MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Mülakat Soruları Nedir Nasıl Sorular Sorulur?

Mülakatta Nasıl Sorular Sorulur? Mülakat Nasıl Yapılır? Konusuna değindik.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Mülakat Soruları Nedir Nasıl Sorular Sorulur?

15 Haziran 2020 Pazartesi

Mülakat Soruları Nedir Nasıldır? Mülakatta Nasıl Sorular Sorulur?

Mülakat Soruları Nedir Mülakat Nasıldır Mülakat Nasıl Yapılır Mülakatta Nasıl Sorular Sorulur?
Tüm Detaylarıyla Mülakat
Bu konumuzda sizlere mülakata dair korkularınızı yenecek ve kendinizi daha rahat ifade edebilmeniz açısından yararınıza olacağını düşündüğümüz makalemizi paylaştık. Şimdiden yararlı olması dileğiyle.
Genel olarak klişe bazı mülakat soruları çokça duymuşsunuzdur. Konumuza bilinen soruların aksine bilinmeyen sorulara da yer verdik. 

Mülakat Soruları Nedir? Hangileridir? Nasıldır?

Konumuza başlangıç yaparken sıkça forumlarda veya benzeri sosyal medya platformlarında aşağıdaki sorulara sıkça denk geldiğinizi söyledik. Konuyu genişleterek ve mülakatta sorulabilecek sorulara da yanıt vermeye çalıştık konumuzda.
  • Daha önceki iş deneyimlerinden bahseder misin?
  • Şirketimiz hakkında neler biliyorsun?
  • Şirketimiz hakkında neler biliyorsun?
  • Güçlü yönlerin neler?
  • Maaş beklentin nedir?
  • Daha önceki iş deneyimlerinden bahseder misin?
  • Bir önceki işinden neden ayrıldın?

Açıklama mülakatları

Bu tür mülakatlarda en çok karşılaşacağınız soru türleri şunlardır:

Bana kendinizden bahseder misiniz?

İki dakikalık sunuşunuz için mükemmel bir açılış! İş ve eğitim geçmişinizi anlatın, önemli yeteneklerinizden bahsedin ve birkaç örnek sunduktan sonra amaçladığınız meslek hayatını anlatın. Genellikle bu, sorulan ilk sorudur. Eğer sorulmamışsa, “iş ve akademik geçmişim hakkında bir iki şeyden bahsetmek yardımcı olabilir” diyerek başka bir soruya cevap vermeyi erteleyebilirsiniz. Ancak, daha sonra mülakatçının sorusuna cevap vermeyi unutmayın.
Mülakat Soruları Nedir Mülakat Nasıldır Mülakat Nasıl Yapılır Mülakatta Nasıl Sorular Sorulur - Akblog SEO NET
Mülakat

Neden burada çalışmak istiyorsunuz?

Şirket hakkında öğrendiklerinizi, size çekici ve teşvik edici gelen yönlerinin de altını çizerek açıklayın. Spesifik olmaya çalışın, çünkü geniş genellemeler çok sıradan bulunur.
iyi cevap: “Bu endüstride öncü olan şirketleri araştırdım ve şirketinizin, müşteri ilişkileri, risk almayı teşvik, yüksek hedefler belirleme konularında işini en iyi yapan şirketler arasında olduğu sonucuna ulaştım.” (Bu cevap, bazı araştırmalar yaptığınızı ve kararınızı spesifik ölçütler üzerine temellendirdiğinizi gösterir).

Meslek hayatınızdaki amaçlarınız nelerdir?

Mesleğinizi profesyonelce yapmak istediğiniz üzerinde yoğunlaşın fakat zamanla şirket içinde değişik fırsatların olabileceğini de göz önünde bulundurduğunuzu söyleyin. Pozisyon belirtmekten sakının–çok yüksek ya da çok düşük seviyelere maruz kalabilirsiniz.

iyi cevap: “Daha önceki iş tecrübelerimden; liderlik, iletişim ve müzakereden hoşlandığımı öğrendim. Projeleri, insanları ve ticari işleri yönetmeye meraklıyım. Amaçlarım, kendisinden bir şeyler öğrenebileceğim bir yönetici ile çalışmak, iş tecrübelerimi geliştirmek ve amaçlananların başarılmasını ya da üstüne çıkılmasını sağlamaktır.” (geçmiş ve geleceği birbirine bağlayın)

Kahramanınız kim?

