MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Semrush Nedir Kullanımı

Semrush Nedir Nasıl Kullanılır?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Semrush Nedir Kullanımı

5 Aralık 2019 Perşembe

Semrush Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Semrush, SEO çalışmalarında çoğunlukla kullanılan araçlar içerisinde yer almaktadır. Site içi ve site dışı SEO çalışmalarınızda fikirlerinize yön verecek doğru analizler yapmanızı sağlar. Strateji planlaması yapmadan önce rakip analizlerini sunarak doğru yorumlamalar sayesinde başarınızı arttırmaktaki en yüksek basamaktır. Rakiplerinizin ve diğer markaların oluşturduğu reklamları inceleyerek, reklamlarınıza nasıl yön vermeniz gerektiği ve eksikleriniz doğrultusunda fikir oluşturmanızda yardımcı olur. Anahtar kelime analizleri sayesinde işiniz ile topic kelime ve başlıklara ulaşarak organik takipçilerinizi arttıracak içerikler geliştirmenizde de faydalıdır. Kısacası dijital alanda seo ve sem konusunda ihtiyacınız olan her şeye ulaşabileceğiniz işlevsel bir araç olarak karşınıza çıkar.

İçerik Pazarlamada Semrush Kullanımı
Semrush sayesinde anahtar kelime aramalarınızı yapabilirsiniz. Bu sayede işleve sahip olduğunu düşündüğünüz gereksiz anahtar kelimeler kullanmak yerine size kazanç getirecek noktalar üzerinde çalışmalarınızı yürütebilirsiniz. Rakiplerinizin kullandığı anahtar kelime stratejisini de çözümleyerek hangi noktalara ağırlık göstermeniz gerektiğini bilirsiniz. Backlink çalışmalarınız için site analizleri yapabilir ve çalışmalarınıza başladığınız günden bugüne kadar gerçekleşen değişimleri raporlayabilirsiniz. Semrush geniş ve güvenilir veri tabanı sayesinde büyük – küçük demeden her şirket tarafında yoğun ilgi görmektedir. Anahtar kelime analizi ile kalmayan Semrush bir landing URL’nin Adwords reklamlarının içeriklerini ve sıralamasını, organik konumunu, reklamların ortalama tıklama başı maliyetlerini size sunar. Bu sayede Google reklamlarına başlayacağınız zaman da ortalama bütçenizi hesaplamanıza ve rakip çalışmalarını görerek metin ve anahtar kelime kampanya kurgusuna yardımcı olur. Stratejinizi minumum eksik ile kurmanızı sağlayacak verileri size ulaştırır. Search console ve Analytics hesaplarınızı bağlayarak yaptığınız ölçümlemeler ile ulaşabileceğiniz bilgiler;

Alınan backlinklerin sayısı
Bağlantı sayısı
Ziyaretçilerin hemen çıkma oranları
Kelime sayısı
Google organik sıralaması
Sosyal medya paylaşım sayısı
İçerik yayınlama tarihleri
H1 etiketi, başlık ve meta açıklamaları

