MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Öldüren Nafaka Gerçeği

Öldüren Nafaka Gerçeği konusunu anlattık sizlere bu konumuzda.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Öldüren Nafaka Gerçeği

20 Aralık 2019 Cuma

Öldüren Nafaka Gerçeği

İyi bakın bu resme. 20 yıl önce Rabbimin emrini yerine getirip evlendi. Maddi durumuda iyi idi. Kimseye muhtaç etmeyecekti ailesini. Huzurlu bir yuva ve onun meyvesi çocukların olduğu bir yuva hayalleri vardı.
Henüz bir yıl dolacaktı ki, son zamanların modası şiddetli geçimsizlik bahanesi ile yuvası dağıldı.
Adalete güveniyordu, yuvayı kurtarmak için elinden geleni yapmıştı çünkü. Mahkeme başladı ve ilk celsede Tedbir nafakası ile tanıştı. Bir yanlışlık vardı bu işte. Daha kim kusurlu deliller ile belli olmadan nasıl tedbir nafakasına hükmedilir diye düşündü adam. Bir daha ki celsede yanlışlık düzelir umudu ile ayrıldı mahkemeden. Nereden bilirdi ki tedbir nafakası ile başlayan Nafaka zulmünün  yoğun bakımda ölüm ile pençeleşirken bile devam edeceğini.
4 celse de dava sonuçlanır 1 yıllık çocuğu olmayan kadina süresiz yoksulluk nafakası ödemeye hükmedilir. Yoksulluk nafakası da feministlerin küçümsediği rakamlardan yüksektir 1000 lira. 
Bes sene sonra adam yeni hayat kurmak ister kendine ve evlenir. Mutluluğu bulmuştur eşinde, çocuğu da olur bir sene sonra. Ekonomik krizden İşleri bozulur nafakayı ödemekte zorlanır. Geliri düştüğünden nafakanin azaltılmasını ister red edilir. Nafaka alamadığı için eski eş icraya verir. Tazyik hapsi kararı cikar. İkinci eş çalışır didinir, senelerce sadece kocadan gelecek paranın yollarını bekleyen kadina nafaka ödeyebilmek için. Aile reisi içerlemistir bu duruma. Bunu dert edindiği için de beyin kanaması geçirir. Hayata tutunur ameliyatla. Ama nafaka illeti yakasını bırakmaz. Ödenmeye devam eder. Kadın yetinmez nafaka arttirim davaları açar. Adalete güvenmişti adam ama nafile  kadinin gelir durumu araştırılmadan ve neden çalışmadığı sorgulanmadan arttırım talebi onaylanır. Ödeyemediği nafakalarin icralarından bunaldı adam ve yoğun bakıma girdiği yorgun hayattan çıkamadı henüz. Geride okuması gereken bir çocuğu ve her ne olursa olsun ayakta durmak zorunda kalan eşi var. O eşki kadın olarak yıllardir doymak bilmeyen eski eş kadina ev temizliğine giderek nafaka ödemek zorunda. 
Feminist dernekleri ve suresiz nafaka yok diyenler bu resme iyi bakın sizin süresiz degil dediginiz öĺünce bitiyor demek miydi? 
Mutlu olun el birliği ile Ailenin reisi erkek kavramını bitirdiniz. Yuvaları dağıttınız, babasından habersiz cocuklar dünyaya getirdiniz. 
Yoğun bakımda insanlığı, aileyi yitirdik.
Allah rahmet eylesin. 

İlhan Ergincan
--
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?