MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Makaleleriniz İçin En İyi Site Tarama Araçları

Makaleleriniz İçin En İyi Site Tarama Araçları

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Makaleleriniz İçin En İyi Site Tarama Araçları

21 Mayıs 2019 Salı

Makaleleriniz İçin En İyi Site Tarama Araçları

Makaleleriniz İçin En İyi Site Tarama Araçları
Makaleleriniz İçin En İyi Site Tarama Araçları
Bu konumuzda sizlere makaleleriniz içn web site tarama araçlarınndan bahsedeceğiz. Konu altıntıdır kısmen.
Web Site Tarayıcısı Nedir?
Web site tarayıcıları, web sitelerini tarayıp içerikleri okumak için kullanılan bir yazılım programıdır. Ayrıca arama motoru dizinine girişler yapmak için de kullanılır. Arama motorlarının tamamı içerikleri okumak için web site tarayıcıları kullanır. Bunları birçoğunuz arama motoru örümcekleri olarak biliyorsunuz. Bu örümcekler arama sonuçlarını geliştirmek için web siteleri tarar. Girilen yeni içerikleri ve düzenlenen içerikleri bulup dizine ekler. Makale analizi yapmak için geliştirilen analiz araçları, arama motoru örümceklerini örnek alıyor. Bu sayede web sitelerine arama motoru örümcekleri gözüyle bakıp varsa sorun tespiti yapılabiliyor. Kullanılan web site tarayıcılarının web sitelere olumsuz etkisi olmamalıdır. Taramada tüm sayfaların aynı anda taranması web site hızının düşmesine neden olur. Analizlerin web sitelere zarar vermeden yapılması için içerik analiz araçları özel algoritmaya göre çalışır. Genelde ardışık sunucu istekleri için istekler arasında bekleme süresi bulunur. Bu özel algoritma site sağlığının zarar görmeden analizlerin gerçekleştirilmesini sağlar.
Web Site Tarama Aracı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?


Arama motoru dizini, arama sonucunda yer alan sayfalarında depolandığı kısımdır. Dizinde yer alan indexler olmadan arama motorlarının kısa süre içerisinde sonuç vermesi mümkün değildir. Eğer arama motoru dizini olmasaydı her anahtar kelime için inceleme yapılması gerekirdi. Bu durum arama sonuçlarına ulaşmanın aşırı derecede uzun sürmesine neden olurdu.

Arama motorları, web site tarama araçlarını kullandığı için yapılan aramalardan saniyeler içerisinde sonuç alınır. Web site tarayıcıları benzer algoritmayı kullandığı için arama motorlarını anlamamızı sağlar. Geliştirilen web site tarama araçları, ayrıca serp sıralamasını geliştirmeyi sağlar. Web site içeriklerine arama motoru gözüyle bakmamızı, varsa hataları kısa süre içerisinde görmemizi sağlar. Bu sayede gerekli optimizasyonları yapmamız kolaylaşır. Doğru yapılan optimizasyon beraberinde yüksek sıralama elde edilmesini sağlar.
Doğru Web Site Tarama Aracı Nasıl Seçilir?
SEO’nun önemi anlaşıldığı günden beri çeşitli web site tarama araçları geliştirildi. Bu araçlar işlevsellik ve kullanılabilirlik açısından farklı özelliklere sahiptir. Çok sayıda web site tarama aracı olduğu için doğru aracı bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Doğru web site tarama aracını bulmak için öncelikli olarak ihtiyacınızın ne olduğunu belirleyin. İhtiyacınızı belirleyince doğru aracı bulmanız kolay olacaktır. Şimdi sizlere yaptıkları yeniliklerle kullanıcı dostu haline gelen 13 web site tarama aracını sunacağız. Bu araçların özelliklerini ele alarak size uygun olan web site tarama aracını belirlemenize yardımcı olacağız.
1. DYNO Mapper
DYNO Mapper, web site tarama araçları arasındaki en kapsamlı araçtır. DYNO Mapper sayesinde web sitenizle alakalı her şeyin envanterini almanız mümkündür.
DYNO Mapper; kırık linklerin bulunmasını sağladığı gibi Google Analytics ile entegre olabilir. Bu sayede Sayfada geçirilen süreden tutun da hemen çıkma oranına kadar birçok konu hakkında bilgi almanızı sağlar.
DYNO Mapper web site tarayıcısı, herhangi bir sitenin URL’sini girip analiz yapmanıza olanak tanır. Bu özelliğinden dolayı kullanılabilirlik düzeyi yüksektir.

