MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Dropshipping Nasıl Yapılır

Dropshipping Yapılan Yapılamaması Gereken Hatalar Nelerdir?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Dropshipping Nasıl Yapılır

17 Haziran 2021 Perşembe

Dropshipping Yapılan Yapılamaması Gereken Hatalar Nelerdir?

Sizlere bu konumuzda dropshipping e yönelik genel olarak yapılan 11 hatadan bahsedeceğiz. Online e ticarete girmek isteyenlere yönelik ve özellikle stoksuz yani dropshipping yapmak isteyenler için önemli bir makale hazırladık. 
Dropshipping Yapılan Yapılamaması Gereken Hatalar Nelerdir?
Dropshipping Nasıl Yapılır
Özellikle koronavirüs sonrası e ticaret furyası almış gidiyor. Hal böyleyken furyaya kendini kaptıran ve e ticaret işine girerek hemen kazanacağınızı düşünmeniz normaldir. Ancak bu yazı dizimizde özellikle dropshipping yapıyorsanız önemli noktalara bakmanız da fayda olabileceğini düşündüğümüz bu yazıyı okumak tamda size göre.  Hata yapmamak ve e ticarette kaybetmemek adına bilmeniz gerekenlere değinelim. 
Bu yazımızda özellikle yeni başlayanlar için  Dropshipping'te yapılan 11 Tane yapılan hatalardan bahsettik. İnternet üzerinde yaptığımız araştırmalar sonucunda kazananların yanı sıra kaybedenlerin de olduğu maalesef üzücü bir durum.
Sizlere aşağıdaki 11 hatayı yapmazsanız başarılı olma şansınızın artacağı bilgisini verebiliriz. - akblog.net
Maddeler halinde sözü daha fazla uzatmadan açıklamalarımıza değinelim.

1: Hangi Ülkelere Satış Yapacağınızı Seçmeden ÖNCE Kargo Zamanlarını Kontrol Edin.

Pek çok yeni başlayanlar, dünya çapındaki sevkiyatlarını ürün listelerine koyuyorlar ve herhangi bir yere gönderiyorlar çünkü çoğu Aliexpress satıcısının dünya çapında gönderileceğini biliyorlar. Ancak bu yeni başlayanlar için çok büyük problem olabiliyor, bazı ülkelerde kargo süresi 5 haftayı buluyor.
Örneğin - İngiltere'ye gönderim çok uzun sürüyor. Bir ürünün ulaşması 20-40 gün sürer. Bunu, 10-20 gün olan ePacket kargo ile ABD'ye karşılaştırın. Çok uzun süren Kargo süreleri müşterileri kızdırır. | akblog.net
Ve size sürekli E posta gönderirler, nerde kaldı Kargom diye. Paypal dan paralarını geri isterler.
Bunları yaşamamak için ilk baştan satış yapacağınız ülkeleri iyi seçin

2: Dropshipping Yaparken Kendi Mağazanı oluşturun. EBay veya Amazon'da Dropshipping YAPMAYIN.

Pek çok yeni başlayanlar eBay veya Amazon'a Aliexpress dropshipping yapmak istiyorlar çünkü Amazon yada Ebay de çabuk satacaklarını ve kendi mağazalarını açmaları için çok para harcamaları gerektiğini düşünüyorlar. Malesef çoğu yeni başlayanlar ürünün alış fiyatını amazon yada ebay
Komisyonlarını hesaba katmıyorlar. Birde en önemlisi Amazon müşterileri ürünlerini hemen istiyorlar eğer 2 Hafta Kargo beklediklerinde hemen olumsuz yorum yapıp puan veriyorlar, yani daha başlamadan bitişlerini hazırlamış oluyorlar. Size tavsiyem kendi mağazanızı yapıp Markanızı oluşturmak.

