MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Instagram'da Reklam Yapmak

Instagram'da Doğru Hedefleme ile Yüksek Performanslı Reklam Kampanyası Nası…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Instagram'da Reklam Yapmak

27 Haziran 2020 Cumartesi

Instagram'da Doğru Reklam Yapmak

Instagram'da Doğru Reklam Yönetimi
Instagram Reklam Yönetimi
Bu konumuzda başlıktan da anlaşılacağı üzere "Instagram'da Doğru Reklamcılık Yapmanın" temellerinden bahsedeceğiz. Anlatımımızı yaparken bilmeniz gereken bir diğer husus, Instagramı satın alarak bünyesine katan Facebook içinde aynı kriterleri uygulamanız yeterlidir. Nitekim aynı kuruluşa ait sosyal medya platformlarının reklam tanıtım organizasyon şematik yapısının aynı olduğunu söyleyebiliriz. Konumuzu bir kaç alt küçük alt başlıklar halinde anlatacağız. Yararlı olması dileğiyle.

Doğru Hedefleme ile Yüksek Performanslı Reklam Kampanyası Nasıl Yapılır?

Sorumuz gayet açık peki doğru hedeflemenin yanı sıra yüksek performans gösterecek bir reklam ajansını nasıl yönetebiliriz. Aslında çok basit. Instagram sayfamızın içeriğine göre hedef kitleyi öncelikle belirlememiz gerekir. Örneğin SEO veya Web Tasarım hizmeti veren bir sayfanızın olduğunu varsayarak hedef kitleniz önceliğiniz dijital dünyada kendilerini tanıtmak isteyebileceğini düşündüğünüz küçük işletmelerin yanı sıra büyük işletmeler olabilir. Reklam kampanyanız da seçimlerinizi yaparken belli bir yaş aralığına göre yapmanız gerekir. SEO yada Web tasarım üzerine bir markayı temsil edecek reklam ajanslığını yapıyorsanız 20 yaş altı veya 50 yaş üstü kişileri filtrelemeden geçirerek daha doğru bir yaklaşımla müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Yada bahsi geçen sektöre (SEO - Web Tasarım) daha çok erkeklerin talep edebileceği bir faaliyet sektörü olduğunu söyleyebiliriz. 

Instagram Reklamları İle Neler Yapabilirsiniz?

Bu soru cevabının ucu, açık aslında. Yinede başlığa dair bir kaç cümle ile özet vermek gerekirse dile getirebileceğimiz bazı kıstasları açıklayalım.
Instagram veya benzeri sosyal medya platformları sayesinde markanızı oluşturabilirsiniz. Markanızın içeriğine göre (Sanat, Müzik, Ürün Satışı, Ürün Tanıtımları vs. gibi...) hedef kitlenize hitap etme imkanı olanağı elde edebilirsiniz. Günümüzde bir çoğumuzun hayali belkide marka bilinirliği elde etmektir. Bunu gerçekleştirmek içinde ilk başlığımızda belirttiğimiz gibi doğru reklamcılığın yanı sıra yüksek performanslı reklam kampanyanızı oluşturabilmenizdir.  Instagram ile bir çok şey yapabilirsiniz.
Sosyal medya reklamları içinde en etkili reklam türlerinin başında gelen Instagram reklamlarıdır diyebilir. Maliyet açısından da gayet uygun. 

Detaylı Hedef Kitle Belirleme Özelliği

Detaylı Hedef Kitle Belirleme Özelliği son derece önemli konulardan biridir. Kime ve nasıl hitap edeceğiniz, marka bilinirliğinizi belirleyecektir. Bir çok kıstas baz alınabilir ama detaya gerek kalmaksızın önemli olarak gördüğümüz kıstasları ele alırsak, şunları belirtebiliriz.  Bütçenizi hedef kitlenize ulaşmanız için doğru bir reklam kullanmanız gerektiği konusuna değinmemize gerek yoktur sanırım. Öncelikle yaş kriteri son derece önemlidir. Buna takiben cinsiyetin yanı sıra konum belirleme, sosyal medya kullanıcılarının ilgili alanlarına hitap edebilme ve demografik bilgilerde doğru bir reklam hedefi belirlemede son derecek önemli kriterler arasında yer aldığını söyleyebiliriz.
Unutmamanız gereken hususlardan biride kesinlikle reklam için ayırdığınız bütçe için gereksiz harcamalara yönelmemenizdir. Hem zaman kaybının yanı sıra düşük performans durumlarıyla karşılaşmanız an meselesidir.

Etkileyici Reklam Tasarımı

Yukarıda bahsettiğimiz başlıkların hepsi aslında bir biriyle ilintilidir. Sizlerde fark etti iseniz genel olarak söylemlerimizde geçen cümleler neredeyse üç aşağı beş yukarı aynıdır. Yinede bu başlığımıza değinerek söylemek istediklerimizi dile getirecek olursa bilmeniz gereken bu başlığımızla ilgili cümlelerimiz şu şekilde olacaktır. Hedef kitle belirlemesi yaparken yaş dağılımı son derece önemlidir. Özellikle yeni nesi Z Jenerasyonu son derece farklı ve değişik bir reklam tasarımını ister. Bilinenin aksine yani klişe reklam tasarımlarından uzak durmanız gerekir. Malum etkileyici reklam tasarımlarının en önemlisi kesinlikle görsel medyalardan oluşan ve video biçiminde sunumlar daha dikkat çekici haldedir.

 Dijital Pazarlama - Akblog.net | Hüseyin AKTAŞ
-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Instagram'da Doğru Hedefleme ile Yüksek Performanslı Reklam Kampanyası konusuna dair sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz.
    Akblog.NET | - Dijital Reklam Ağı Yönetimi

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?