MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

WordPress En Çok Önemli Eklentiler

En çok kullanılan eklentiler, wordpress, Wordpress eklentileri, WordPress En Ön…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

WordPress En Çok Önemli Eklentiler

8 Nisan 2014 Salı
WordPress En Önemli Eklentiler
Merhabalar Sevgili arkadaşlar.
Sizlere WordPress En Çok Önemli Eklentileri bu yazıda vereceğim. Konudaki yazılar alıntı olup bilginize sunma amaçlıdır. Umarım yararlı olacaktır.
Konuyla ilgili aklınıza takılanları yorum bölümünden bize yazabilirsiniz veya iletişim bölümünden de irtibatı sağlayabilirsiniz.

Eklentilerin hepsi Wordpress için son derece etkili olup ve siteniz için kesinlikle işinize yarayacaktır.
En çok kullanılan eklentiler, wordpress, Wordpress eklentileri, WordPress En Önemli Eklentiler, Wordpress, Wordpress Seo ayarları
Adman: Bir reklam eklentisidir. Yazının başına ortasına sonuna reklam ekleyebilirsiniz.


Akismet : WordPressin en iyi spam korumasıdır. yorumlara yapılan spamları bir listeye ekler. Böylece botlarla gönderilen spamlar kara listeye düşer ve spam almazsınız.

All In One Seo Pack : Her wordpress kullanıcısın sitesinde bulunan bir eklentidir. WordPress kurulumunda hazır olarak gelse iyi olurdu.  Bu eklenti ile sitedeki seo ayarlarını yapmış olursunuz.

Auto SyntaxHighlighter : Yazılarınıza php html vb.net css gibi kodları renkli bir biçimde eklemenize yarayan eklentidir.

Captcha : Adından da anlaşılacağı gibi sitedeye giriş yaparken üye olurken yorum yazarken kod gelir ve spamlardan korunuzsunuz.

Google XML Sitemaps : Yine en çok kullanılan bir eklenti, sitenizin site haritasını (sitemap.xml) oluşturur. Google için faydalı bir eklenti.

Jetpack : WordPress in çıkardığı bir eklentiler topluluğudur. Bir eklenti olarak yüklenir ama bir sürü eklenti çıkar içinden. Çok işlevli bir eklenti sürekli güncellenerek yeni özellikler ekleniyor. Bazı eklentileri ; Sosyal ağda paylaşma, yazıları mail adresine gönderme, iletişim formu, mobil tema gibi birçok özellik bulunmaktadır.

Limit Login Attempts : Sitenize denem yanılma yoluyla saldırı yapılmaması için bu eklentiyi yüklemelisiniz. Her ipden kaç defa hatalı giriş yapılabileceğini ayarlayarak belli bir hata sayısına ulaşanları otomatik banlatıyorsunuz. Yada evde sabit ip kullanıyorsanız sadece evden girmek için kendi ip nizi belirterek “wp-admin” e başka ip den girilmesini yasaklayabilirsiniz. Bu eklentiyi mutlaka yüklemelisiniz. Yüklediğiniz de sitenize botlarla saldırılıp saldırılmadığını öğrenebilirsiniz.

Page Links To : Bu eklenti ile bir sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirebilirsiniz. Mesela sitenizi taşıdınız bu eklenti ile yeni sitenin adresine yönlendirme yapabilirsiniz. Yada bir sayfa oluşturdunuz. ismi ”adkjadofmldamflaşd” olsun bu sayfanın daha kolay ulaşılması gerekn bir sayfa ise bunu “iletişim” yapmanız daha iyi olacaktır eski sayfadan yeni sayfaya link verebilirsiniz. Yada sitenizin ana sayfası açılınca otomatik olarak /blog adresine yönlendirebilirsiniz. Yönlendirme işlemi 301 kodları ile yapıldığı için seo için önemli bir eklenti.

Related Posts Thumbnails : Yazılarınızın altına resimli benzer yazıları eklemek için güzel bir eklenti. Kategori yada etikete göre ayar seçeneği mevcuttur.

Simple Feed Copyright : Bu eklenti vazgeçilmez bir eklentidir ama ismini duyana. Çoğu site bot yöntemi ile bir çok sitenin rss’sinden yazı kopyalar böylelikle sizin yazdığınız yazılar onlara gider ve onlar hiç zahmet etmeden sitesinde bir sürü içerik barındırır. Siz de özgün içerik yazmaya çalışın. Bu eklenti sizin rss deki yazılarınızın sonuna yazının sahibinin sizin siteniz olduğunu söyleyen bir yazı ve link ekler.

StatPress : Detaylı bir biçimde sitenizin istatistikleriniz tutar. Siteme hem Google analytics kodları ekleyip hem bu eklentiyi denediğimde Google ın sayımda eksiklik yaptığını fark ettim. Google mı eksik bu eklenti mi fazla saydı kısmına gelince. Bu eklenti ip bazlı tekil-çoğul sayımı sapmaktadır.

User Rol Editor : Bu eklenti ile kullanıcıların sahip olduğu yetkileri değiştirebilirsiniz. Mesela yeni üyelerinde gizli yazıları okuyabilmesi yada admin onayında geçmek şartı ile yazı yazabilme özeliği ekleyebilirsiniz. Bunlar yeteneklerin bir kısmı isterseniz admin ile aynı seviyeye bile getirebilirsiniz size kalmış.

WP-Mail-SMTP : Hostinginizin SMTP ayarı kapalı ise normal fonksiyon ile sitenizin mail ayarları yapılı olmadığı için iletişim formları ve diğer siteden gönderilen mailler çalışmayacaktır. Bu eklenti sitenize SMTP ayarı ekleyerek mail fonksiyonunun SMTP ile çalışmasını sağlayacaktır.

WP-Optimize : Sitenizin veri tabanında ki gereksiz şeyleri siler. Mesela bir yazı 10 defa güncellendiyse o yazını  haricinde 9 tane geriye dönük taslaklar vardır.

WP Nofollow Post : Sitenizden dışarıya çıkan linklerin hepsi dofollow olur. Çünkü dışarıya çıkan bir linke nofollow kodu eklemezseniz Google bu siteyi sizin önerdiğinizi düşünür. Dofollow olarak kabul eder. Bu eklentider dışarıya çıkan tüm linklere nofollow ekler. Eklenti ayarına göre sadece yazıları alarak link değişimi yapabilirisiniz.

WP Super Cache : WordPress bir php sitedir. Bu yüzden içinde hep sorgulama vardır. Mesela Sitenizin logosu nedir diye kod sorgulama yapar site cevap verir. Sonra kod gelir. Sayfada bir sürü sorgulama olabilir bu siteyi yavaşlatır. PHP kodları yerine html bir sayfa olsaydı işiniz daha da kolay olabilirdi. Bu eklenti sitenizdeki her sayfayı öncellekleme yaparak. bir html dosyasına dönüştürür. Böylece site daha hızlı açılır sorgulama sayısı en aza indirilir.

Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?