3: Bir LLC (Şirket) Kurun

Wholesale Ted'de sorduğumuz çok yaygın bir soru, bir dropshipping mağazasına başlamadan önce bir LLC açmanız gerekip gerekmediğidir. İlk baştan hemen  bir LLC şirketi açmak maliyetli olduğu için Şirket açmadan başlayabilirsiniz. Sorun şu tabi ki eğer size birisi üründen dolayı dava açarsa, kişisel olarak dava açmış olur ve buda sizi sıkıntıya sokabilir. İlk baştan şirket açana kadar insanlara herhangi bir şekilde zarar veremeyecek ürünleri seçerek, bebek ürünlerini seçmeyerek bu süreci atlatabilirsiniz. | akblog.net
Para kazanmaya başladıktan sonra LLC şirketi açmanız sizi yararınıza olacaktır ama şirket kuramamanız sizi bu işe başlamaktan ali koymasın

4: Kargo süresini Müşteriye sitenizde bildirin saklamayın.

Aşağıdaki yerlere bir Kargo süresini eklemenizi öneririz (Kargo süresi  2-4 hafta s):
1) Ürün sayfasındaki açıklamada (kalın).
2) Ödeme sayfasında.
3) Satın alma onayı e-postasında.
Eğer müşteri Sipariş vermeden önce Kargo süresini görüp alırsa kafanız ağrımaz
Bu çoğu yeni başlayanlar için satışlarda düşüş olur algısını uyandırıyor
Ama sonuçta bir marka oluşturuyoruz, müşteri bizden ürün aldığında memnun kalırsa + bir daha gelip alır. Ama shop ta yazmazsa Kargo süresi bizi her yere şikayet eder ve bir daha gelip almaz. | akblog.net
Yani ileriye dönük yatırım yapmamız için müşteriye göstermemeniz gerekir Kargo süresini.

5: Güçlü bir Geri Ödeme Politikası Sayfası Oluşturun

Bir geri ödeme politikası sayfası oluşturun ve yalnızca hatalı / hatalı ürünler için iadeleri kabul ettiğinizi unutmayın. Ayrıca müşterilerin, geri İadede Kargo ücretlerini müşteriye ait olduğunu Mağazanızın alt kısmına bu sayfanın bağlantısını ekleyin.

6: Bir Takip E-postası Sırası Oluşturun

Müşterilerin e-postalarını, bültenlerde ürünlerini tanıtmak için kullanmayın: öğelerin gelmesini beklerken müşteriyi mutlu etmek için bunu kullanın. Bu süre zarfında 3-4 takip e-postası gönder. Onlarda aşağıdakileri yapın:
1) Sizden Ürün  satın alırken kabul ettikleri 2-4 hafta nakliye sürelerini onlara hatırlatın.
2) Onlara herhangi bir sorunla karşılaşırlarsa her zaman e-posta gönderebileceklerini söyleyin.
3) Onlara siparişlerini takip edebildiklerini hatırlatmak ve onlara bunu nasıl yapabilecekleri ile ilgili bir bağlantı verin.

7: Facebook Fanpage'unuza Benzeri Bir Kampanya oluşturun.

Reklam çıkmadan önce Shopun uzun Fanpage sayfasına Etkileşim reklamı çıkarak biraz sayfa beğenisi toplayın. Bu sayfanın otoritesini arttırır,

8: Ürünleri Test Etmeden Önce Mağazaya 20 Ürün Ekleyin

Sabırsız olmayın ve reklamları yayınlamadan önce mağazanıza yalnızca birkaç ürün eklemeyin. Sadece bir kaç tane ürün olan bir shop ta fazla güven uyandırmaz. Mağazanıza  en az 20 tane ürün ekleyip ondan sonra reklam vermeye çalışın. Reklamları / testleri yayınlamadan önce çok fazla ürün eklediğinizden emin olun.

9: Müşteri sizden ürün aldığında Müşteriye o ürünü tedarikçiden alıp gönderebileceğiniz kredi kartı limitiniz olsun.

