MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

SEO ve SEM Eğitimleri

Tüm detaylarıya SEO ve SEM Eğitimleri konusunu okuyun. Google SEO SEM Ajanları.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

SEO ve SEM Eğitimleri

30 Haziran 2020 Salı

SEO SEM Ne Demek? SEM SEO Farkları Nedir? SEM SEO Eğitimleri

Bir önceki konumuz olan Tüm Detaylarıyla SEM Eğitimi  ne dair bazı temel bilgiler vermiştik. Bu konumuzda ise sizlere SEO ve SEM terimlerine açıklama yapacağız. SEO ile SEM arasındaki bağıntıya da değinerek konuya dair aklınızdaki sorulara cevap vermeye çalışalım dedik. Yararlı olması dileğiyle. 
SEM SEO Nedir? Tüm Detaylarıyla SEM SEO Terim Açıklamaları.
SEM mi SEO mu?
Öncelikle SEO kavramına değinerek başlangıç yapalım. Aslında daha önce SEO Eğitimleri veya SEO Dokümanları üzerine yüzlerce konu açmıştık zaten. Yinede hatırlatma amaçlı veya bilmeyen arkadaşlarımız için kısa cümleler ile bilgi verecek olursak söyleyebileceklerimiz şunlardır.
SEOArama Motoru Optimizasyon kavramı anlamına gelen bu terime dair bilmeniz gereken en temel özet bilgi: Web sitenizin arama motorlarına uygun hale getirerek ve özellikle güncel olacak biçimde sitenizi sürekli aktif tutmanızdır. SEO dediğimiz kavram arama motorları sıralama sonuçlarında yer edinmeniz için güzel bir başlangıç olacaktır. Sitenizin responsive denilen duyarlı bir tasarım olması gerekir. Yani hem mobil uyumlu site, hem tablet uyumlu ve hemde diğer tüm bilgisayar tarayıcılarına uygun olmalıdır. Sitenizin geç açılmaması için fazla görsel yüklememeye ve eklenilen görsellerin boyut olarak büyük olmamasına özen göstermeniz son derece önemlidir. SEO 'da en temel noktalardan biride sitenizde yer alan içeriklerin (makalelerin) kesinlikle özgün olması gerekir. Yani kopya içerik olmamasına özen göstermeniz gerekir. Aksi takdirde Google nezdinde sıradan basit ve içerik hırsızlığı yapan bir konumda olacaksınız. Bu etiketi hiç birimiz istemiyoruzdur sanırım. Şimdi sizlere web siteniz için neden SEO yapılması gerektiğine dair bazı bilgiler verelim. Verilen bilgiler ile kendinize bir rota çizebilirsiniz.

Web Siteler İçin Neden SEO Yapılmalı?

SEO Eğitimleri SEO Dokümanları - Google Ak Blog SEO Ajans Kurumları
Neden SEO
SEO için bütçenize göre bir SEO Ajans firmasıyla anlaşabilirsiniz. Yada sitemizdeki veya başka SEO üzerine eğitim veren platformları ziyaret ederek kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz. Bu öğrenim planı elbette zaman alacaktır. 6 ay 10 ay veya 1 yıl gibi bir zamanlama dilimi belirtemeyiz. Her geçen gün bilişim dünyasında farklı bilgiler ile karşı karşıya olduğumuz gerçek. Konumuza dönecek olursak.
Sitenizin arama motorlarında ilk sıralara çıkarmak istiyorsanız, bir kitleyi veya bir ürünü yada bir hizmeti temsil ediyorsanız ve bu alanda marka bilinirliğinizi dijital dünya tanıtmak ve markalaşmaya yolunda iseniz, internet ağı üzerinden ürünlerinizi satmak istiyorsanız, çıkarmış olduğunuz bir single müziğinizi hayran kitlenize veya daha ötesine ulaşmak istiyorsanız gibi bir çok sorularınıza çözüm olarak SEO'ya bakmanız gerekir. Doğal yollardan gelen ziyaretçileriniz sayesinde marka haline gelmek sizin elinizde. Bunu yukarıda belirttiğimiz gibi 2 farklı yöntem ile gerçekleştirebilirsiniz. Birincisi SEO'yu öğrenerek ve öğrendiklerinizi sitenize uygulayarak zamanla emeklerinizin karşılığını alacaksınız kesinlikle. SEO işlem süreci biraz meşakkatlidir. Yani zaman alır ama sıralamayı tutturduktan sonra önceki ilk zamanlarınızda vermiş olduğunuz hummalı bir çalışma sergilemenize gerek kalmayacaktır. İçeriğinizi güncel tutmanız yeterlidir. SEO'da temel amaç ilk sayfalarda yer edinmektir. Yeri gelmişken bilmeniz gereken bir diğer nokta ise arama motorları sonucunda ziyaretçiler daha çok karşılarına çıkan ve doğal yollarla ilk sayfalarda yer alan linkleri ziyaret etmek isteyecektir. Bu ayrıntıya dikkat etmenizde yarar vardır.