Sakın bir kahramanınız olmadığı şeklinde cevap vermeyin, çünkü soru gerçekten cevabı öğrenmek için değil, sizin değer verdiğiniz özellikleri belirlemek için sorulmuştur. Verdiğiniz isim, gerçekten beğendiğiniz biri olmalı ve sizin takdirinize sebep olan özelliklerini iyi belirlemelisiniz. Ayrıca, sizin değer verdiğiniz özelliklerin şirketin de olumlu bulup bulamayacağını da göz önünde bulundurun.

iyi cevap: “Üniversite yıllarımda tanıştığım Profesör Dr. Abdullah DEMİR Bey'i her zaman takdir etmişimdir. Abdullah DEMİR Bey belden aşağısı felçliydi, 12 yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucu sakat kalmıştı. Fakat bunalıma düşmemişti. Çok çalıştı ve sonunda alanında uzman hukuk profesörü olmayı başardı. O bana, davranışlarımı yönetmeyi ve benim için gerekli olan kaynakları kullanmam gerektiğini öğretti.”

Sizi neden işe almalıyım?

İş için gerekli olduğunu düşündüğünüz nitelikleri, kendi yeteneklerinizle ilintilendirerek anlatın. Fakat bu anlattıklarınızın, daha önceki örneklerinizle paralel olmasına dikkat edin. Sonra da, gerektiğinde uzun saatler boyunca çalışmak, öğrenme aşkınız ve gayretiniz gibi sizi ön plana çıkaracak özelliklerinizden birini dile getirin.

Değerlerinizden bazıları nelerdir?

Eğer kahramanlarla ilgili soru önceden sorulmamışsa, bunu o doğrultuda cevaplayabilirsiniz. Veya sadece, birkaç tanesinin adını verebilirsiniz. Mesela: eğitsel bir ortam, iyi bir çalışma ekibi, dürüstlük, doğruluk, yardımcı olma isteği, güven.

Kendinize hedefler belirliyor musunuz?

Sakın “Hayır” demeyin. Kendinize hedef belirlediğiniz ve ulaşmak için gayret sarfettiğiniz bir durumu anlatın. Neden bu hedefi koyduğunuzu kısaca izah edin.

İyi bir idarecide hangi özellikleri ararsınız?

Bir yönetici için istenen özelliklerden sizin için önemli olanlarını seçin: dürüstlük, açık hedefler belirlemek, verimliliği ve çalışanları teşvik etmek, saygı vb. Bu özellikleri sayarken, aşırıya gidip de bütün listeyi vermeye kalkmayın, yoksa tatmin edilmesi imkansız bir insanmışsınız gibi görünürsünüz.

Seyahat konusundaki sınırlamalarınız nelerdir?

Eğer sınırlamalarınız varsa, bunlar üzerinde önceden düşünün. Ve bütün sınırlamalarınızı mülakatçıya anlatmaya başlamadan önce (hava yolu ile seyahat yok, iki günden fazla seyahat yok, kapalı yer fobisi, vejetaryen yemekleri, vs) seyahat konusunda karşınızdaki insanın zihninde neler olduğunu bulmaya çalışın. Eğer bu gereklilikleri yakalayabilirseniz, gerisini daha rahat konuşabilirsiniz.

“Bana, karşı karşıya kaldığınız en büyük aksiliği ve bunun üstesinden nasıl geldiğinizi anlatın.”

Bu, sunuşunuzu hazırlarken geliştirdiğiniz bir diğer başarı hikayenizi anlatmak için en iyi fırsatlardan biridir.

Başka bir sorunuz var mı?

Hiç bir zaman “hayır” demeyin. Sadece bu rica için aklınızda bir kaç güzel soru bulundurun. (birden fazla belirlerseniz iyi olur, zira mülakat esnasında mülakatçı bir ya da daha fazlasına değinebilir.)
İşte size birkaç öneri;
❋ Buradaki grup çalışmalarına örnek verebilir misiniz?
❋ Kurumun stratejik planı hakkında bilmem gerekenleri nasıl/nereden öğrenebilirim?❋  İşe alındığımı var sayarsak, ilk ayda benden beklenilenler neler olacak?❋  Şirket içi eğitim programlarından biraz bahsedebilir misiniz?❋  Bu göreve alınacak kişi için ne gibi bir kariyer yolu düşünülmektedir?
Ve sonu bağlamak için, neler hissettiğiniz konusunda son bir sunuş yapın ve sonra karar verme sürecinin nasıl işleyeceğini sorun. İyi bir kapanış, mesleğinizde çok önemli olabilecek olumlu yönlerinizin, iş için duyduğunuz heyecanın ve takımın bir üyesi olma konusunda ne kadar istekli olduğunuzun tekrar belirtilmesini sağlayacaktır. 

Mülakat nedir? Mülakatta Hangi Sorular Sorulur veya Mülakat Soruları Nelerdir ve Mülakat Nasıl yapılır? Konusunu anlatmaya çalıştık sizlere.


-- 
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Mülakata dair sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz. Editör arkadaşlarımız cevap verecektir.
    Konumuzu yararlı olması dileğiyle.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?