MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

RSS Nedir Nasıl Oluşturulur?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

RSS Nedir Nasıl Oluşturulur?

8 Haziran 2017 Perşembe

RSS Nedir Nasıl Oluşturulur?

RSS, web sitesindeki yeni içerikleri kullanıcılara en hızlı biçimde ulaştıran bir web standardıdır. Mantığı önceki dersimizde anlattığımız sitemap ile nerdeyse aynıdır, tek ve büyük farkı, sitemap arama motorları için, RSS ise ziyaretçiler içindir. 
Eğer profesyonel bir internet kullanıcısıysanız, muhtemelen siz de sevdiğiniz siteleri RSS ile takip ediyorsunuzdur. RSS, bir web sitesindeki yazıları yeniden eskiye göre listeleyen bir yapıdır. Bu yapının kullanımı için mobil, pc ve web gibi platformlarda yapılan birçok RSS okuyucu mevcuttur. İnsanlar ilgilendikleri ve sevdikleri siteleri bu araçlar vasıtasıyla kolaylıkla takip edebilmektedir. Hız ve bilginin bu kadar yoğun olduğu günümüzde RSS bilgiye hızlı bir şekilde ulaşma ve bilgiyi hızlı bir şekilde sınıflandırarak seçme fırsatı verdiğinden çok kullanışlı bir araçtır. Bu yüzden devamlı güncellenen sitelerin mutlaka RSS yayını olmalıdır.
RSS Nasıl Oluşturulur?
RSS, XML yapısında bir dosyadır. En son çıkan sürümü RSS 2.0’dır. Bu yapıya göre bir RSS dosyası etiketi ile başlar ve biter. Sorasında RSS yayını yapan kanalın yani sitenin bilgisini veren etiketi kullanılır. Daha sonra da her bir yayın <item> etiketi içerisinde yazılır.
Wordpress gibi hazır sistemlerde RSS yayın sayfası otomatik olarak gelmektedir. Eğer özel bir siteniz varsa yukarıdaki mantık içerisinde bir dinamik dosya oluşturabilirsiniz.
 RSSin ziyaretçileriniz ile olan bağınızı arttırmanın yanında, bir de RSS dizinleri kullanılarak elde edilecek backlink yönünden de faydası vardır


Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?