Web Siteler İçin Neden SEM Yapılmalı?

SEM Eğitimleri SEM Dokümanları - Google Ak Blog SEM Ajans Kurumları
Neden SEM

SEO üzerine temel bilgiler verdikten sonra şimdide sizlere neden SEM 'e ihtiyaç duyarız konusuna değinelim.
Sizlere konuyla ilgili olarak internet üzerinde yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda güvenilir kaynak olduğuna inandığımız kısmı paylaşalım.
SEM ve SEO Yöntemleri arasındaki farklara değinelim.
1. Kalıcılık: Google Ads ile bütçeniz kadar arama sonuçlarında görüntülenebildiğiniz için kalıcılığınız bütçenize bağlıdır. Reklamlardaki rekabet ve maliyet, reklamlarınızın çoğu zaman ya çıkmamasına ya da alt sıralarda yer almasına sebep oluyor. Bu nedenle sayfanızın arama sonuçlarında çıkması kalıcı olmamaktadır. SEO’da ise doğru ve sürekli yapılan çalışmalar ile kalıcılığınız baki olmaktadır. Örneğin 1. sayfada yer aldığınızı varsayalım yeni bir algoritmadan gelen dalgalanmalar ya da yanlış yapılan bir çalışma olmadığı sürece yeriniz uzun süre 1. sırada yer almaya devam edecektir.

2. Hız: SEM yani Google Ads, Yandex Direct gibi reklam çalışmaları SEO’ya göre daha çabuk sonuç vermektedir. Reklamlarınızın getirisini 1 gün içinde görebilir ve dönüşüm raporlarına ulaşabilirsiniz. İstediğiniz anda reklamlara müdahale edebilir, durdurabilir, yeniden reklam oluşturabilirsiniz. SEO’da ise uzun süreli bir çalışma gerektiğinden sonuçları da 1-2 günde belli olmamaktadır. SEO’nun etkisini ve verimini ölçmek için birkaç ay geçmesi gerekebilir.

3. Maliyet: SEO, SEM’e göre daha az maliyete sahiptir. SEM’de, belirlenen anahtar kelimelerin tıklama başı maliyeti diğer reklamverenlerin tekliflerine göre sürekli değiştiği için durağan bir maliyette değildir, sürekli artışlar gösterebilmektedir. SEO’da ise önceden belirlenen bir maliyet üzerinden gidilir ve bu maliyette artışlar olmaz. SEO maliyeti Ads’e göre çok daha düşüktür.

4. CTR ( Tıklama Oranı): Arama yapan kullanıcılar pek reklamlara tıklama eğilimi göstermemektedirler. Bunun sebebi ise reklam ticari amaç güttüğü için kullanıcılara istedikleri içerikleri sunmuyor olabiliyor. Kullanıcılar organik sonuçlarda çıkan sayfalara daha fazla tıklama eğilimi göstermektedir, daha doğru ve isabetli içeriklerin yer aldığını düşündükleri için. Yapılan araştırma sonuçlarına göre kullanıcılar arama sonuçlarında %80 SEO’yu %20 SEM’i tercih ediyor. SEO sonuçlarının CTR oranları daha fazladır.

