MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Sigaranın Zararları Nasıl Bırakırız

Sigaranın Zararları Nelerdir? Sigarayı Nasıl Bırakabiliriz

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Sigaranın Zararları Nasıl Bırakırız

5 Ekim 2020 Pazartesi

Sigaranın Zararları Nelerdir? Sigarayı Nasıl Bırakabiliriz?

Sizlere bu konumuzda sigaranın zararları konusunda bilgiler verelim dedik. Hepimizin bildiği üzere sigara, akkol, uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklar maalesef ölüme kadar kişiyi götürerek ve hayatının daha da kötüleşmesine neden olmaktadır. Daha önce sitemizde açmış olduğumuz sigara bırakma konusuna göz atmanızı isteriz. Konuyu uzatmadan sigaranın insan sağlığına yönelik ortaya çıkardığı sorunları yazalım.
Sigaranın Zararları Nelerdir? Sigarayı Nasıl Bırakabiliriz?
Sigaranın Zararları

Sigaranın Sağlığa Olumsuz Etkileri Nelerdir?
Sigara insan vücudunda çok zararlı etkilere neden olan ve insanın birçok açıdan kendini rahatsız hissetmesine neden olan bir maddedir. Zararlı alışkanlıkların başında gelen ve bırakması güç olan bir bağımlılık aracıdır Sigaranın insan vücudunda ki etkileri bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur. Bunlardan bazıları; dişin ve ağzın genel yapısına zarar vererek ağız kokusuna ilerleyen zamanlarda ise ağız içi kanserlere neden olur.
Tat alma duyusuna zarar vererek yaşam kalitesini düşürür. 
Gırtlak, yanak ve dudak kanserine neden olur. Gözde katarakta sebep olur. Burunun koku alma duyusunun zayıflamasına ve hatta zamanla ölmesine neden olur. Cildin yapısını bozarak ciltte leke ve kırışıklıkların oluşmasına ve selülite sebebiyet verir. Üst solunum yollarının tıkanmasına, sinüzit, farenjit ve orta kulak iltihabının oluşmasına etki eder. Damar sertleşmesine sebebiyet verir, kalp ve damar hastalıkları riskini arttırır. Gastrit ülser ve reflü gibi mide rahatsızlıklarına yol açar. Eğer sigara gebelik sırasında kullanılırsa bebeğin düşmesine veya bekte gelişim geriliğine neden olur.
Bayanlarda erken menopoz ve rahim kanserini tetikleyicidir. 
Parmaklarda sararma olmasına ve tırnaklarda zayıflamaya yol açar. Herhangi bir yaralanmadan sonra yaranın iyileşme sürecini geciktirir. Kalp krizi riskini arttırır. Sigara birçok kanser türünün oluşmasında etkin rol oynar. Sigaranın zararları sayılamayacak çoktur. Belirtilen rahatsızlıklar sigaranın yol açtığı hastalıkların sadece küçük bir bölümüdür.
Neden Sigara Bırakmalıyız?
Yukarıda sağlığımıza karşılık olumsuz olarak belirttiğimiz nedenler aslında sigarayı bırakmak için nedenlerdir. Çocuklarımızın veya yaşlılarımız karışısında özellikle onları düşünerek bırakmamız gerektiğini bilmeniz gerekir. Evimizde özellikle içiyorsak hayat standartlarımızı son derece kötü etkileyen sigarayı bırakmak için başka bir nedenimiz olmalı. Bir diğer önemli etken ise her şeyden önce kendi sağlığımızı düşünerek bırakmamız gerektiğidir. Hepimizin bildiği gibi sağlık sorunlarına davetiye çıkaran sigara ve benzeri gibi kötü alışkanlıklar ileride ciddi manada olumsuzlukları yaşattığı bir gerçek. 

Makale Editörü: Hüseyin AKTAŞ | Akblog.net 
-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Sigara Bayanlarda erken menopoz ve rahim kanserini tetikleyicidir.

    YanıtlaSil
  2. Tat alma duyusuna zarar vererek yaşam kalitesini düşürür.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?