2. Screaming Frog SEO Spider
Web site optimizasyonu konusunda çok sayıda aracı içerisinde barındırmaktadır. Bu özelliğiyle en iyi web site tarama araçları arasında yer alır. Screaming Frog SEO Spider, web sitenizde yapmanız gereken iyileştirmeleri gösterir. Kırık bağlantılardan tutunda kalıcı ve geçici yönlendirmelere kadar birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Screaming Frog SEO Spider aracının ücretsiz sürümleri birçok bilgiye ulaşmayı sağlasa da yetersizdir. Bu aracın tüm özelliklerinden yararlanmak için ücretli sürümünü kullanmanızı tavsiye ederiz. Google Analytics ile entegre edilebilir. Bu entegre sayesinde kullanıcı hareketleriyle alakalı birçok bilgiye kısa süre içerisinde ulaşılır. Bu araç ayrıca ücretsiz teknik desteğe de sahiptir. Dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Apple gibi firmaların bu aracı kullandığı iddia ediliyor.
 
3. DeepCrawl
DeepCrawl, Google cezalarıyla başınız dertteyse bu konuda size yardımcı olabilir. DeepCrawl, düzenli tarama yaparak Panda ve Penguen cezalarından kurtulmanızı sağlar. Bunun yanı sıra rakiplerinizle kıyaslama da yapmaktadır. DeepCrawl, site içi SEO hatalarını tespit etmek için kullanabileceğiniz bir araçtır. Tüm site içi SEO hataları bir rapor halinde indirilebilir. Daha sonra bu rapora göre düzenlemeler yaparak site içi SEO geliştirilebilir. Yapacağınız ilgili düzenlemeler arama sonucu sıralamanızın iyileşmesini sağlayacaktır.

4. Apify
Apify, bulut tabanlı web site tarama aracıdır. Bu yüzden bu aracı kullanırken eklentiye ya da bir programa ihtiyacınız yoktur. Doğrudan internet tarayıcısı üstünden kullanmanız mümkündür. Rakipleri izlemek ve web sitenizi geliştirmek için Apify en iyi araçlardan birisidir. Apify kullanımında azda olsa JavaScript bilmeniz gerekir. Sorun yaşamanız durumunda Apify uzmanları destek sunmaktadır. Özelliklerinden dolayı web site geliştiricilerinin kullanması gereken bir araçtır.
 
5. OnCrawl
Google web sitenizin sadece belirli bölümlerini taramaktadır. OnCrawl, güncel algoritmalara göre web sitenizin tamamını izleme ve analiz etme konusunda yardımcı olur. OnCrawl özellikle web sitenizdeki SEO sorunlarını belirlemeye yardımcı olur. Sorunları düzelttikten sonra olumlu ya da olumsuz etkileri gösterir. Bu özellikleriyle bir bütün halinde SEO denetimi yapmayı sağladığını söylemek mümkündür. OnCrawl, Google botlarının içeriklerinizi nasıl okuduğunu inceler. Bu doğrultuda size yapmanız gereken iyileştirmeler hakkında bilgi verir.
 
6. SEO Chat
SEO Chat, web site denetimini ücretsiz bir şekilde yapmayı sağlayan araçlardan birisidir. Bu aracı kullanarak kırık olan web site bağlantıları öğrenilebilir. Ayrıca yazılım denetimi de yaparak yazılımla alakalı hataları sizlere sunmaktadır. SEO Chat aracıyla web sitenizde yer alan maksimum 1000 bağlantıyı tarayabilirsiniz. Sistem ücretsiz olsa da 100’den fazla tarama yapmak için sisteme üye olmanız gerekmektedir. Ayrıca gün içerisinde maksimum 5 defa tarama yapılabilir.
 
