MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Wordpress Site içi SEO

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Wordpress Site içi SEO

26 Nisan 2017 Çarşamba
Merhabalar arkadaşlar.
Sizlere bu konumuzda alıntı olan bir konuyu paylaşacağız.
Özellikle wodpress üzerine bir anlatım olan konuyu okumanızda yaranıza olacaktır.

Wordpress Site içi SEO
Yukarıda maddeler halinde yazılanları açıklayacak olursak;

Özgün İçerik
Tüm arama motorları özellikle de Google özgün içeriğe çok ama çok önem vermektedir. Nerden anlayacak demeyin anlar! Hatta ve hatta İçeriğini kopyaladığınız siteyi sizin üstünüze çıkarır. Kendi ellerimizle arama motorlarına biz bu siteyi referans olarak kullandık demiş olur ve içeriğini kopyaladığımız siteyi istemeden de olsa yüceltmiş oluruz. Tüm arama motorları içeriğin daha önce başka bir web sitesinde yayınlanıp yayınlanmadığını bilir. Dolayısıyla SEO‘ya uygun bir site hazırlamak için mutlaka sitemizin içeriğinin tamamını mümkünse kendimiz yazmalıyız.
Title, Keywords ve Description Meta Taglar
Title yani “Başlık” hem ziyaretciler için hemde arama motorları için çok çok önemlidir. Arama motorları yazılarınızda veya sayfanızda Title ve Description taglarını dikkate alır ve bu şekilde indexler.
Ancak çoğunlukla hata yapılan kıaım burasıdır. Arama motorlarını ve ziyaretcileri kandırmaya çalışmak siteye hit çekmek adına Title ve Description alanlarını anahtar kelimeler ile doldurmak geri dönüşü olmayan cezalara mağruz kalmanıza sebep olabilmektedir.  Keywords yani etiket ise arama motorlarına sayfamızın içeriğinin hangi konular içerdiğini göstermek demektir. Belirttiğiniz etiketler de yine sayfa içeriğiyle uyumlu olmalıdır. Elma dan bahsedilen bir sayfada Armut etiketi kullanmamak gerekir.
Title, Keywords ve Description Meta Taglar ile ilgili daha detaylı bir şekilde burada anlattım.
Görsel İçerikleri Etiketlemek
Görsel aramalarda sonuçlarınızın çıkması da Seo açısından oldukça etkili bir durumdur. Sektörel piyasaya göre görsel içeriklerin önemi değişkenlik gösterebilir. Bir Otomobil sitesi için çok önemli olan görsel arama sonuçları Ödev sitesi için önemli değildir. Görsel sonuçlar doğrudan sitenize ziyaretçi getirdiği için sitenizin sayfalarına eklemiş olduğunuz görsel öğelere mutlaka açıklamalar yazmalısınız. Alt etiketler belirtmelisiniz.
Site içi link ( Site içi bağlantı )
Web sitelerinizde yazmış olduğunuz bir yazıdan daha önce veya yazı içerisinde bir önceki yazınızın içeriğinde geçen kelimeden bağlantı vermeniz site içi optimizasyonu güçlendirir. Örnek olarak bu yazımın başlarında Seo ilgili bir yazıma bağlantı vererek hem sizi bilgilendirmiş oldum hemde google gözünde değer kazanmış oldum.  Bunun yanında kategori sistemi, son yazılar, son yorumlar, benzer ya da ilgili yazılar gibi site içi bağlantılar abartılmayacak şekilde kullanıldığında etkili bir site içi bağlantı ağı oluşturmuş olursunuz.
Sayfa içeriği
Bu madde ilk maddede bahsettiğim Özgün içerik ile doğrudan ilişkilidir. Tekrar hatırlatayım içeriklerinizi mutlaka ama mutlaka özgün yazmalısınız. Ancak sadece özgün yazmak yeterli olmayabilir. Birkaç etkenden daha bahsedeceğim. Mesela Yazılarınız 250 kelime ve üzerinde olmalıdır. Ve yine en az 1 adet görsel öge eklemelisiniz. Bu görsel ögeye etiketler girmelisiniz. Yazınız içerisinde ki önemli kelimeleri Kalın, altı çizili, italik, farklı renklerde belirgin hale getirmelisiniz.

Heading Tagları
Heading yani H1 , H2 , H3 taglarını yazılarınızda kullanmanız çok önemlidir. Burada H1 tagları kullanımı ile ilgili detaylı bir yazı yazdım inceleyebilirsiniz.
URL Yapısı (Sef Link Yapısı)

Ve son olarak Site içi Seo nun  temelini oluşturan madde URL Yapısı ( Sef Link Yapısı )‘tir. SEF’in açılımı “Search Engine Friendly” yani Türkçesiyle “Arama Motoru Dostu” Link Yapısıdır. Bir çok hazır sistemde sayfaların/yazıların link yapısı http://www.akblog.net/p=20 veya http://www.akblog.net/index.php?icerik=49&goster=93 gibi yapılardır. Bu url yapısını hem arama motorlarına hemde ziyaretciler için daha anlaşılır bir hale getirmeniz gerekir. Peki bu yapı nasıl olmalıdır. Bu konuda bir çok düşünce ortaya atılmıştır. Yazının url’si dizin şeklimde mi? yani www.akblog.net/seo yoksa .html uzantılı mı buda www.akblog.net/seo-nedir.html gibi. Arama motorları sayfalarınız ister asp olsun ister php veya başka bir dil bunu html olarak okur ve arşivler. Bu yüzden bir çok seo uzmanı ve seo danışmanı bu ikisi arasında gidip gelmekte. Ben adres çubuğundan da fark edeceğiniz gibi .html yapısını tercih ediyorum.

Konu alıntı olup kaynak linki verilmiştir aşağıda. Daha detaylı olarak ethemce sitesinden bilgi alabilirsiniz.
Kaynak: http://www.ethemce.net

Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?