önemli olan noktalar için sitemize gelen ziyaretçinin dikkatini çekecek biçimde renklendirmeleri veya yazı fontunu kalın yaparak yada italik şekilde belirtmemiz gerekir. 

Dört: konularımız için kullandığımız görseller için imkanlar dahilinde orijinal yani telif hakkı size ait olacak şekilde kullanmaya özen gösterin. 

Peki bunları neden yapıyoruz diye soracak olursanız? Konu başlığında neden seo diye belirtmiştik. Nedenini sizlere şöyle izah edebiliriz. 
Birincisi açmak istediğimiz sitenin hedef kitle dediğimiz ziyaretçilere ulaşmak.
Ikincisi ise açtığımız site kuru-yemis.net örneği ile açıklayalım. Amacımız kuruyemiş ürünleri satmak ise yukarıda site ici seo diye bahsi geçen ve maddeler halinde belirttiğimiz uygulamaları yaparak gerçekleştirebilirsiniz.
Neden SEO? Çünkü bahsi geçen örnek siteye sahip firma daha çok toptan kuruyemiş veya ithal kuruyemiş satmak ister. Bunun içinde SEO uygulamalarına ihtiyaç vardır. 
Neden SEO? Çünkü faaliyet alanını daha da büyütmek veya farklı sektörler üzerind e belli bir müşteri kitlesine ulaşabilmek için yine yapması gereken Google 'un istediği şekilde arayüz tasarımına sahip olmalı zorunda. Bununda yolu SEO dediğimiz kavramlar üzerinden ancak gerçekleştirebilecek.




Akblog.net
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?