MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

YouTube Para Kazanma

YouTube Kanalınızdan Para Kazanma Kuralları Nedir? Google Expert

Ak Blog SEO
4349759590016280108

YouTube Para Kazanma

20 Temmuz 2020 Pazartesi

YouTube Kanalınızdan Para Kazanma Kuralları

Bu konumuzda sizlere "YouTube Kanalınızdan Para Kazanma Kuralları" ile ilgili bilgi vermek istedik. Kaynağımızın YouTube olduğunu belirterek güvenilir olduğu konusunda içiniz ferah olsun.
YouTube Kanalınızdan Para Kazanma Kuralları
Youtube Para Kazanç

Bu makaledeki güncellemelerle birlikte politikalarımızda veya yaptırımlarımız da değişiklik yapılmamıştır. 
Bu makale, konuya açıklık kazandırmak ve kanallarla ilgili para kazanma politikalarımız hakkında daha ayrıntılı bilgiler sunmak için güncellenmiştir. YouTube İş Ortağı Programı'na katılmak veya programda kalmaya devam etmek istiyorsanız bu politikalara uymanız gerekir. 
Bu makaledeki politikalar yalnızca belirli videolar için değil, kanalınızın tamamı için geçerlidir. Reklamları ayrı ayrı videolar için etkinleştirip etkinleştiremeyeceğiniz durumlar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız reklamverenlere uygun içerik kurallarımıza göz atabilirsiniz. 
YouTube'da para kazanıyorsanız kanalınızın YouTube'un Topluluk Kuralları'nı, Hizmet Şartları'nı, Telif Hakkı politikalarını ve Google AdSense program politikalarını içeren YouTube para kazanma politikalarına uygun olması beklenir. Bu politikalar, YouTube İş Ortağı Programı'na dahil olan veya başvurmak isteyen herkes için geçerlidir. Kanal para kazanma politikalarını zorunlu kılmamızın nedenleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Videolardan reklamlar yoluyla para kazanmak istiyorsanız içeriklerinizin Reklam verenlere uygun içerik kurallarımıza da uygun olması gerekir.
Aşağıda önemli politikaların her biri hakkında kısaca bilgi edinebilirsiniz. Bir kanalın para kazanmaya uygun olup olmadığı değerlendirilirken bu politikalardan yararlanılır. Bu nedenle her bir politikayı ayrıntılı bir şekilde okuyun. İnceleme ekibimiz, para kazanan kanalların bu politikalara uyup uymadığını düzenli olarak kontrol eder. Politikalarımızı nasıl uyguladığımız hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kanalınız incelenirken kontrol edilenler

İnceleme ekibimiz, kanalınızı en iyi temsil eden içerikleri kontrol edip bunların politikalarımıza uygunluğunu değerlendirir. İnceleme ekibimiz, her videoyu kontrol edemeyeceğinden kanalınızdaki şu unsurlara odaklanabilir:
  • Ana tema
  • En çok izlenen videolar
  • Yeni videolar
  • İzlenme süresinin büyük kısmı
  • Video meta verileri (başlıklar, küçük resimler ve açıklamalar dahil)
Yukarıdaki örnekler, inceleme ekibimizin değerlendirebileceği içeriklerin yalnızca bir kısmını içerir. Kanalınızın politikalarımıza her yönüyle uygun olduğunu görmek için inceleme ekibimizin kanalınızdaki başka bölümleri de kontrol edebileceğini unutmayın

YouTube Topluluk Kuralları'na uyma

Bu kurallar YouTube'un izleyiciler, içerik üreticiler ve reklam verenler için mükemmel bir topluluk olmasını sağlar. YouTube Topluluk Kuralları'nı ihlal eden içerikler para kazanmaya uygun değildir ve YouTube'dan kaldırılır.
YouTube'daki her kullanıcı Topluluk Kurallarımıza uymalıdır. Para kazanan içerik üreticiler kurallarımızın yalnızca belirli videolar için değil, kanalın tamamı için geçerli olduğunu bilmelidir. Aşağıda şu anda para kazanan veya para kazanmak isteyen kanalları en çok ilgilendiren Topluluk Kuralları verilmiştir: 
  • Spam, aldatıcı uygulamalar ve dolandırıcılık
  • Çıplaklık ve cinsel içerik
  • Çocukların güvenliği
  • Zararlı veya tehlikeli içerik
  • Nefret söylemi
  • Taciz ve siber zorbalık
Yayınladığınız tüm içeriklerin Topluluk Kurallarımıza uygun olması gerektiğini unutmayın.

