MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Koronavirüse Ne İyi Gelir?

Sağlığımız için Koronavirüse Ne İyi Gelir?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Koronavirüse Ne İyi Gelir?

26 Eylül 2020 Cumartesi

Sağlık - Koronavirüse Ne İyi Gelir?

2019 yılının sonu itibari ile dünyada baş gösteren korona virüsten korunma yöntemleri hakkında oldukça fazla bilgi var. Peki bu bilgilerin hangisi doğru hangisi yanlış ya da güvenilir kaynaktan mı edinilmiş olduğu insanların aklını kurcalıyor. Bu yazı dizimizde size güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgileri aktarmaya çalıştık. Korona virüsten korunmak için ne gibi yiyecekleri yememiz gerektiğini detaylıca araştırdık. 

Sağlık - Koronavirüse Ne İyi Gelir?
Koronavirüse Ne İyi Gelir

Şöyle ki ne yersek yiyelim ya da ne kullanırsak kullanalım korona virüsten korunmak mümkün değil. Fakat sağlığımıza dikkat ederek yediğimiz yiyeceklerle bağışıklık sistemimizi güçlendirerek, diğer sağlık sorunlarından korunup aynı zamanda olası korona virüs tehdidine karşı, olur da virüsü kaparsanız güçlü bağışıklık sisteminiz ile korona virüsü çok daha kolay yenmenizi sağlayacak öneriler vermeye çalıştık. Bu yiyeceklerin en büyük ortak özelliği bağışıklık sistemimizi güçlendirerek vücudunuzun virüs ve bakterilere karşı daha dirençli hale gelmesini ve daha etkili savaş vermesini sağlamasıdır. Özellikle alkol ve sigara kullanımını da azaltarak bağışıklığınızı daha güçlü hale getirebilirsiniz. Şimdi gelelim bağışıklık güçlendiren yiyeceklere.

C vitamini içeren tüm meyve ve sebzeler: Suda eriyen iki vitaminden biri olan C vitamini bağışıklık sisteminiz için vazgeçilmez yapı taşlarından biri olmakta. Sadece hasta olduğunuz zaman değil, günlük olarak vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminlerden olduğu için almanız gereken C vitamini genellikle narenciye çeşitlerinde bolca bulunuyor. Günlük C vitamini alımınızı kontrol ederek bağışıklık sisteminizi stabil seviyede tutabilirsiniz. Fakat portakal, mandalina gibi meyvelerin suyunu sıkıp içmek yerine, meyvenin tamamını tüketmenizi öneriyoruz. Çünkü meyvelerin suyu sıkıldığı anda liflerinin çöp haline gelmesiyle meyvenin en yararlı bölümlerinden birini kaybediyoruz. Suyu sıkılmış meyve vitamin içerse de aslında şeker bombası olarak vücudunuzda insülin dalgalanmalarına yol açarak sizi diyabet hastalığına sürükleyebilir. Amacımız sağlığınızı korumak ve Koronavirüs olabildiğince sizi uzak tutmak olduğu için böyle bir uyarıyı da yapmadan geçmek istemedik.

Kuruyemişler: İçerisinde bulunan iyi yağlar ile günlük alımının belli miktarda tavsiye edildiği kuruyemişler özellikle çiğ oldukları zaman vücuda oldukça yararlı. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu sağlıklı yağları bize sağlayan bu mucizevi yiyecekleri sofranızdan eksik etmemenizi önemle rica ediyoruz.

Yeşillikler: Aslında her soframızda bulundurmamız gereken yeşilliklerin önemi pandemi dönemi ile birlikte daha da arttı. Özellikle vücuttaki zehirli madde olarak adlandırdığımız toksitleri kolayca vücuttan uzaklaştırdığı bildiği için yeşillikleri bilhassa kahvaltı sofralarımızda bolca tüketmek oldukça önemli. İçerisinde bolca vitamini de barındıran maydanoz, dereotu, roka, tere gibi yeşillikleri her gün yemenizi önemle rica ediyoruz.

Soğan ve sarımsak: Her mutfakta bulunan, her yemeğe giren hatta eksikliğinde yemeğin tadının da eksik olduğu söylenen mucizevi besin soğan ve sarımsak. Sarımsağın doğal bir antibiyotik olduğunu hemen her kişi bilir. Ama onun çok da uzak olmayan akrabası soğan ile söyleyeceklerimiz de çok farklı değil. Her gün soğan ve sarımsak tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanıza ve sizi hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur.

 

-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Bu makalemizde sizlere Koronavirüsten korunmak için ne gibi yiyecekleri yememiz gerektiğini detaylıca araştırdık.

    YanıtlaSil
  2. Özellikle alkol ve sigara kullanımını da azaltarak bağışıklığınızı daha güçlü hale getirebilirsiniz. Şimdi gelelim bağışıklık güçlendiren yiyeceklere.

    YanıtlaSil
  3. Bu yazı dizimizde size güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgileri aktarmaya çalıştık. Korona virüsten korunmak için ne gibi yiyecekleri yememiz gerektiğini detaylıca araştırdık.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?