MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Okullarda Koronavirüs Önlemleri Tedbirleri

Okullarda Koronavirüs Önlemleri Alındı mı? Koronavirüs Tedbirleri Nasıl Olacak?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Okullarda Koronavirüs Önlemleri Tedbirleri

18 Eylül 2020 Cuma

Okullarda Koronavirüs Önlemleri Alındı mı? Koronavirüs Tedbirleri Nasıl Olacak?

Okullarda Koronavirüs Önlemleri Tedbirleri
Koronavirüs Önlemleri

                 Sağlık ve ekonominin yanında pandemi döneminin hayatımızı en çok etkileyen alanlardan biri de eğitim. .Okulların açılması henüz belli olmamışken bazı velilerin ‘’Okullar açılsa bile çocuğumu göndermeyeceğim.’’ demesi, ebeveynlerin çocuklarını Koronavirüsten korunmak için göze alabilecekleri hakkında bilgi veriyor. Özellikle küçük çocukların okulda kaldıkları süre boyunca kendilerine ne kadar dikkat edecekleri ve tedbirli olacakları meçhul. Bunun yanında bazı veliler özellikle çalışma şartlarından dolayı okulun açılmasını dört gözle bekliyor. Çalıştığı için anne ve babanın evde olmaması ile birlikte, çocukların evde tek başına kalmalarını istemeyen ebeveynler genellikle anneanne ve dedeye çocuklarını emanet ediyorlar. İki tarafın kaygılarını da gören ve algıladığını söyleyen hükümet bu konu hakkında detaylı çalışmalara başladığını açıkladı. Son günlerde artan vaka sayıları ile birlikte henüz üniversiteler dahil, okulların açılması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını hemen her mecrada duyduk. İleriki zamanlarda hibrit eğitime geçilmesi ile ilgili çalışmalara başladıklarını söyleyen yetkililer şu an için okulların online eğitim ile devam ettiğini açıkladı.

            Okullarda Koronavirüs önlemleri için düzenlemelerin devam ettiğini yetkililer bildirdi. Özellikle okul giriş çıkışlarında el dezenfektanının kullanılmasının zorunlu olması, sınıflara giriş çıkışlarda sosyal mesafeye dikkat ederek hareket edilmesini, okul kantinlerinde hijyenin hat safhada tutularak kantin sıralarında sosyal mesafeye uyulması gerektiğini anlatan afişlerle öğrencileri bilgilendireceklerini söyleyen yetkililer, hala yüksek sınıf mevcutlu okullara herhangi bir çözüm ile gelmediler.

                  Bu dönemi oldukça hazırlıksız yakalanan Eğitim Bakanlığı, online dersleri televizyondan yayınlayarak eğitime devam etmeye çalışsa da öğrencilerin ve velilerin geri dönüşleri ile bu konuda istenilen performansı elde edemediklerini söylediler. Her öğrencinin aynı koşullara sahip olmaması dolayısıyla, internet üzerinden verilen eğitimden de aynı şekilde yararlanamadıklarını belirtiler. Yetkililer yatılı okullarda ve KYK yurtlarında öğrenci kapasitesinin azaltılacağı, 6 metrekareye 1 öğrenci düşecek şekilde ayarlanacak odalarda ranzalar kaldırılarak tekrar düzenlenmesi için çalışmalara başladıklarını da bildirdiler. Özellikle toplu yemek yenen yemekhanelerde ne gibi önlemlerin alınacağı oldukça merak konusu. Bu dönemi atlatıp, hemen okullarına dönmek isteyen öğrencilerden bazıları yapılan açıklamalardan memnun kalırken, bazıları ise  online eğitimin yararlı olmadığı ve hibrit eğitime geçmek istediklerini sosyal medyada dile getirdiler


-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Milli Eğitim Bakanlığının elinden geldiğince tedbirleri almaya gayret ettikleri bir gerçek. Vatandaş olarak Sağlık Bakanlığı tarafınca yapılan tedbir açıklamalarına ayrıca dikkat edelim.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?