7. Webmaster World Website Crawler
Webmaster World Website Crawler web site tarama aracı ücretsizdir. SEO Chat aracıyla aynı özelliklere sahiptir. Bunun nedeni her iki hizmette de aynı yazılımın kullanılmasıdır. Ücretsiz olarak 1000 URL’nin taraması yapılabilir. 100 URL üstü taramalar için sisteme üye olunması gerekir. Günde maksimum 5 tarama yapılabilir. Tarama işlemleri çok uzun sürmektedir. Bu yüzden 100’den fazla URL taraması yapılırken saatlerce beklenilmesi gerekebilir.
 
8. Rob Hammond’s SEO Crawler
Rob Hammond’s SEO Crawler, sayfa mimarisi ve sayfa içi arama motoru optimizasyonu hakkında bilgiler verir. Bu aracı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ücretsiz olmasıdır. Rob Hammond’s SEO Crawler tarama sonuçları Excel formatında indirilebilir. Tarama raporu içerisinde dış bağlantılar, meta anahtar kelimeler ve daha birçok bilgi yer almaktadır. Bu araç ücretsiz olsa da maksimum 300 URL’nin taraması yapılabilir. Daha fazla URL taraması yapmak için ücretli sürümünün kullanılması gerekmektedir.
 
9. Web Crawler by Diffbot
Web Crawler by Diffbot, birçok sayfanın özelliği hakkında bilgi verir. Yayınlanma tarihi, yorumlar, HTML kodlaması, başlıklar, yazar ve videolar gibi birçok site içeriği hakkında bilgi sağlar. Özellikle çok sayıda iç bağlantısı olan web sitelerde analiz uzun sürer. Çok sayıda iç bağlantınız varsa diğer web site tarama araçlarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Ücretsiz sürümünde bazı sınırlamalar vardır. Sistemin tüm özelliklerinden yararlanmak için ücretli sürümünü kullanmanız gerekir.
 
10. The Internet Archive’s Heritrix
The Internet Archive’s Heritrix, ilk açık kaynaklı web site tarayıcısıdır. Bu yüzden kullanımı için bazı kodlama ve programlama dillerinin bilinmesi gerekir. Sistem Linux ortamında çalışır. Apache lisansında yer alan sınırlamaları hesaba katarak bu araç indirilip kullanılabilir. Kodlama ve programlama konusunda bilginiz varsa en çok verim alacağınız web site tarama araçlarındandır.
 
11. Scrapy
Scrapy, platformlar arası kullanım için Pythonla birlikte tasarlanmıştır. Açık kaynaklı web site tarama araçları arasında yer almaktadır. Scrapy, özellikle veri madenciliği yapmak için uygundur. Buna ek olarak web site tarayıcısı olarak da kullanılır. Aynı anda birden fazla tarama yapmaya uygundur. Bir taramada hata meydana gelirse sistem diğer taramaları durdurmaz. Scrapy, SRE uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Sistem açık kaynaklı olduğu için tarama sayısına istediğiniz gibi kısıtlama getirmeniz mümkündür.
 
12. DataparkSearch Engine
C++ kullanılarak geliştirilmiş bir araçtır. Vektör hesaplaması yapılarak arama sonuçlarının alaka düzeyine göre sıralanması mümkündür. Ayrıca bu sistemle popülerliğe göre sıralama yapmak da mümkündür. DataparkSearch Engine, aktif önbellekleme özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde tarama sürelerinde ciddi oranda azalma sağlamaktadır.
 
13. GNU Wget
GNU Wget, en yaygın internet protokolleri olan HTTP, HTTPS ve FTP hakkında bilgi almayı sağlar. Sistemde kesinti olursa Rest ve Range komutlarıyla işlemlerin devam etmesi sağlanır. GNU Wget, C++ programla dili kullanılarak geliştirilmiştir. Bu özelliğinden dolayı Linux sunucularda daha verimli bir şekilde kullanılabilir.
Seoşefi
--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?