Sayfayı anlık olarak takip etmek istiyorsanız proje ekleyebilirsiniz. Bu sayede anlık gerçekleştirilen backlink, trafik ve anahtar kelime sıralamaları gibi bilgilere güncel olarak ulaşabilirsiniz.
İçerik pazarlama üzerine yoğunlaşıyorsanız anahtar kelime stratejisi en temel noktadır. Çünkü potansiyel ziyaretçileriniz sizi, üzerinizde çalıştığınız anahtar kelimeler üzerinden bulur. Anahtar kelimelerinizi ne kadar doğru ve kaliteli kullanırsanız, arama motoru sonuçlarında da sıralamanız o derece yüksek olur. Tabii bu süreç kısa bir zamana sahip değildir. Uzun uğraşlar gerektiren ve bir çocuk gibi besleyip büyütmeniz gereken olaydır. Her zaman ilgi ve yeniliklere açık olmayı bekler. Semrush, sizinle alakalı kelimeler üzerinden en çok trafiği çekmenizi sağlayan kelime öbeklerini gösterir. Ana kelimeniz ile alakalı farklı varyasyonları sunar ve dört bir yandan çalışmanızı sağlar. Bazen hiç aklınıza gelmeyen ve ihtimal dahilinde olmayan kelime öbekleri ile karşılaşabilirsiniz, bunlara hazırlıklı olmanız gerekmektedir. Fakat unutmamanız gereken nokta, insanların online aramalarda çok farklı sorulara sahip olduklarıdır. Kullanıcı davranışlarını ve potansiyelleri inceleyerek başarılı çalışmalar sürdürebilirsiniz.
Semrush sayesinde kullandığınız her anahtar kelimenin siteniz üzerine etkilerini ve beklediğiniz sonuçları alıp alamadığınızı ay ay görebilirsiniz. Geçen aya göre başarı durumunuzu raporlayarak eksik kalan noktalarınızı inceleyebilir ve çalışmalarınızın kalitesini yükseltebilirsiniz.
Rakiplerinizden önce sizin ne yaptığınızın daha önemli olduğu bu alanda aldığınız trafik ve sitenizin gidişatını gösteren genel bir pencere ile karşılaşırsınız. Sıralamanızı gerçek zamanlı görerek adım adım yaptıklarınızın sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Semrush size aylık olarak sitenizin durumu hakkında geniş bilgi veren raporlar gönderir. Bu sayede değişimleri rahatça takip edebilirsiniz.

Rekabet Analizi Yapabilirsiniz
Rakiplerinizin neler yaptığını Semrush üzerinden kolaylıkla takip edebilirsiniz. Üzerinde çalıştıkları anahtar kelimeleri inceleyebileceğiniz gibi çıktıkları reklamları da görerek stratejilerini çözümleyebilirsiniz. SEO yaparken anahtar kelimeleri takip etmek ve site içi ile site dışı backlinklerini ne sıklıkla ve hangi yollarla yaptıklarını inceleyebilmek için kullanabileceğiniz bir araçtır. Google üzerinden reklam oluşturmak istediğinizde ise çıktıkları reklamların sayısını, metnini, başlıklarını ve landing page’lerini inceleyebilirsiniz. Gördüğünüz eksikler üzerinden kendi oluşturacağınız reklamlar için daha iyi stratejiler geliştirip başarıyı yakalayabilirsiniz. Rakiplerinizin aldığı trafiği de raporlayarak ihtiyacınız olan verilere hem mobil hem de masaüstü olarak ayrı ayrı ulaşabilirsiniz.

Backlink Analizi
Rakipleriniz almış olduğu backinkleri her zaman analiz etmeniz gerekmektedir. Kaliteli sitelerden gerçekleştirilmiş link çıkışları, arama motorunda üst sıralara çıkmanızda her zaman önemli rol oynamaktadır.
Dashboard – Domain Analytics – Backlinks yolunu takip ederek link çıkışı gerçekleştirilmiş sitelerin listesini görebilirsiniz. Liste sıralaması kaliteliden, kalitesi düşüğe doğru sergilenmektedir. Liste içerisinde;

Backlink’in hangi metin üzerinden alındığını
Siteye yüklenme tarihini
Backlink verilen metni
Dofollow mu yoksa nofollow çıkışa mı sahip olduğunu
Hangi URL’ye yönlendirildiğini kolaylıkla inceleyebilirsiniz.
Bu sayede doğal link çıkışlarını inceleyebilir ve siteniz için uygun olacak yöntemleri deneyebilirsiniz.
Google Ads Reklam Analizi