AdSense program politikalarına uyma

AdSense, YouTube iş ortaklarının videolarından para kazanmaları için ödeme almalarını sağlar. AdSense program politikalarına ve YouTube Hizmet Şartları'na uyun. AdSense içerik politikaları geniş kapsamlıdır ve Web Yöneticisi/Search Console politikalarındaki kalite yönergelerini içerir. Aşağıda YouTube içerik üreticilerini en çok ilgilendiren politikalardan bazıları vurgulanmıştır.
Kendini tekrar eden içerik
Kendini tekrar eden içerik, içeriklerin birbirine çok benzer olduğu kanallarla ilgilidir. Bu tür içeriklerde izleyiciler aynı kanaldaki videolar arasında fark bulmakta zorlanabilir. Bu politika, AdSense program politikalarının Search Console bölümünü temel alır. Bu politikayı YouTube içerik üreticilere daha uygun bir bağlamda açıkladık.
Bu politika, kanalınızın tamamı için geçerlidir. Diğer bir ifadeyle, kurallarımızı ihlal eden çok sayıda videonuz varsa para kazanma özelliği kanalınızın tamamında kapatılabilir.

Para kazanmaya uygun içerikler

Bu politika, para kazanan içeriklerde izleyicilere cazip ve ilgi çekici gelen öğeler bulunmasını sağlar. Diğer bir deyişle, ortalama bir izleyici kanalınızdaki içeriklerin her videoda değişiklik gösterdiğini açıkça anlayabiliyorsa genel olarak kanalınız para kazanmaya uygundur. Birçok kanalın belirli bir model üzerine kurulu içerikler ürettiğini biliyoruz. Önemli olan her videoda ele alınan temel meselenin olabildiğince çeşitli olmasıdır.

Para kazanmaya uygun içeriklerden bazıları şunlardır: 

Videolarınızın açılış ve kapanışı aynı ama içeriğinizin büyük kısmı farklı
Her videoda özel olarak yer verdiğiniz konunun niteliklerinin ele alındığı benzer içerikler
Düzenlenip bir araya getirilmiş benzer nesnelerden oluşturulan ve bu nesnelerin birbiriyle olan bağlantısını açıkladığınız kısa klipler
Bu kuralı ihlal eden içerikler
Bir kanalda birbirine çok benzer içeriklerin yer alması, cazip ve ilgi çekici videolar için YouTube'a gelen izleyicileri hayal kırıklığına uğratabilir. Bu nedenle farklı videolarında içeriğin çok az değiştiği kanallar para kazanmaya uygun değildir. Diğer bir ifadeyle kanalınızda, temel bir şablondan yola çıkarak otomatik olarak üretilen veya geliştirilen içerikler bulunmamalıdır. 

Para kazanmaya uygun olmayan içeriklerden bazıları şunlardır: 

Yalnızca web sitelerinden veya haber özet akışlarından alınmış metinler gibi orijinal olarak üretmediğiniz metinlerin okunduğu içerikler
Ses perdesi veya hızı değiştirilmiş ama diğer yönlerden orijinal şarkıyla bire bir aynı olan şarkılar
Benzer, kendini tekrarlayan içerikler veya anlatı/yorum değeri taşımayan, eğitici değer katmayan anlamsız içerikler
Belirli bir şablon üzerine kurulu, toplu oluşturulmuş ve programatik olarak üretilen içerikler
İçeriğe anlatı veya yorum değeri ya da eğitici değer katmayan veya minimum düzeyde katan, resimlerden oluşan slayt gösterileri veya kayan metinler
Tekrar kullanılan içerikler
Tekrar kullanılan içerikler, başka bir kullanıcının içeriğini önemli ölçüde özgün yorum veya eğitici değer katmadan yeniden kullanan kanallarla ilgilidir. Bu politika, AdSense program politikalarının Search Console bölümünden alınmıştır. Bu politikayı YouTube içerik üreticilere daha uygun bir bağlamda açıkladık.
Bu politika, kanalınızın tamamı için geçerlidir. Diğer bir ifadeyle, kurallarımızı ihlal eden çok sayıda videonuz varsa para kazanma özelliği kanalınızın tamamında kapatılabilir.

