MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Kuran-ı Kerim de Bağırsak Ayetleri

Kuranı Kerim Bağırsak Ayetleri

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Kuran-ı Kerim de Bağırsak Ayetleri

12 Aralık 2019 Perşembe

Kuran-ı Kerim de Bağırsak Ayetleri

Bugünkü konumuzda sizlere kur'an-ı Kerim'de bağırsak üzerine verilmiş olan ayetler ile ilgili bazı bilgileri vermeyi uygun gördük. Umarım dikkatinizi çeken bir konu olacaktır ve eklenmesini istediğiniz bağırsak üzerine herhangi bilgi varsa lütfen diyorum altında bunun belirterek bizlere bildirin.
Konularına göre alfabetik Kur’an sistematik fihristi kelime sözleri. Bağırsağı anlatan ayetler nelerdir? Kuranda geçen bağırsak ile ilgili ayetler hangileridir? Bağırsak Kur’anı Kerim de sure ve ayetlerin anlamları meali nedir? Kurani Kerimde bağırsak hakkında neler söylüyor?

En’am Suresi, 146. ayet meali : Yahudi olanlara her tırnaklı (hayvanı) haram kıldık. Sığırlardan ve koyunlardan, sırtlarına veya bağırsaklarına yapışan veya kemiğe karışanlar dışında iç yağlarını da onlara haram kıldık. ‘Azgınlık ve hakka tecavüzde bulunmaları’ nedeniyle onları böyle cezalandırdık. Biz şüphesiz doğru olanlarız.
En’am Suresi, 146. ayet okunuşu : Ve alellezîne hâdû harremnâ kulle zî zufur(zufurin), ve minel bakari vel ganemi harremnâ aleyhim şuhûmehumâ illâ mâ hamelet zuhûruhumâ evil havâyâ ev mahteleta bi azm(azmin), zâlike cezeynâhum bi bagyihim ve innâ le sâdikûn(sâdikûne).

Muhammed Suresi, 15. ayet meali: Takva sahiplerine va’dedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rablerinden bir mağfiret vardır. Hiç (böyle mükafaatlanan bir kişi), ateşin içinde ebedi olarak kalan ve bağırsaklarını ‘parça parça koparan’ kaynar sudan içirilen kimseler gibi olur mu?
Muhammed Suresi, 15. ayet okunuşu : Meselul cennetilletî vuidel muttekûn(muttekûne), fîhâ enhârun min mâin gayri âsin(âsinin), ve enhârun min lebenin lem yetegayyer ta’muh(ta’muhu), ve enhârun min hamrin lezzetin liş şâribîn(şâribîne), ve enhârun min aselin musaffâ(musaffen), ve lehum fîhâ min kullis semerâti ve magfiretun min rabbihim, ke men huve hâlidun fîn nâri ve sukû mâen hamîmen fe kattaa em’âehum.

--
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. https://www.akblog.net/2019/12/kuran-kerim-de-bagrsak-ayetleri.html

    YanıtlaSil
  2. Sağlık sorunu yaşayan herkese Mevlâm şifa versin inşallah.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?