Bir müşteri sizden ürün aldığında siz  tedarikçiye o ürünün ödemesini hemen yapıp göndermeniz gerekir. Ama size paranın gelmesi Paypal da 3 Hafta Stripede bir hafta sürecektir. Bunun için kredi kartı limitinizin olmasına dikkat edin.

10: Para Kazanmak İçin Para Harcamaya Hazır Olun

Ücretli Facebook reklamları yayınlamayı planlıyorsanız, birçok ürünü test etmeye hazır olun. Birkaç test yapıp  ve hemen size para kazandırmazlarsa pes etmeyin. Birkaç yüz dolarlık bir bütçe ayırın ve kazanan ürünlerinizi bulmak için birçok test yaparken bunu harcamak için istekli olun. Winner Produkt denilen ürünü bulana kadar devam edenler bu ticaret sisteminde başarılı oluyorlar.

11: Tedarikçi Anlaşması 

11. Madde son derece önemlidir. Her ne kadar yukarıda kısmen de tedarikciden bahsetsek bile bilmeniz gereken en önemli kısım değinelim.  Tedarik süreci aşaması zorlu gibi görünebilir.  Nihayetinde üretici ürünlerini satabileceği düşüncesini göz önüne aldığımız zaman e ticaret veya dropshipping yapmak isteyenler için ortak bir düşüncede olabilir. Burada önemli olan yapmak istediğiniz işin anlatımına kendinizi doğru ve kararlı bir şekilde ifade etmeniz.  Bu aşamada yapmanız gerekenler nelerdir?
Tedarikçinize öz güveni vermeniz gerekir.
Satışı nasıl yapacağınızı, hedef kitlenizin kimler olacağı konusunda açıklayıcı cümleler ile kendinizi pazarlayın. (Bilginizi pazarlayın)
Ürün fiyatı hakkında net bilgi almaya çalışın. Aynı ürünün pazar payını araştırın. Daha uyguna bulma şansınız olabilir.
Kargolama sisteminin nasıl olacağı konusunda anlaşmanızı doğru bir şekilde öğrenin.
Bilmeniz gereken önemli nokta:
Yeni başlangıç yapıyorsanız. Tek ürüne odaklanmanız gerekir.  Bu sayede pazarlama stratejiniz çok daha kolay olacaktır. Aksi takdirde bir çok ürüne yönelmeniz durumda bazı problemleri de beraberinde getirecektir. Örneğin tedarik sıkıntısı, satışı yapilacak ürün grafik analizi, niş içerikten uzak ürün satışı olacağı için reklaml pazarlama ağınızı genişletmek zorunda kalabileceğiniz gibi sorunlar ortaya çıkabilecek durumlardan.
Aranızdaki anlaşmanın sözlü olarak değil de yazılı olarak yapılandırılmasını isteyin.
Soruları aklınızda artırabilirsiniz. Sadece yazdıklarımızı baz alarak işe kalkışmayın.  İnternete araştırma yapabilirsiniz ve doğru bilgiye ulaşmaya çalışın. Kararınızı verdikten sonra. Aklınızdaki bütün sorulara cevabınızı verdikten sonra kararınızı verdi iseniz başlayın.  | akblog.net

--
---
akblog.net
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Sizlere bu konumuzda dropshipping e yönelik genel olarak yapılan 11 hatadan bahsedeceğiz. Online e ticarete girmek isteyenlere yönelik ve özellikle stoksuz yani dropshipping yapmak isteyenler için önemli bir makale hazırladık.

    YanıtlaSil
  2. Makalemizde özellikle yeni başlayanlar için Dropshipping'te yapılan 11 Tane yapılan hatalardan bahsettik. İnternet üzerinde yaptığımız araştırmalar sonucunda kazananların yanı sıra kaybedenlerin de olduğu maalesef üzücü bir durum.
    Üzücü durumları yaşamamak adına iyi bir araştırma yapmanız gerekir.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?