Para kazanmaya uygun içerikler

Bu politikanın amacı, izleyicilere değer sunan özgün içeriklerin para kazanmasını sağlamaktır. Sizin tarafınızdan üretilmeyen içeriklere mizahi veya nitelikli bir yorum kattıysanız içeriği bir şekilde değiştirmiş sayılırsınız. Genel olarak kanalınızda bu tür içeriklerin olmasında herhangi bir sorun yoktur. Ancak bazı videolar, telif hakları gibi başka politikalara tabi olabilir. Diğer bir ifadeyle, izleyicilerin orijinal video ile sizin videonuz arasında anlamlı bir fark olduğunu anlayabildiği durumlarda tekrar kullanılan içeriklere izin veririz.

Not: Bu örneklerde tekrar kullanılan içeriklerden para kazanma politikası ihlal edilmese de telif hakları gibi diğer politikalar geçerli olmaya devam eder. 

Para kazanmaya uygun içeriklerden bazıları şunlardır (örnekler bunlarla sınırlı değildir): 

Eleştirel bir yorum için kliplerden yararlanma
Diyaloğu yeniden yazdığınız ve dublaj yaptığınız bir film sahnesi
Rakiplerden birinin kazanmasını (veya kaybetmesini) sağlayan tüm özel hareketleri açıkladığınız bir spor turnuvasının tekrarları
Orijinal bir videoyla ilgili tepkilerinizi paylaştığınız videolar
Diğer içerik üreticilerin içeriklerine bir hikaye örgüsü veya yorum eklediğiniz düzenlenmiş görüntüler
Bu kuralı ihlal eden içerikler
Başka bir kullanıcın içeriğini alıp küçük değişiklikler yaptıktan sonra bu içeriği kendi çalışmanız olarak tanıtmanız durumunda bu kuralı ihlal etmiş sayılırsınız. Bu politika, içerik üreticiden izin aldığınız durumlarda da geçerlidir. Tekrar kullanılan içerik kuralları, YouTube'un Telif Hakkı yaptırımından ayrıdır. Bu nedenle telif hakkına, izinlere veya adil kullanıma bağlı değildir. Bu kurala göre bazı durumlarda içeriğinizle ilgili hak talebi almasanız bile kanalınız tekrar kullanılan içerik kurallarımızı ihlal etmiş sayılabilir.

Para kazanmaya uygun olmayan içeriklerle ilgili diğer örnekler şunlardır:

En sevdiğiniz programın belirli bölümlerinin çok az veya hiç anlatı değeri katmadan düzenlendiği klipler
Diğer sosyal medya web sitelerinden derlediğiniz kısa videolar
Farklı sanatçılara ait şarkılardan oluşan koleksiyonlar (izin alsanız bile bu içerikler para kazanmaya uygun değildir)
Diğer içerik üreticiler tarafından pek çok kez yüklenmiş içerikler
Başkalarına ait içeriklerin tanıtımı (izin alsanız bile bu içerikler para kazanmaya uygun değildir)

İçerik üreticilerin YouTube'a etkisi

Kanalınızın ve YouTube İş Ortağı Programının başarısı, reklamverenlerin markalarını YouTube içerikleriyle ilişkilendirmeye istekli olmasına bağlıdır. Reklamverenler platforma güvenini kaybettiği takdirde tüm YouTube içerik üreticilerin kazançları olumsuz yönde etkilenir. 
Topluluğa ciddi anlamda olumsuz etkisi olan aşırı davranışlara izin vermeyiz. Bu politikaya göre izleyicilerinize, diğer içerik üreticilerine ve reklamverenlerimize karşı, hem YouTube'da hem de YouTube dışında saygılı biçimde hareket etmelisiniz.
Bu politikayı ihlal etmeniz durumunda, para kazanma özelliğinizin geçici olarak devre dışı bırakılmasından hesabınızın feshedilmesine kadar çeşitli işlemler yapılabilir.
Araştırma İçerik Yöneticisi: Hüseyin AKTAŞ | Akblog.net

Kaynak: Google

--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Konuya dair sorularınızı yöneltebilirsiniz.
    Akblog.NET | Dijital Pazarlama Hizmetleri

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?