MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Baş Ağrısı Çözümleri Nedir

Baş Ağrısı Çözümleri Nelerdir? Baş Ağrısına sebep olan faktörler nedir?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Baş Ağrısı Çözümleri Nedir

5 Eylül 2020 Cumartesi

Baş Ağrısı Çözümleri Nelerdir? 

Baş Ağrısına sebep olan faktörler nedir?

Baş Ağrısı Çözümleri Nelerdir?  Baş Ağrısına sebep olan faktörler nedir?
Baş Ağrısı Çözümleri Nelerdir?

Yoğun geçen günlük hayat içerisinde, çokça karşılaştığımız bir sorun baş ağrısı. Hemen her insanın çektiği bir ağrı olmasına rağmen, hala pratik çözümlerin bazıları yaygın olarak bilinmiyor. Bu eksikliği fark edip, size birkaç öneri sunmak istedik.  Eğer kronikleşmiş baş ağrınız varsa, doktorunuza başvurmanız daha yararlı olacaktır. Ama kronikleşmekten ziyade daha düzensiz ve ara ara nükseden baş ağrılarınıza minik çözümler sunabiliriz. Öncelikle baş ağrınızın hangi sebepten oluştuğunu düşünün. Birçok farklı durum baş ağrısına sebep olabileceği gibi, çözümleri de farklı tabii ki. İşte baş ağrısına sebep olabilecek durumlar ve çözümleri:

1. Az su içmek:

Su canlılar için, özellikle insanlar için oldukça önemlidir. Gün içinde vücudunuz susuz kaldıysa baş ağrısı kaçınılmaz olacaktır. Aslında vücudunuz burada size sinyal yapıyor diyebiliriz. Büyük bir bardak su içip biraz bekleyince baş ağrınızın geçmesi sizi şaşırtmamalı. Sürekli gözünüzün önünde bir sürahi bulundurun ve susuz kalmaktan kaynaklı baş ağrılarını kökünden kazıyın! Yine alkol aldıktan sonraki sabah oluşan baş ağrısı da az su içmekten kaynaklanabilir. En az tükettiğiniz alkol kadar su içerseniz, sabah ağrı çekmezsiniz.

2. Uzun süre açlık:

Başınız ağrımaya başladığında "Yeterli su içtim mi?" sorusundan sonra " Uzun süre aç mı kaldım?"  sorusunu kendinize sorun. Yoğunluktan dolayı yemek yemeyi bile unuttuğunuz vakitler mutlaka oluyordur. Yine vücudunuz size uyarı gönderiyor olabilir.

3. Uyku bozukluğu ve yorgunluk:

Uyku düzensizliği ya da az uyumak baş ağrılarına sebep olabilir. Uykunuzu düzene sokarak hem bu tip baş ağrılarını önler, hem de daha sağlıklı bir vücut elde edersiniz.

4. Işık:

Fazla yoğun ya da olması gerekenden az ışık gözlerinizi yorarak baş ağrısına sebep olabilir. Fazla ışık alan ortamlarda ışığa etki edemeyeceğiniz bir yerde iseniz (örneğin avm içindeyken) güneş gözlüğü sizi kurtarabilir. Fakat ışığa etki edebiliyorsanız, kullandığınız lambaları en azından loş bir aydınlanma sağlayacak sarı lambalarla değiştirmenizi öneriyoruz. Az ışık alan ortamlarda, özellikle çalışma odası gibi yerlerde masa lambası kullanabilirsiniz. Işığın baş ağrısı ile doğrudan etkisi olduğunu bu tip değişimlerle çok net anlayacaksınız.

Makale Editörü: Hüseyin AKTAŞ | Akblog.NET

-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Baş Ağrısına sebep olan faktörler nedir?
    Maddeler halinde anlatmaya çalıştık sizlere.
    Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?