MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Kilo Almak istiyorum

Sağlıklı Kilo Almanın Yolları nedir? Konusuna göz atınız.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Kilo Almak istiyorum

8 Kasım 2019 Cuma

Nasıl Kilo Alırım

Bugünkü konumuz da sağlıklı bir şekilde nasıl kilo alabileceğinize yönelik bilgiler vermeye çalışacağız. Internette genel olarak genelde Nasıl kilo verebilirim konusuna denk gelmişizdir. Bizler de bu konumuzda nasıl kilo verebilirim değil de Sağlıklı Bir Şekilde Nasıl kilo alabilirim konusuna değinmek istedik. Kilo almak isteyen bireylerin Her şeyden önce Doktor diyetisyenlerle görüşme yaparak ve bu konuda alacağı tavsiyeler doğrultusunda hareket etmelerini şiddetle öneriyoruz. Internet üzerinde diyetisyen olduğunu öne süren bir çok kişiyle karşı karşıya gelebilirsiniz . Sizlere tavsiyemiz bu tarz insanlara itibar etmemenizdir. Söz konusu hayatınız ise kesinlikle alanında uzman kişilerle görüşmeleri yapmaya özen gösteriniz. Peki sizlere nasıl kilo alırım gibisinden cevap verecek olursak sizlere şunu izah edebiliriz: Öncelikle buraya verdiğimiz bilgiler sağlık sitelerinden veya hastane yönetimi tarafından açıklanan ya da alanında uzman olmuş diyetisyenler tarafından verilmiş bilgilerdir. Söylediğimiz gibi yine de bünyenize, kas yapılarınıza veya bağırsaklarınızın çalışma şekline göre daha açık bir ifadeyle vücudunuzun sağlığına yönelik alanında uzman bir diyetisyen ile görüşmeniz sizlerin daha çok yararınıza olacaktır.

Bu konuda Acıbadem Uzmanlarının Tavsiyeleri Nelerdir? Göz atalım.

Sağlıklı kilo alma yolları yöntemleri nedir?

Küçük ama sık öğün yapın
Mide hacmi yavaş yavaş artırılmalıdır. Tek seferde yüksek porsiyon tercih etmek yerine gün içinde küçük porsiyonlarla öğün sıklığı artırılarak fazla besin alımı sağlanmalı.

Bol kalorili içecek: Boza
Kilo alımına katkıda bulunan besinlerden biri de bozadır. Sıvı olmasına rağmen yoğun enerji içeren bozadan günde 1 bardak içmek ayda 1-1.5kg alımını sağlayabilir.

Yemekte su bile içmeyin
Yemeklerden önce ve yemek sırasında sıvı alımından kaçınılmalıdır. Kilo almak isteyen kişilerin mide hacmi küçük olduğundan sıvı tüketimini öğünlerle birlikte yapmaları, asıl enerji kaynağı olan besinleri yemeleri için yeterli alanın kalmamasına neden oluyor. Bu yüzden yemekten 1 saat önce ve yemek sırasında sıvı alınmamalıdır.

Fındık-fıstık yiyin
Kilo almayı kolaylaştıran besinler, genel olarak hacimce küçük, enerji oranı yüksek besinlerdir. Bunlar arasında fındık/fıstık gibi kuru yemişler, fındık ve fıstık ezmeleri başta geliyor. Tüketim kolaylığı açısından kuru yemişlerin yanına eklenecek kuru meyveler de tek seferde, hem sağlıklı hem de yüksek enerji alımını sağlıyorlar.

Sütlü tatlılar tüketin
Kilo alma sırasında diyabet gibi kronik bir hastalık söz konusu değilse, sütlü tatlılara haftada 3-4 kez yer verilebilir. Sütlü tatlıların üzerine file badem ya da dövülmüş fındık gibi kuru yemiş taneleri de tek seferde kalori alımını artırarak kilo alımına destek oluyor.

Çorbayı tercih etmeyin
Kilo almaya çalışırken ilk zamanlarda yemeklerde çorba içmekten kaçınılmalı. Çorba yüksek hacimde düşük kalori içerdiği için kişinin az kalori alarak hızlıca doymasına ve kilo almak için gereksinimi olan kaloriyi diğer besinlerden almasını engelliyor.

Kilo almak uzun seyirli bir yolculuk olduğu için bireyler hızlı sonuç görmediklerinde vazgeçip beslenme düzenine gösterdikleri ihtimamı yarıda kesebiliyorlar. Kilo almada acele edilmemeli umutsuzluğa düşülmemelidir. Bir gün yetersiz beslenildiğinde, ertesi gün telafi edilerek yüksek kalorili beslenmeye devam edilmeli. Pes edilmediği takdirde uzun vadeli kilo alınabilir.

Kaynak: Acıbadem.
Destek için uzman diyetisyen: Mürüvvet Hanım.
--
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Konumuzun kaynak linki:
    https://www.akblog.net/2019/11/kilo-almak-istiyorum.html

    YanıtlaSil
  2. Sizlere bu konumuzda alanında uzman diyetisyen doktorların tavsiyeleri üzerine kilo almanın yöntemleri hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?