MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Bilim İnsanları İcatları Mucitleri

Bilim İnsanları İcatları Mucitleri konu hakkında daha geniş bilgi almak için si…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Bilim İnsanları İcatları Mucitleri

12 Aralık 2018 Çarşamba

Bilim İnsanları İcatları

Bilim İnsanları İcatları Mucitleri
Bilim İnsanları İcatları Mucitleri

Bugün okuyacağınız sıra dışı bir konuya değinmek istedik.
Bu konumumuz öncelikle özellikle öğrencilerimize yönelik hazırlanmıştır. Gerek öğrencilerimizin dönem ödevlerine yardımcı olmak gerekse yetişkin bireyler için icat veya mucitler üzerine bilgi edinmeye çalışan herkese ifade edecek şekilde açıklayıcı kısa ve özet bilgiler sunmaya çalıştık.
Bu konumuzun yararlı olacağını düşünerek tüm değerli ziyaretçilerimizin konuya dair yorumlarını da bekleriz.
Sizlerden gelecek olan talepler doğrultusunda sitemizde editör arkadaşlarımız istediğiniz konuları araştırarak sayfamızda yayınlayacaklardır.
Konuyu uzatmadan, okurken sizi daha fazla sıkmadan konumuza geçelim hemen ve okuyunca da renklendirerek konumuza farklı bir hava katarak siz değerli ziyaretçilerimizi konumuzla baş başa bırakıyoruz.


İlkim AKTAS

Akblog.Net

Sir Isaac Newton

Bilim İnsanları İcatları
Sir Isaac Newton
Yer çekimi kanununu keşfetmekten sorumlu olan en büyük bilim adamlarından biridir. 
İngiltere doğumlu bilim adamı ayrıca Matematik kavramını Calculus kavramı ile tanıtır ve klasik mekaniğin temelini atmıştır ve tarihin en önemli bilimsel kitaplarından biri olmuştur. 
Diğer katkıları Hareket Kanunları, teleskop icadı ve ses hızının incelenmesi.

Albert Einstein

Bilim İnsanları İcatları
Dünyayı değiştiren ilk 10 bilim adamı listesinde, modern fizik biliminin babası sayılan büyük fizikçi Albert Einstein var. 
20. yüzyılın en büyük bilim adamlarından biri, görelilik kuramının en önemli keşfi olan, uzay ve zamanla bağlantılı birçok kavramı dönüştüren sayısız icat ve kuramın yazarlarıdır. 

Einstein’ın diğer keşifleri arasında fotoelektrik etki ve Einstein hesap makinesi bulunur.

Louis Pasteur

Bilim İnsanları İcatları
Louis Pasteur, özellikle sütlerin mikroplarla hasar görmesini önlemek için Pastörizasyon sürecini icat etmek için biyoloji ve tıp alanındaki katkıları ile tanınan bir bilim adamıydı. 
Ayrıca, kuduz ve şarbon gibi hastalıklar için aşı bulguları ve aferatif ateş aşıları konusunda da büyük alkışlar aldı. 
Germ Teorisini keşfedince mikro biyolojinin babası olarak anıldı.

Nikola Tesla

Bilim İnsanları İcatları
Çoğu şeyi başkaları tarafından kopyalanan veya çalınan çok sayıda icatla dünyayı değiştirmede önemli bir rol oynayan gizli bir dahiydi. 
1856 doğumlu Sırp bilim adamı, zamanının çok ilerisindeydi. 
Elde ettiği başarılar, RADAR ve X-Ray gibi buluşların yanı sıra, uzaktan kumanda, elektrik motoru, neon ışıkları ve bir deprem ile alakalı bir makine icat etmişti.

Thomas Alva Edison

Bilim İnsanları İcatları
En başarılı mucitlerden biri, kariyerinde ışıklar, güç, pil, telgraflar ve madencilik de dahil olmak üzere 1093 icat yapan Thomas Alva Edison’du. 
Ayrıca kinetoskop icat etmekle birlikte telefonda iyileştirmeler yaptı. 
Çalışkan bir bilim adamıydı ve günde 20 saatten fazla çalışıyordu.

Akblog.Net

Galileo

Bilim İnsanları İcatları
Galileo, fizik ve astronomi alanlarında çarpıcı keşifler yaptı. Göksel olayları incelemek için teleskop icat eden kişiydi. 
Sarkaç yasasının keşfi dünyaya yaptığı görkemli katkılarından bir diğeri. 
Jüpiter etrafında dönen 4 ay, Galileo tarafından keşfedildi.
Aynı zamanda bu büyük bilim adamının adını aldı.

Marie Curie

Bilim İnsanları İcatları
Dünyayı değiştiren bilim insanları listesinde bulunan tek kadın, bu Polonyalı bilim adamı da Nobel Ödülü ile onurlandırılan ilk kadın oldu. Hayatını radyoaktiflik üzerine bilimsel deneylere adadı ve Uranyumla yaptığı deneyler sonucu radyoaktiviteyi keşfetti. 
Toryumun radyoaktif özelliğini buldu ve radyum elementini ayrıştırdı. Sahadaki çalışmaları nedeniyle “Atom Bombası Anası” unvanını kazandı.

