MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Entübe Nedir Hastası Ne demek

Entübe hasta nedir, Entübe ne demek?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Entübe Nedir Hastası Ne demek

13 Nisan 2020 Pazartesi

Entübe hasta nedir, Entübe ne demek?

Sık sık haberlerde özellikle korona virüsü salgınından sonra duyduğumuz entübe kelimesini eminim bir çok arkadaşımız merak ediyordur..
Kısaca entübe hasta nedir, entübe ne demek?
Sağlık alanında hayat kurtaran bir işlem olan entübe kısa hastanın suni solunuma geçirilmesi olarak biliniyor. Yani normal solunum yolları ile nefes alamayan hastanın solunum yollarına yerleştirilen tüple zararsız nefes alması sağlanıyor. Peki, tam olarak entübe ne demek ve entübe hasta nedir?
Entübe hasta nedir, Entübe ne demek?
Entübe hasta entübasyon işleminin uygulandığı vaka olarak adlandırılabilir. Normal solunum yolları ile nefes alamayan hastanın nefes alış verişini sağlamak adına solunum yollarına yerleştirilen tüple nefes alması kolaylaşıyor. Hasta tedaviye olumlu yanıt verdiği takdirde taburcu edilebilecek durumda ise entübe edilen aletler hastadan alınıyor.

ENTÜBE NEDİR?

Entübe durumu, solunum sıkıntısı çeken hastalarda solunum yoluna ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi. Kendi kendine yeterli soluk alamama durumu olarak da tanımlanabilen entübasyon durumu ayrıca, ameliyat süresince hastanın solunum cihazına bağlanmasını da ifade eder.
Entübasyon, solunumun veya solunum yolunun güvenliğinin bozulması ya da bozulma riskinin oluşması durumunda hava yolunun korunması, devamlı havalandırma sağlanması, gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla solunum yoluna (trakea) içine ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir. Kendi kendine yeterli soluk alamama durumu olarak da tanımlanabilen solnum yetmezlikli hastaları solunum cihazına bağlayabilmek için ağızdan nefes borusuna ulaşan bir boru takmak gerekir. Bu boru takma işlemine "entübasyon" denir. Ayrıca pek çok ameliyatta, ameliyatı yapabilmek için hastayı uyutmak ve kaslarını gevşetici ilaçlar vermek gerekir. Bu ilaçlar hastanın kendi kendine nefes almasına engel olduğundan ameliyat süresince hastanın solunum cihazına bağlanması ve bunun için de entübe edilmesi gerekir.
Hızlı ve seri entübasyon medikal acil durumlar nedeniyle yaşamı tehdit altında olan hastalarda güvenle uygulanabilecek bir hava yolu açma yöntemidir. Yöntemin literatürde tanımı ve geliştirilmesi, acil tıbbın ayrı bir uzmanlık dalı olarak kabul edilmesi süreci ile paraleldir. Bunun nedenleri araştırıldığında 30 yıllık geçmişi acil servis hekimlerinin hastanın ve hekimin güvenliği açısından diğer uzmanlık alanlarından farklı bir tanım ve uygulama deneyimi kazandıklarını görmek olasıdır. Bu deneyimi süreç içinde her konuda olduğu gibi literatürde yayınlanmaktadır.

--
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. https://www.akblog.net/2020/04/entube-nedir-hastas-ne-demek.html

    YanıtlaSil
  2. Konuyla ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?