5. İçerik Kalitesi: SEM’de ticari amaç güdüldüğü için içerikler çok da kullanıcıyı doyurucu olmayabiliyor. SEO’da temel amaç kullanıcı yararı olduğu için daha kullanıcı dostu içerikler sıralamada yer almaktadır.

6. İlk Sayfa Garantisi: Google’ın kendi reklam politikalarında da belirttiği gibi SEM’de hiçbir zaman ilk sıra veya sayfa garantisi yoktur. Fakat SEO çalışmalarında doğru bir strateji izlendiği takdirde ilk sayfaya geçilebilir ve yeriniz uzun süre kalıcı olabilir.

7. Bilinirlik: SEM reklamları ile bütçeniz oranında platformda yer aldığınız için bilinirliğiniz de çok akılda olmayacaktır. Fakat SEO çalışmaları ile sürekli sıralamanızı geliştirir, üst sıralara çıkarak vitrinde markanızı sunabilirsiniz. Marka bilinirliğinize katkısı oldukça büyük ve etkilidir. Bir Google Ads reklamı ile 1. sırada geçici olarak yer alan siteyi düşünün bir de organik aramada 1. sırada çıkan markayı düşünün. Sizce hangisi daha iyi intiba bırakır gözünüzde?

Sitem için SEM mi yoksa SEO mu daha yararlı?

Sitem için SEM mi yoksa SEO mu daha yararlı?
SEO SEM Hangisi?
Yazmış olduğumuz makalemizi baz alarak rotanızı belirleme tamamen sizin elinizde. Yinede başlığımıza yönelik bilgi aktarımı yapacak olursak.
❋ SEO bilgiye dayanır. 
❋ SEM ise ücrete tabi bir hizmet ile ihtiyacınızı karşılar. 

❋ SEO için bilginiz varsa her zaman sitelerinize çalışmalarınızı kendiniz yapabilirsin. 
❋ SEM ise maddi olarak gücünüz varsa (para) yapabilirsiniz. 

❋ SEO ajanslarıyla çalışmak isterseniz size pahalı gelebilir.
❋ SEM ajansları size daha cazip fırsatlar sunabilir.

❋ SEO biliyorsanız eğer, SEO Ajanslığı yapabilirsiniz. Bir SEO Ajans firmasında çalışma imkanınız vardır.
❋ SEM biliyorsanız şayet, ücretli danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Dijital Pazarlama Marketin hizmeti veren kurumlarda çalışabilirsiniz.

~ Özetle hangi alanda bilginiz varsa ve kendinizi geliştirdi iseniz her halükarda kazançlı bir durumdasınız. Yeter ki öğrenmek istediğiniz sektöre yönelik kendinizi marka haline getirin. Yani alanında uzman olma yolunda daima ilerlemeye yönelik hedefiniz olsun.
Bir önceki konumuz olan Tüm Detaylarıyla SEM Eğitimi konusuna göz atmanız yararınıza olacaktır.
Makale Yazarı: Hüseyin AKTAŞ - Akblog.net | Dijital Pazarlama Eğitimleri

-- 
---
Akblog.NET



Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Konuya dair sorularınızı yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Dijital planlama yaparken SEO mu yoksa SEM mi? Tercih sizin. Rotayı çizmek sizin elinizde.


    ❋ SEO bilgiye dayanır.
    ❋ SEM ise ücrete tabi bir hizmet ile ihtiyacınızı karşılar.

    ❋ SEO için bilginiz varsa her zaman sitelerinize çalışmalarınızı kendiniz yapabilirsin.
    ❋ SEM ise maddi olarak gücünüz varsa (para) yapabilirsiniz.

    ❋ SEO ajanslarıyla çalışmak isterseniz size pahalı gelebilir.
    ❋ SEM ajansları size daha cazip fırsatlar sunabilir.

    ❋ SEO biliyorsanız eğer, SEO Ajanslığı yapabilirsiniz. Bir SEO Ajans firmasında çalışma imkanınız vardır.
    ❋ SEM biliyorsanız şayet, ücretli danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Dijital Pazarlama Marketin hizmeti veren kurumlarda çalışabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?