SEO’da başarılı olmak özellikle bir ürün ya da hizmet satıyorsanız kazancınız açısından tek başına yeterli olmamaktadır. Arama motoruna girilen anahtar kelimeler sonucunda karşıya çıkan listelerde ilk sıraları reklamlar kaplamaktadır. Bu durum da hedeflediğiniz anahtar kelimelerde birinci sırada olmanıza rağmen genel listede beşinci sırada bile görünmenize sebep olmaktadır. Bir de rakipleriniz sizin web site isminizi anahtar kelime olarak kullandıysa bu durumda potansiyel müşterilerinizi elinizden kaçırabilmeniz olasıdır.
Dashboard – Domain Analytics – Advertising Research yolunu izleyerek rakiplerinizin çıktığı reklamları ve kullandıkları anahtar kelimeleri inceleyebilirsiniz. SEO çalışmalarınızı reklamlarındaki hedefledikleri anahtar kelimeler üzerinde yoğunlaştırarak onlar için maliyeti yükseltebilir, reklamsız bir şekilde arama sonuçlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz.
Sonuçları listemeniz ardından karşınıza birçok bilgi çıkacak. Pos, reklam sıralamasındaki konumu hakkında size bilgi verirken keyword ise hangi kelime üzerinden reklam verdiğini göstermektedir. Rakibinizin reklamlarda tıklama başına ödediği ortalama ücreti öğrenmek istiyorsanız CPC’yi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Block, sayfanın altında ya da üstünde olduğu bilgisini verirken URL sonucunda ise yönlendirme sayfasına ulaşabilirsiniz.
Ayrıca Competitors’a tıkladığınız zaman sadece araştırdığınız rakibinizin reklamlarına ulaşmakla kalmazsınız. Farklı sitelerin kullandığı benzer kelimelere sahip reklam sonuçlarını da görürsünüz. Bu sayede sadece kendi rakipleriniz hakkında bilgi sahibi olmaz, rakiplerinizin de kimlerle rekabet içerisinde bulunduğunu öğrenebilirsiniz. Rakiplerinizin de rakipleri sizin rakibiniz olduğundan dolayı araştırma sonuçlarınızda daha iyi stratejiler geliştirmenizi sağlamaktadır.

Anahtar Kelime Zorluk Analizi
Anahtar kelime zorluk analizi sayesinde üzerinde çalıştığınız anahtar kelimelerinizin zorluk seviyelerini görebilirsiniz. Zorluk seviyesi az olan, yani rekabetin düşük olduğu anahtar kelimeler üzerinde yoğunlaşarak başarıya daha az çaba ile ulaşabilirsiniz. Rekabetin çok olduğu popüler kelimeler üzerinde çalışmanız ise başarıyı daha engebeli ve zorlu yollardan geçmenize sebep olacaktır. Bu veriler sayesinde yapmanız gereken optimizasyonları gerçekleştirmenizi sağlamaktadır.

Site Karşılaştırmaları
Semrush sayesinde kendi siteniz ile rakip sitenizi karşılaştırabilirsiniz. Bu şekilde eksiklerinizi ve başarılı olduğunuz noktaları görebilirsiniz. Üzerine düşmeniz gereken eksikliklerinizi görerek rakibinize karşı atacağınız adımları belirleyebilirsiniz. Dashboard – Domain Analytics – Domain vs Domain yollarını izleyerek birden fazla siteye karşı konumunuza bakabilirsiniz.

Site Audit
Site Denetimi aracı, siteniz içerisinde SEO kontrolleri gerçekleştirir. Bu kontroller sonucunda teknik olarak yapmanız gereken eksiklikleri ortaya çıkarır ve düzenlemeniz gereken hataları listeler. Listede yer alan kırmızı renkli hataları düzeltmeniz site kaliteniz açısından en önemli sorunları yansıtmaktadır. Google gelişmelerini her zaman takip eden ve güncel tutan bu alan sayesinde siteniz güncel SEO kurallarına uygun olarak şekillenmektedir. Geçmiş tarihli site hatalarınız ile şimdiki site durumunuzu da karşılaştırarak gelişmelerin yer aldığı raporlara sahip olabilirsiniz. Sonuç olarak Semrush daha stratejik içerik pazarlama oluşturmanıza yardımcı olmaktadır. Sektöre yeni adım attıysanız ve ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız rakiplerinizin neler yaptığını incelemenizi sağlar. Bu sayede başarı yollarını keşfedebilir ve onlarla bir yarış halinde olabilirsiniz. Daha iyi reklamlar ve içerikler oluşturarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Semrush Nedir Nasıl Kullanılır konusunu anlattık sizlere.

    YanıtlaSil
  2. Konu link.
    https://www.akblog.net/2019/12/semrush-nedir-kullanm.html

    Konumuz.

    YanıtlaSil
  3. Bütün bilgiler verildi.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?