MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Sitenizi Mobil Uyumlu Yapma

Sitenizi Mobil Uyumlu Yapmak. Nasıl olur?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Sitenizi Mobil Uyumlu Yapma

17 Nisan 2019 Çarşamba
Sitenizi mobil uyumlu yapma
Sitenizi Mobil Uyumlu Yapma
Site bu konuda google'dan alıntılayarak sitenizi nasıl mobilize edebilirsiniz konusunu anlatmaya çalıştık.
Google bu aralar sitemi indekslemiyor. Şikayetçiyim sizden haberiniz ola. Bir an önce bu sorunu halledin. Search Console sisteminizde hatalar görüyorum. Google bazen böyle sorunlar verebiliyor galiba. Konumuza dönerek ve sizeri fazla yormadan makalemize kafanızı gömün hemen. Bilgi paylaştıkça çoğalır.  Dokümanımızın yararlı olması dileğiyle sevgili arkadaşlar.
Dünya mobile geçti. Çoğu kişi, bir mobil cihaz kullanarak Google'da arama yapıyor. Bir sayfanın masaüstü sürümünün mobil bir cihazdan görüntülenmesi ve kullanılması zor olabilir. Sonuç olarak, mobil kullanıma hazır bir sitenizin olması çevrimiçi varlığınız için kritik öneme sahiptir. Aslında, 2016'nın sonlarından itibaren Google sıralama, yapısal verileri ayrıştırma ve snippet'ler oluşturma için öncelikli olarak site içeriğinin mobil sürümünü kullanma denemelerine başladı.
Cihazlar arasındaki farkı anlama
  • Akıllı telefon: Bu dokümanda, “mobil” veya “mobil cihazlar” deyimi Android çalıştıran cihazları, iPhone veya Windows Phone gibi akıllı telefonları ifade eder. Mobil tarayıcılar HTML5 özelliklerinin büyük bir kısmını oluşturabilmeleri açısından masaüstü tarayıcılara benzerler, ancak ekran boyutları daha küçüktür ve çoğu durumda, varsayılan yönleri dikeydir.
  • Tabletleri kendi özel sınıfında cihazlar olarak değerlendiririz ve mobil cihazlardan söz ettiğimizde genellikle tabletleri bu tanıma dahil etmeyiz. Tabletler daha büyük ekranlara sahiptir. Yani tablet için iyileştirilmiş içerikler sunmadığınız takdirde, kullanıcıların sitenizi akıllı telefon tarayıcısındaki gibi değil, masaüstü tarayıcılarındaki gibi görmek isteyeceğini varsayabiliriz.


  • Multimedya özellikli telefon: Bunlar, XHTML standartlarını karşılayacak biçimde kodlanmış sayfaları oluşturabilen, HTML5 İşaretleme ve JavaScript/ECMAscript destekleyen, ancak HTML5 standardındaki bazı uzantı API'lerini desteklemeyebilen tarayıcılara sahip telefonlardır. Bu genellikle akıllı telefon sınıfında olmayan çoğu 3G özellikli telefonlardaki tarayıcıyı belirtir.
  • Özellikli telefonlar: Bu telefonlarda, tarayıcıların standart HTML kullanılarak kodlanmış web sayfalarını oluşturma yeteneği yoktur. Buna, sadece cHTML (iMode), WML, XHTML-MP vb. oluşturabilen tarayıcılar da dahildir.

