MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

HTML 5 Nedir Ne İşe Yarar?

HTML 5 Nedir Ne İşe Yarar? Eğitimler

Ak Blog SEO
4349759590016280108

HTML 5 Nedir Ne İşe Yarar?

28 Kasım 2020 Cumartesi

HTML 5 Nedir Ne İşe Yarar?

Sizlere HTML5 üzerine temel düzeyde bilgiler verelim dedik. Bu konumuz HTML5 temel düzeyde olduğundan fazla detaylara girmemeye özen göstermeye çalıştık.
HTML5, web sayfalarını açıklayan kod olan Köprü Metni Biçimlendirme Dili'nin en son sürümüdür. Aslında üç çeşit kod vardır.Yapıyı sağlayan HTML; Sunuma özen gösteren Basamaklı Stil Sayfaları (CSS); ve JavaScript, işlerin gerçekleşmesini sağlar. 
HTML 5 Nedir Ne İşe Yarar?
HTML 5 Nedir?

HTML5 neden bu kadar harika görünüyor? 
HTML5, tarayıcı eklentileri gibi ek yazılımlara ihtiyaç duymadan çevrimiçi olarak yapmak istediğiniz hemen hemen her şeyi sunmak için tasarlanmıştır. Animasyondan uygulamalara, müzikten filmlere kadar her şeyi yapar ve ayrıca tarayıcınızda çalışan inanılmaz derecede karmaşık uygulamalar oluşturmak için kullanılabilir.
HTML5 tescilli değildir, bu nedenle kullanmak için telif ücreti ödemeniz gerekmez. Ayrıca platformlar arası, yani bir tablet veya akıllı telefon, notebook, dizüstü bilgisayar veya ultrabook veya Smart TV kullanmanızın önemi yoktur: tarayıcınız HTML5'i destekliyorsa, kusursuz bir şekilde çalışması gerekir. Kaçınılmaz olarak, bundan biraz daha karmaşıktır. 
HTML5 ne işe yarar? 
HTML'nin basit bir sayfa düzenini zar zor işleyebilmesi nedeniyle çok yol kat ettik. HTML5, internete bağlı olmadığınızda hala çalışan web uygulamalarını yazmak için kullanılabilir. Web sitelerine fiziksel olarak nerede olduğunuzu söyler, yüksek tanımlı videolar işler ve olağanüstü grafikler sunar. 
Bir HTML5 tarayıcısına ihtiyacım var mı? 
Büyük ad tarayıcıların tümü - Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome, Safari ve Opera, Mobil Safari ve Android tarayıcısı HTML5'i destekler, ancak hepsi aynı şeyleri desteklemez.
Firefox genellikle kısa bir süre sonra Chrome ve Safari ile birlikte HTML5 özelliklerinin en geniş seçimini destekler, ancak söylediğimiz gibi HTML5, gelişen bir standarttır ve her tarayıcının en son sürümlerini temelleri kapsamaktan çok daha fazladır. 
HTML5 video sorunu nedir? 
HTML5 standardı videoyu destekler, ancak ne yazık ki kimse hangi formatları destekleyeceğini kabul edemez - bu da farklı tarayıcıların farklı HTML5 video formatlarını desteklediği anlamına gelir. 
Üç ana seçenek vardır: Her tarayıcı çubuğu Internet Explorer tarafından desteklenen Ogg Theora (Safari desteği manuel kurulum gerektirir); Firefox dışındaki herkes tarafından desteklenen H.264; ve her şey tarafından desteklenen VP8 / WebM. 
HTML5, Flash ve Silverlight'ın yerini alacak mı? 
Bazı şekillerde zaten var: iOS cihazları Flash'ı çalıştırmıyor ve birçok video web sitesi ya Flash'tan HTML5 videosuna taşındı ya da en azından bir seçenek olarak HTML5'i sundu. Ancak HTML5, kopyalamayı önlemek için dijital haklar yönetimi (DRM) teknolojisini içermediğinden, birçok içerik sahibi Flash veya Silverlight gibi özel, DRM dostu biçimleri tercih eder. Örneğin, İngiltere video sitesi LoveFilm Flash'ı bırakıyor - ancak HTML5 yerine Silverlight'a taşınıyor.
Adobe, mobil cihazlar için Flash Player geliştirmeyi durduracağını açıklasa da Flash, yalnızca video göstermekten çok daha fazlası için kullanılır , bu yüzden acele etmeden bir yere gitmez.

Kaynak. Ata
--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?