MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Web Tasarım Web Site Nasıl Yapılır

Web Tasarım Web Site Nasıl Yapılır Konusunu Anlattık Sizlere. Makalemiz için sa…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Web Tasarım Web Site Nasıl Yapılır

19 Mart 2019 Salı

Web Tasarım Web Site Nasıl Yapılır

Web Tasarım Web Site Nasıl Yapılır
Web Tasarım Web Site Nasıl Yapılır
Bugün sizlere öğrenmek istediğinizi düşündüğümüz bir konu olan web tasarım veya web site nasıl yapılır konusu ile ilgili bazı bilgiler vereceğiz. Vereceğimiz bu bilgiler doğrultusunda kendinizi geliştirerek hem kendi web sitenizi hem de bu sektörün üzerinde kazanç sağlamak adına başkalarının ihtiyacı olan web site ihtiyaçlarını giderilmesine yönelik faaliyetlerinizi yürütebilirsiniz.
PHP html ASP veya benzeri dilleri bilmiyoruz diye endişelenmenize gerek yok. Çünkü vereceğimiz bilgiler sayesinde yukarıda bahsi geçen programlama dillerine ihtiyaç duymaksızın sizlere web tasarım veya web sitelerin oluşumuna yönelik bazı püf noktaları vereceğiz.  Bunun için sizlere hazır sistem dediğimiz ve işinizi kolaylaştıracak bazı sistemlerden bahsedeceğiz ve bu sistemler sayesinde geçekten de çok iyi ve çok güzel tasarımlar yapabilirsiniz. En nihayetinde  web tasarım işleri ile ilgilenen web masterlere baktığımızda onların da hazır sistemleri kullandıklarını görebilirsiniz.
Öncelikli olarak sizlere Wordpress ve sonrasında Blogger ve daha sonra Joomla sistemlerden bahsedeceğiz.
Aslında benzeri bir çok hazır sistemler mevcuttur. Dijital dünyanın web sektöründeki en çok kullanılan sistemleri baz alıyoruz konumuzda.  Hemen hemen tüm hazır sistemlerin çalışma mantığı aynıdır.
Bizler bu konumuzda sadece hazır tasarımlardan yararlanarak kendi web sitelerinizi kurmayı veya bu sektörde para kazanmayı hedefleyen arkadaşlarımıza site tasarımı hakkında konuyu bahse aldık.

Öncelikle Bir adet Domainve bir adet Hosting'e ihtiyacımız vardır.

Domain Nedir: akblog.net (Bu bir domain demektir) Yani Site adlarına dijital dünyada domain diyoruz.
Hosting Nedir: Sitelerimiz için alan dediğimiz bölge. Yani fotoğraflarımızı, resimlerimizi, videolarımızı veya yazılarımızı internet ortamına aktarırken bir alana ihtiyac duyarız ve bu ihtiyacı da hosting şirketleri cüz-i bir tutarda yıllık olarak da satın alabiliyoruz

Wordpress:
WordPress nedir (Özet): 
Herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymaksızın, nasıl ki bilgisayarımızdan word programlarını kullanarak bir doküman hazırlıyorsak aynı şekilde her türlü içeriği bu sistemde de üretmenize, İnternet ortamında yayınlayıp paylaşmanız veya dokümanınıza grafikler, resimler, fotoğraflar hatta videolar ekleyerek zengin bir sunum yapmanız ve bu işlemleri çok kolayca yönetmenize olanak sağlayan inanılmaz kolay bir içerik yönetim sistemidir.
Arkadaşlar hemen başlayalım.
Konu uzatmak istemiyoruz yersiz cümleler ile. Elimizden geldiğince yalın veya sade bir dil ile hızlıca anlatımını yapmaya devam edelim.
Wordpress ve Joomla Benzer oldukları için tek bir bölümde anlatmayı uygun gördük.

Peki Wordpress'i veya Joomla'yı Nasıl Kullanacağız.

Öncelikle tr.wordpress.com sitesine girerek son sürümü indirip wordpress dosyalarını hostingimize yükleyeceğiz ve sonrasında kurulum yapacağız.
Joomla sistemi içinde https://www.joomlatr.org adresinden indirebilirsiniz dısyaları. Dosyaları hosting hesabımıza atmadan önce MysqL bilgilerini hosting firmasından alabiliriz. Gerekli bilgileri girdikten sonra Wordpress sistemi ile ilk etapta basit bir siteniz oluşuyor. Aynı işlemi Joomla içinde yapabilirsiniz. Tüm işlem bu kadar. Wordpress veya Joomla kurulum işlemi bittikten sonra panelinizden temalar bölümüne gelerek ve tema ekle sekmesinden binlerce profesyonel hem ücretli hemde ücretsiz temalara ulaşabilirsiniz. Beğendiğiniz temayı seçerek yükle demeniz yeterlidir. Sonrasında panelinizden konu ekle sekmesine tıklayarak konu eklemeye başlayabilirsiniz.
Eklenti ekle sayesinde yine hakeza işlerinizi kolaylaştıracak eklentileri kurabilirsiniz. Panelinizden sayfaları oluşturabilirsiniz. Hakkımızda, İletişim, Misyon-Vizyon veya Galeri gibi dilediğiniz sayfaları oluşturabilirsiniz. 
Detaylı Bilgi için Videolu anlatıma göz atınız.:

Wordpress Kurulum Video:

Joomla Kurulum Video:

Blogger:
Blogger Kurulum Video:


--
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Domain Nedir: akblog.net (Bu bir domain demektir) Yani Site adlarına dijital dünyada domain diyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Hosting Nedir: Sitelerimiz için alan dediğimiz bölge. Yani fotoğraflarımızı, resimlerimizi, videolarımızı veya yazılarımızı internet ortamına aktarırken bir alana ihtiyac duyarız ve bu ihtiyacı da hosting şirketleri cüz-i bir tutarda yıllık olarak da satın alabiliyoruz

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?