  • Önerilerimiz akıllı telefonlara yönelik olmakla birlikte, multimedya ve özellikli telefon sitesi sahipleri de uygun olduğunu düşündükleri durumlarda aynı önerileri uygulamalıdır.
    Mobil strateji belirleyin
    Web sitenizi mobil kullanıma hazır yapmanın birden çok yolu vardır ve Google, farklı uygulama yöntemlerini destekler:
    Mobil kullanıma hazır bir site oluşturduktan sonra, sitenizdeki sayfaların Google Arama sonuç sayfalarında "Mobil uyumlu" etiketiyle gösterilmesi için gerekli ölçütleri karşılayıp karşılamadığını Google'ın Mobil uyumluluk testiyle kontrol edebilirsiniz. Sitenizi etkileyen mobil kullanılabilirlik sorunlarını düzeltmek için Search Console Mobil Kullanılabilirlik raporuna da göz atabilirsiniz.
    Sitenizde birden çok sayfada çok fazla statik içerik yayınlanıyorsa (blog yayınları veya ürün açılış sayfaları gibi) bunu AMP (Accelerated Mobile Pages) kullanarak uygulama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bu, sitenizin hem hızlı hem de kullanıcı dostu kalmasını ve aralarında Google Arama'nın da bulunduğu çeşitli platformlarda daha da hızlandırılabilmesini sağlayan özel bir HTML biçimidir.
    Mobil siteleri, doğru biçimde dizine eklenebilecek şekilde yapılandırın
    Mobil sitenizi oluşturmak için seçtiğiniz yapılandırmadan bağımsız olarak, dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır:
    1. Dinamik Sunum kullanıyorsanız veya ayrı bir mobil siteniz varsa bir sayfa mobil kullanım için biçimlendirildiğinde (veya mobil kullanım için biçimlendirilmiş bir eşdeğer sayfası olduğunda), Google'ın bunu anlamasını sağlayın. Böylece Google, arama sonuçlarında içeriğinizi, mobil arama yapanlara doğru olarak sunabilir.
    2. Duyarlı Web Tasarımı kullanıyorsanız tarayıcıya, içeriği nasıl ayarlayacağını bildirmek için meta name="viewport" etiketini kullanın. Dinamik Sunum kullanıyorsanız kullanıcı aracısına bağlı değişikliklerinizi bildirmek için Vary HTTP üst bilgisini kullanma. Ayrı URL'ler kullanıyorsanız iki URL arasındaki ilişkiyi <link> etiketinde rel="canonical" ve rel="alternate" öğeleriyle bildirin.
    3. Kaynaklarınızı taranabilir olarak tutun. Sayfa kaynaklarının engellenmesi, web sitenizin Google'a verilen resminin eksik olmasına neden olabilir. Bu durum genellikle robots.txt dosyanız sayfa kaynaklarınızın bazılarına veya tamamına erişimi engellediğinde ortaya çıkar. Googlebot bir sayfanın CSS, JavaSript veya resimler gibi kaynaklarına erişemezse sayfanın bir mobil tarayıcı ile iyi görünecek ve çalışacak biçimde oluşturulduğunu tespit edemeyebiliriz. Başka bir deyişle, sayfanın "mobil uyumlu" olduğunu tespit edemeyebilir ve dolayısıyla mobil arama yapanlara sayfayı doğru biçimde sunamayabiliriz.
    4. Oynatılamayan videoları öne çıkarmak gibi mobil ziyaretçilerin canını sıkan yaygın hatalardan sakının (ör. sayfada önemli bir içerik olarak Flash video kullanımı).
    5. Kötü bir arama deneyimi yaşatan mobil sayfaların sıralaması düşürülebilir veya bu sayfalar mobil arama sonuçlarında bir uyarıyla görüntülenebilir. Bu, mobil ortamda kullanıcı deneyimini engelleyen tam sayfa geçiş reklamlarını içerir ancak bununla sınırlı değildir.
    6. Tüm cihazlarda tam işlevsellik sağlayın. Mobil kullanıcılar, web sitenizin diğer tüm cihazlarda desteklediği işlevselliği (ör. yorum yapma ve ödeme yapma) ve içeriği mobil cihazlarda da desteklemesini bekler. Metin içeriğine ek olarak, tüm önemli resimlerin ve videoların yerleşik olduğundan ve mobil cihazlarda bunlara erişilebildiğinden emin olun. Arama motorları için sayfaların tüm sürümlerinde tüm yapısal verileri ve diğer meta verileri (başlıklar, açıklamalar, bağlantı öğeleri ve diğer meta etiketler gibi) sağlayın.
    7. Masaüstü sitenizde bulunan yapısal verilerin, resimlerin, videoların ve meta verilerin mobil sitenizde de yer aldığından emin olun.

    En İyi Uygulamalar
    • Google'ın, web sitenizin mobil cihazlarda iyi çalıştığını düşünüp düşünmediğini görmek için mobil sayfalarınızı Mobil Uyumluluk Testi ile test edin.
    Mobil sayfalarınız için ayrı URL'ler kullanıyorsanız yönlendirmenin tanındığını ve taranabilir olduğunu onaylayabilmeniz için hem mobil hem de masaüstü URL'lerini test ettiğinizden emin olun.
    Mobil Test için link: https://search.google.com/test/mobile-friendly?hl=tr
    --
    ---
    Akblog.NET
    Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
    Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
    AK Blog SEO

    Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

    SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
    Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
    Akblog.NET
    Whatsapp İletişim Formu×
    Bilgileriniz
    İstek Bilgileriniz
    iletişime geç

    Merhaba!

    Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

    Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
    +905050251428
    Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
    +905050251428
    Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
    Destek Saatleri 09:30 - 17:30
    Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
    ×
    Nasıl Yardımcı olabilirim?