MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Konkordato Ne İşe Yarar

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Konkordato Ne İşe Yarar

2 Ekim 2018 Salı

29 ay süre, faiz yok, dövizli borç TL’ye çevriliyor

Konkordato Ne İşe Yarar
Konkordato Ne İşe Yarar
Konkordato konusunda uzman olan Avukat Sümer Altay, nakit akışı sorunu yaşayan şirketlerin konkordato teklifinin kendilerine 29 ay süre tanıdığını bu süreç boyunca haciz ve iflas tehlikesi yaşamayacağını belirtti. Ayrıca süreç boyunca faiz ödenmemesinin ve döviz borçların Türk Lirası’na çevrilmesinin büyük avantaj olduğunu söyledi. Habertürk'ten Rahim Ak, konkordato konusunda uzman Avukat Sümer Altay ile konuyu derledi.
Son günlerde Türkiye’nin gündeminde olan konkordatoyu "Likidite sıkıntısı olan borca batık şirketlere tanınmış bir kurtulma yolu” ve "İflasla yok olmaması için kanunun lütfettiği bir nimet” olarak tanımlayan konkordato uzmanı Avukat Sümer Altay, özellikle işletmelere tanınan 29 aylık süre ile bu süre boyunca faiz ödenmeyecek olmasının işletmelerin iflastan kurtulması için önemli avantajlar olduğuna dikkat çekti. 

Son günlerde konkordatoya başvuran şirket sayısının çoğalmasının doğal olduğunu anlatan Altay, “Çünkü Türkiye’de tek borçtan kurtulma müessesesi konkordatodur. İflas ertelemesi ortadan kalktığı için ödeme güçlüğü içine giren borçlular konkordato istemezlerse iflas tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu durumu önlemek ve takiplerden korunmak için konkordatodan başka yol yoktur. Son dönemdeki artışın nedeni ekonomideki ciddi bozulmalardır. Dövizin artması da tuz biber ekti” diye konuştu. 

Konkordatonun iflas erteleme gibi kötüye kullanılmasının şimdilik sözkonusu olmadığını anlatan Altay, "Eğer konkordato kötüye kullanılırsa mahkemeler reddeder” dedi.

FAİZ YOK, DÖVİZ YOK 

Konkordato teklifinin yapılması için birçok şartın bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Altay, şunları kaydetti: “Öncelikle şirketin malvarlığın ile ödeme projesi ile uyumlu ve orantılı olması gerekiyor. Belli bir harcın yatırılıyor. İşçi alacakları gibi bazı alacaklara mühletten sonra doğan borçların ödenmesi için teminat olarak veriliyor. Kamu alacakları da imtiyazlıdır ancak kamu alacakları takip yapamaz. Ancak onlar da tam olarak ödenir."

Konkordatonun indirimli, vadeye bağlı veya karma konkordato olarak ayrıldığını hatırlatan Altay, uygulamada  vadeye bağlı konkordatonun uygulamasının yoğun olarak görüldüğünü açıklayarak  "Süre boyunca ödeme ve takip olmuyor. Ödemesiz geçen bir süreden sonra ödemeler plan dahilinde yapılıyor” dedi. İndirimli konkordatoda borç miktarında indirime gidildiğini, karma konkordatoda ise hem borç miktarının indirildiğini hem de vade yapıldığını kaydeden Altay, tüm bunları alacaklıların kabul etmesi gerektiğinin altını çiziyor.


Altay konkordato süresi boyunca aksi kararlaştırılmadıkça faiz alınmamasının alacaklılar için büyük imkan sağladığını diğer avantajın ise döviz alacaklarının Türk Lirası’na çevrilmesi olduğunu anlattı. Altay, bu nedenle konkordatonun borçluya büyük bir imkan sağladığının ifade etti.  İsteyen alacaklılar daha cazip gelsin ve konkordato teklifini kabul kabul etsinler diye faizli konkordato teklifinde bulunabiliyor.

--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?