MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Maaş Bordrosu Almak

Maaş Bordrosu Nasıl Alınır konusunu anlattık sizlere.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Maaş Bordrosu Almak

1 Aralık 2019 Pazar

Maaş bordronuzu bulmak çok kolay

E-Bordro maaş belgelemek için oluşturulan bir sistem. E-Bordro çıktısını kurumdan alabileceğiniz gibi online olarak da alabilirsiniz. E-Bordro çıktısı nereden, nasıl alınır sorularının yanıtları haberimizde.. Maaş bordrosu sayesinde geçmiş maaş bilginizi öğrenebilirsiniz.
Maaş Bordrosu Nasıl Alınır?
Ekonomi, Muhasebe

Maaşlı bir şekilde çalışan vatandaşların maaş bilgisini gösteren belgeye maaş bordrosu denir. Maaş bordrosunda çalışan vatandaşların tüm maaş bilgileri yer alır. İşe başladığı günden itibaren maaş bordrosunu aldığı güne kadar olan zaman içinde ki aldığı tüm maaşlar hakkında maaş bordrosu sayesinde bilgi sahibi olabilirsiniz. Kamu kurumunda çalışan vatandaşlar her ay düzenli olarak devletten maaş almaktadır. Kamu kurumunda çalışan vatandaşlar maaş bilgisini yani maaş bordrosunu Maliye Bakanlığının maliye kurumlarından alabilirler. Özel bir şirkette çalışan vatandaşlar da aynı şekilde çalıştıkları işe göre bir maaş alırlar. Özel şirkette çalışan vatandaşlar ise maaş bordrolarını çalıştıkları iş yerinden alabilirler. Çalıştıkları iş yerinin muhasebe bölümünden maaş bordronuzu isteyebilirsiniz ve alabilirsiniz.

MAAŞ BİLGİSİNİ NASIL ÖĞRENEBİLİRSİNİZ?

Maaş bordrosu sayesinde geçmiş maaş bilginizi öğrenebilirsiniz. Şimdiye kadar almış olduğunuz maaşların bilgisini öğrenebilirsiniz. Hangi aylarda ne kadar maaş aldığınızı, maaşlarınızdaki kesintileri, ne kadar ikramiye aldığınızı maaş bordrosu sayesinde öğrenebilirsiniz. T.C. kimlik numarası, memuriyet sicil numarası, emekli sicil numarası, yıl, ay ve istihdam tipi bilgileri ile maaş bordronuza ulaşabilirsiniz. Maaş bordronuza T.C. kimlik numaranız, adınız, soyadınız, SGK sicil numaranız, vergi numaranız ve imzanız bulunmaktadır. Günlük hayatta bu belge gerekli olmasa da bazı zamanlarda bu belge sizden istenebilir. Genellikle bazı başvurular sırasında maaş bordrosu sizden istenebilir. Bu yüzden bu belge önemlidir. Genellikle bankalarla olan işlemler de kredi başvurusu yapacağınız sırada bu belge sizden istenebilir.
https://www.akblog.net/2019/12/maas-bordrosu-almak.html

ONLİNE MAAŞ BORDROSU ALMAK

Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz. Maaş bordrosunun internet ortamındaki ismi E-Bordro olarak geçmektedir. Yani internet üzerinden maaş bordronuzu E-Bordro olarak alabilirsiniz. İnternet üzerinden E-Bordroya eskiden şifresiz bir şekilde ulaşabiliyordunuz. Maliye Bakanlığının muhasebat genel müdürlüğü uygulaması sayesinde internet üzerinden şifresiz bir şekilde E-Bordroya ulaşabiliyordunuz. Ama sonralardan bu hizmet kaldırılarak artık şifresiz bir şekilde E-Bordroya ulaşamıyorsunuz. İnternet üzerinden E-Bordronuza sadece E-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.

E-DEVLET İLE MAAŞ BORDROSU ALMAK

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer bu şekilde sisteme giremezsiniz. E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarından alabilirsiniz. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve giriş sayfasına girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapan vatandaşlar E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalıdırlar. Burada açılan hizmetlerden Maliye Bakanlığını bulmalısınız. Maliye Bakanlığını bulduktan sonra alt hizmetlerinden Maliye Bakanlığı E-Bordro hizmeti seçeneğini seçerek E-Bordronuza ulaşabilirsiniz.

--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Maaş Bordrosu Nasıl Alınır konusunu anlattık sizlere.

    YanıtlaSil
  2. Özel sektör çalışanları işverenlerinden alabilirler.

    YanıtlaSil
  3. Konumuzun kaynak linki verelim.
    https://www.akblog.net/2019/12/maas-bordrosu-almak.html

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?