MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Python kitaplıkları Çalışma Alanları nelerdir

Python kitaplıkları Çalışma Alanları nelerdir? - Akblog NET

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Python kitaplıkları Çalışma Alanları nelerdir

26 Ağustos 2023 Cumartesi

Python kitaplıkları Çalışma Alanları nelerdir?

Kitaplık, kodu sıfırdan yazmamak için geliştiricilerin Python programlarına dahil edebileceği, sık kullanılan kodlardan oluşan bir koleksiyondur. Python, varsayılan olarak, Standart Kitaplıkla birlikte sunulur ve bu kitaplıkta birçok yeniden kullanılabilir işlev yer alır. Buna ek olarak web geliştirme, veri bilimi ve makine öğrenimi (ML) gibi çeşitli uygulamalar için kullanılan 137.000'den fazla Python kitaplığı bulunmaktadır.

En popüler Python kitaplıkları hangileridir?

Matplotlib

Geliştiriciler, verileri yüksek kaliteli iki veya üç boyutlu (2B ve 3B) grafiklerde göstermek için Matplotlib'i kullanır. Bu, çoğunlukla bilimsel uygulamalarda kullanılır. Matplotlib ile verileri, çubuk grafikler ve çizgi grafikler gibi farklı grafiklerde göstererek görselleştirebilirsiniz. Ayrıca birden fazla grafiği tek seferde çizebilirsiniz ve grafikler tüm platformlar arasında taşınabilir.

Pandas

Pandas, tablolar ve diziler gibi zaman serisi verileri ve yapılandırılmış verileri işlemek için kullanabileceğiniz optimize edilmiş ve esnek veri yapıları sağlar. Örneğin, verileri okumak, yazmak, birleştirmek, filtrelemek ve gruplandırmak için Pandas'ı kullanabilirsiniz. Çoğu kişi Pandas'ı veri bilimi, veri analizi ve ML görevleri için kullanır.

NumPy

NumPy, geliştiricilerin kolayca dizi oluşturmak ve yönetmek, mantıksal şekilleri işlemek ve doğrusal cebir işlemleri gerçekleştirmek için kullandığı popüler bir kitaplıktır. NumPy, C ve C++ gibi birçok dille entegrasyon desteği sunar.

Requests

Requests kitaplığı, web geliştirme için gerekli olan kullanışlı işlevler sağlar. Bu kitaplığı HTTP istekleri göndermek, üst bilgiler eklemek, URL parametreleri eklemek, veriler eklemek ve web uygulamalarıyla iletişim kurarken daha birçok görevi gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz. 

OpenCV-Python

OpenCV-Python, geliştiricilerin görüntü işleme uygulamaları için görüntüleri işlemek üzere kullandığı bir kitaplıktır. Bu kitaplık, görüntüleri eş zamanlı olarak okuma ve yazma, 2B bir ortamdan 3B bir ortam oluşturma, videodan görüntüler yakalama ve bunları analiz etme gibi görüntü işleme görevlerine yönelik birçok işlev sunar.

Keras

Keras; veri işleme, görselleştirme ve daha birçok konuda mükemmel destek sağlayan, Python'ın derin sinir ağı kitaplığıdır. Keras, birçok sinir ağını destekler. İnovasyon uygulamaları yazma konusunda esneklik sağlayan modüler bir yapıya sahiptir.

Python Eğitimleri - Akblog Net - Yazılım Eğitimleri
Python Eğitim- Akblog Net

------------------
Google SEO (akblog.net)
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?