MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Stalk nedir Stalklamak ne demek

Stalk nedir? Stalklamak ne demek?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Stalk nedir Stalklamak ne demek

28 Kasım 2020 Cumartesi

Stalk nedir? Stalklamak ne demek?

Yakışıklı Ahmet beyin derleyip topladığı ve sizler için araştırma sonrası ortaya çıkardığı bu özel dokümanı paylaşalım dedik.
Stalk nedir? Stalklamak ne demek? Stalk kavramı özellikle de sosyal medyanın hayatımıza iyice yerleşmesiyle ortaya çıkan bir kavram. İngilizce bir ibare olmasına karşın herkes bu kavramı rahatça kullanıyor ve bu kavramı duyanların pek çoğu ne anlama geldiğini biliyor. Stalk, gizlice takip etmek manasında kullanılıyor.
Stalk nedir Stalklamak ne demek.
Stalk nedir Stalklamak ne demek
Stalk nedir?
Stalk ne demek? Takip etmek, bilgi toplamak diyebiliriz kısaca. Ekşi Sözlük'te stalk kavramının nasıl kullanıldığı bir örnekle şöyle kaleme alınmış: "Evet benden size bir taktik geliyor şimdi, eğer hoşlanılan kız/erkek stalklanacaksa ve elinizde çok az bilgi varsa, hemen giriyoruz googlea, yazıyoruz mail adresini oraya ve girdiği tüm forumları buluyoruz. sonra da ne pis bi geçmişi, ne kadar beklenmedik ilgi alanları ve saçma yorumları olduğunu görüyoruz. forumlarda güzel muhabbet dönme ihtimalinin düşüklüğünü siz de biliyorsunuz. böylece özgüvenimiz artıyor ve benimle çıkmaz düşüncesini bırakıyoruz."
Yani stalk ederken kullanıcılar aslında ilgilendiği kişinin neler yaptığını, nelerden hoşlandığını, Whatsapp'a ne zaman girip çıktığını, Whatsapp'ta kimlerle konuştuğunu, Instagram'da kimleri takip ettiğini, kimlerin fotoğrafını beğendiğini vb. artırabileceğimiz pek çok konuda meraklarını 'gizlice' giderirler; işte bu eyleme biz stalk diyoruz. Bu eylemi gerçekleştirene 'stalker' da deniyor.
Stalklamanın TDK'da bir yeri yok elbette; ama konuşma dilinde sıkça işitir olduk. Diğer yandan stalk'lamanın da sakıncaları yok değil. Bir başka Ekşi Sözlük yazarından dinliyoruz şimdi de:
"Biz buna eski sevgililerimizin sosyal mecradaki her türlü hesabını düzenli olarak gizliden kontrol etmek de diyebiliriz.çok büyük incelikleri var tabi ki. Stalkerlık yaparken yanlışlıkla arkadaşlık talebi yollama, iki kez dokunarak beş sene önceki fotoğrafını beğenme, gönderisini beğenme gibi şeyler yapmamak lazım.
zamanında masa örtülerinden eski sevgilimin yeni sevgilisini bulmuştum.isminin baş harfini arama kısmına yazınca bütün seceresi dökülüyodu.artık gece gündüz nasıl stalkladıysam.bilgisayarım kafayı yedi de format atınca hepsinden kurtuldum.hastalık gibi bişey oluyo bi süre sonra. Yine de çok şey yapmayın siz ya hiç gerek yok böyle şeylere."

-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?