MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Backlink Nasıl Alınır

Backlink Nasıl Alınır ve Nereden Alınır?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Backlink Nasıl Alınır

27 Aralık 2018 Perşembe

Backlink Nasıl Alınır ve Nereden Alınır?

Backlink Nasıl Alınır
Backlink Nasıl Alınır

Merhaba arkadaşlar.

Sizlere bu konuda Backlink Nasıl Alınır ve Nereden Backlink sağlayabilirsiniz konusuna değineceğiz. Konu alıntı olup ve beğendiğimiz konu olması hasebiyle sizlerinde yararlanabileceğinizi düşündüğümüz için paylaştık sizlerle.

Şimdi vereceğimiz ipuçları sayesinde geri bağlantılarınızı yani Backlink’lerinizi yüksek kaliteli olarak ki bu oldukça mühim, nereden elde edebileceğinizi öğrenecek, Backlink portföyünüzü nasıl iyileştireceğinizi göreceksiniz.



– Alan Adının Yaşı

Google’a göre sitenin alan adının, bir aylık ya da bir yıllık olmasının arasında bir fark yok. Fakat eğer site senelerdir varlığını sürdürüyor ve tutarlı ziyaretçi alıyor ise bu site artık Google için güvenilir bir pozisyona geliyor. Bu sayede bu sitenin bağlantılarına ağırlık veriyor.



– Bağlantının Otoritesi




Aslında bu isim kulağa oldukça tuhaf geliyor ama bağlantıların yetki alanlarını kontrol etmelisiniz ki site trafiğinizin farkında olun. Bağlantılarınızın yetki alanı Google’ın sizlere sağlayacağı backlink’leri doğrudan etkiliyor. Elbette bunu nasıl kontrol edebileceğinizi merak ediyorsunuz, bunun için sunulan araçlardan birini sizlere tanıtalım. İsmi Moz olan bu aracımız arama trafiğinizi raporlayarak, gözlemleyebilmenizi sağlıyor. Sitenin ücretsiz SEO araçlarına bu linkten ulaşabilirsiniz. ( moz.com )





– Doğal Bağlantı Biçimleri




Google artık zayıf kalitede sitelerden gelen onlarca bağlantı yerine, doğal bağlantı modelleri arıyor. Yani sitenizin konusu ne ile alakalı ise bağlantılarınız da onunla ilişkili olmalıdır. Yetkin olmayan sayfalardan gelen bağlantılar tamamen hiçbir işe yaramayacaktır.




Yüksek Kaliteli Bağlantılar İçin Kullanılan Yöntemler

Kaliteli geri bağlantılar alabilmek için akıllıca adımlar atmalısınız ve sabırlı olmalısınız hemen bir anda web sitenizin Backlink’lerini zirvede göremezsiniz. Fakat şimdi vereceğimiz etik ve kanıtlanmış yöntemler ile kalıcı geri bağlantılar elde edebileceksiniz.



– Backlink Profilinizi Kontrol Edin




Daha önce vermiş olduğumuz linkteki ( moz.com ) gibi araçları kullanarak alan adınızın mevcut geri bağlantı profilini inceleyin. Bu profili düzenli olarak kaydedin ve gelişmeleri takip edin. Ne kadar bağlantıya sahipsiniz ? Hangi sitelerden ? Sıraları ve yetkileri nasıl ? Hangi içerik ile elde edilmiş bağlantılar var ve bu içeriğin anahtar kelimelerinden yararlanabiliyor musunuz ? Bu sorular size zaman içerisinde nasıl ilerlemeniz gerektiğini öğretecektir. Doğru anahtar kelimeleri seçerek oluşturduğunuz benzersiz içerikler ile Google’ın aradığı gibi doğal bağlantılar elde edeceksiniz.




– Anahtar Kelime Listesi




En iyi içeriklerinizin ve anahtar kelimelerinizin bir listesini oluşturun. Web sitenizin en çok okunan içeriğini inceleyin ve en yüksek trafiği sağlayan anahtar kelimeleri seçin, bu anahtar kelimeler ile diğer web sitelerine sizin içeriklerinize bağlanabilmeleri için bir neden verin.




– Uzun, Anlamlı Metinler




Elbette ki benzersiz ve çekici bir içerik oluşturmak durumundasınız ama bunu bir kaç cümle ile aktaramazsınız. Özellikle Google standartlarına göre bir içerik üretmelisiniz. Ki bu da en az 1000 kelime olarak tanımlanabilir. Başka bir detay ise içeriklerinize ekleyeceğiniz görseller. Sıralamalarda en üstte kendine yer bulan içeriklerin en az bir görsele sahip olduğu Google verilerinde görülmekte. Tabi bu görselin yüksek çözünürlüklü ve içerik ile bağlantı sağlaması gerekiyor.




– Harici Web Siteleri




Başka sitelerin sizin sitenize link vermesini sağlayın. Herşey sizin üreteceğiniz içeriğe bağlı olarak ilerliyor. Ne kadar özgün, doğru anahtar kelime kullanımı ve alakalı içerikler oluşturursanız yine sizin içeriğiniz ile ilişkilendirilebilen harici web siteleri sizin sitenize link verecek böylelikle trafiğinizi arttırmış olacaksınız.




Makalemizin tümünde aslında yapmanız gereken en önemli kriterin üreteceğiniz içerikler olduğunu görüyoruz. Doğal bağlantılar, organik kullanıcılar sitenizin en önemli ihtiyacı.




Not: Konu alıntıdır.

--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?