MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

İş Hayatında Başarılı Olmak için Yapılabilirlik Analizi

İş Hayatında Başarılı Olmak için Yapılabilirlik Analizi

Ak Blog SEO
4349759590016280108

İş Hayatında Başarılı Olmak için Yapılabilirlik Analizi

6 Kasım 2019 Çarşamba

İş Hayatında Başarılı Olmak için Yapılabilirlik Analizi

Kosgeb 3. Bölüm Eğitim Özeti.
İş Hayatında Başarılı Olmak için Yapılabilirlik Analizi
Bir işin yapılabilirliğine dair en önemli gösterge, bu işi yapmaya niyetlenen girişimcinin veya girişim ekibinin hayata geçirmek istedikleri fikirle olan uyumudur.Bunun için girişimcinin geçmiş tecrübeleri, geleceğe dair vizyonu, ekibin kendi arasındaki iş bölümü ve ortaklık yapısı önemli bileşenlerdir. Yatırımcıların da bir girişime yatırım yapmak için en önemsedikleri kısım ekibin verdiği güven, işe duydukları tutku, heyecan ve bu işi yapabileceklerine dair rekabetçilikleridir. Zorlu bir yolculuğa çıkan bir geminin ancak fırtınalarla baş edebilecek bir kaptanla rotasına sadık kalabileceği gibi girişimci ekibin de zorlu girişimcilik yolculuğunda çevik manevralar yapabilecek beceriye ve ileriyi görebilecek bir ferasete ve özgüvene sahip olması gerekir. Bunun için girişimci ekip temelleri sağlam atmalı ve etrafına da bu güveni vermelidir. Varsayımlara ve öngörülere bağlı olarak hazırlanan nakit akışı tablosu, başabaş noktası hesabı ve yatırımın geri dönüş süresi, finansal yatırım kararlarını etkileyen en önemli değişkenlerin başında gelir. Bu sebeple, girişimci bu hesaplamaları yapabilmeli ve yatırımcılara bu planları sunabilmelidir. Böylece hem girişimci hem de yatırımcı bu işe dair riskleri ve varsayımları görebilir. Bilişsel anlamda ise işe ait patentlerin varlığı ve işin ileriki dönemlerde kopyalanabilirliği göz önüne alınan varlıklardır. Ekip ise insan kaynağı ve fikri yeterlilik açısından önemlidir. Doğru ekiple yola çıkan bir girişim yalnızca sahip olduğu insan kaynağı ile hiçbir maddi yatırım almadan veya borçlanmadan da başarılı bir ürün veya hizmet ortaya koyabilir.
Yatırım çekiciliği iş fikrinin pazar büyüklüğünü ve hedef kitlesini tarif etmeyi gerektirir. Buna göre ilk müşteri olması beklenen kesim ile iş büyüyüp ilerledikçe müşteri olacak kesim arasında fark vardır ve girişimci en başta yenilikçileri hedeflemelidir. Toplam pazar büyüklüğü ise bir ideali ifade eder ve ulaşılamayacağı kesin olsa da pazarın nihayetindeki en büyük kesimin büyüklüğünü anlamaya yardım eder. Bu sayede işin gideceği potansiyel hesaplanabilir ve çok niş olarak hiç büyümeyecek işlerin erkenden tespit edilmesi mümkün olur. Hedef kitle analizi ancak ihtiyaç, istek ve taleplerin belirlenmesi ile mümkün olur. Teknoloji ve yaşam tarzlarındaki değişim ile insanların ihtiyaç, istek ve talepleri de değişmektedir. Bunun için trend analizi önemlidir. Bu sayede heves, moda ve trendler arasında bir ayrım yapılabilir ve hedeflenen işin başarıya ulaşması için tünelin ucundaki ışığın varlığı saptanabilir. Böylece girişimci ne kadar vadede ve nasıl bir sabırla çalışması gerektiğini öngörebilir.Başarılı ve kalıcı işler bir ihtiyacı karşılayan ve değer yaratan fikirlerden ortaya çıkar. Yenilikçi fikirler için özellikle gizli ihtiyaçları ortaya çıkarmak ve bunları gidermeye yönelik çözümleri hayata geçirmek oldukça önemlidir. Öte yandan bazı fikirler kişinin ihtiyacı olmasa bile kişide satın alma isteği uyandırır. Ancak bu işler gelip geçici hevesler veya modaya uygun ürünler üzerine inşa edildiyse ömrü kısa süreli olacaktır. Bazı işler ise varolan bir pazarda arzın yetersiz olması sebebi ile talebi karşılamaya yöneliktir. Teknolojinin katlamalı ilerlemesi ve ortaya yeni çıkan trendler, sürekli olarak ihtiyaç, istek ve taleplerde değişiklikler olmasını ve iş fikirlerini de hayata geçirmek için hızlı hareket etmeyi mecbur kılmaktadır.



--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. KOSGEB eğitimlerinden 3. bölümün özeti olarak sizlere buraya bilgi mahiyetinde de iş hayatına yönelik kurmak istediğiniz işletmelere yönelik, minimum risklere indirecek şekilde verilen bilgiler sayesinde kendinizi daha iyi seviyeye getirmeniz için bilgi vermiştir.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?