Arşimet

Bilim İnsanları İcatları
Dünyayı değiştiren en büyük bilim insanları listesinde bir sonraki isim, taş biliminin temelini atmaktan sorumlu olan dahiyane matematikçi Arşimettir.  
Hidrostatiğin ve mekaniğin temelini atmıştır. 
Ayrıca suyun kaldırma kuvveti, kol yasaları, sıvı denge ve hidrostatik konularında keşifler yaptı.
Arşimet denildiği zaman aklımıza bilim bilgisiyle dünyaya şekil veren bir bilim adamı olarak aklımıza gelir.

Volta

Bilim İnsanları İcatları
Ünlü İtalyan fizikçi Alessandro Volta, elektriksel çağın temelini atan elektrik pilini geliştiren devrimci bilim adamlarından biridir. 
Elektrik birimi olan Volt bu büyük bilim adamını onurlandırmak üzere isminden alındı.
Akblog.Net
Bilim İnsanları Buluşları ve İcatları alanında büyük başarılar elde eden bir bilim insanıdır

Aristoteles

Bilim İnsanları İcatları
Ünlü bir biyolog, zooloji uzmanı, etik bilimci, şair ve siyaset bilimcisi olan Aristoteles, retorik ve mantığın derin bir ustasıydı. Fizikte ve metafizikte bu güne büyük önem verilen teorilere sahiptir. Öğretileri ve keşiflerinden sadece birkaçı tarihe kadar korunmuş olmasına rağmen, bilim konusundaki ayrıntıları üzerinde durulmaktadır. O büyük Platon öğrencisi ve Büyük İskender’in öğretmeni idi. Fizik, gökbilim, ilk felsefe, zooloji, mantık, siyaset ve biyoloji gibi konularda pek çok eser vermiştir.

Michael Faraday

Bilim İnsanları İcatları
Michael Faraday, elektromanyetik indüksiyonlar ve rotasyonlarla ilgili keşifleri ile tanınır. 
Elektromanyetik indüklemeyi, manyetik alanın ışığın kutuplanma düzlemini döndürdüğünü buldu. 
Elektrolizin temel ilkelerini belirledi. Klor gazını sıvılaştırmayı başaran ilk kişidir 
Ayrıca elektrik motorunu icat etmiştir.


Luis Alvarez

Bilim İnsanları İcatları
Liz Alvarez, iridyum tabakasını ve dinozorlar hakkındaki teorisini keşfettiğinde ün kazandı. Büyük bir meteor, Dünya’yı vurduktan sonra dinozorların yok olmasını hızlandıran ilk kişi oldu. 
Kötü hava koşullarından dolayı hava sahasındaki düşmanlıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olan Mikrodalga Phased Array Antenini icat etti. Parçacık fiziği konusundaki saygın çalışmaları nedeniyle Nobel Fizik Ödülüne layık görüldü.

Wilhelm Roentgen

Bilim İnsanları İcatları
Bir fizik profesörüydü ve ilk X-ışınlarını keşfetti. X-ray işleyişini keşfettikten iki hafta sonra X-Ray fotoğrafçılığını üretti. 
Kemik yaralanmalarının ve hastalıklarının başarılı transformasyon ve teşhisini şekillendirdi. 
X-ışını keşfi nedeniyle tıp fahri derecesi aldı. 
1901’de Nobel Fizik Ödülünü kazandı.
Favri unvana sahiptir.
Fizik alanında deha bir mucittir.

Sir Alexander Fleming

Bilim İnsanları İcatları
I. Dünya Savaşı sırasında Fleming ordu teşkilatı olarak çalıştı. 
Bir sürü askerin virüs bulaşmasına engel olan penisilinin mucidi. 
Penisilin keşfi tıp endüstrisinin gelişimini önemli ölçüde artırmayı başardı.
Günümüzde penisilinin gelişimi ve ortaya çıkmasının baş mucidi olarak bilinir 
Sir Alexander Fleming.
Akblog.net

Ferdinand Verbiest

Bilim İnsanları İcatları
Verbiest bir gökbilimci ve bir matematikçiydi. 
Dünyanın ilk otomobilini icat eden kişi o idi. 
Mucit, misyoner olarak Çin’i ziyaret ederken bir otomobil yaratma fikrine koyuldu. 
Otomobilinin gücü buharla sağlandı, ancak insanları taşıyamadı.
Buhar gücü üzerine çalışmalarıyla nam yapmıştır Ferdinand.


ve Dahası..

Dünyayı değiştiren icatlar ve mucitleri


Arşimet (M.Ö. 287 – M.Ö. 212) – Yunan matematikçisi, fizikçi, mühendis, mucit ve gökbilimci. Suyun kaldırma kuvvetini buldu.

Cai Lun (M.S. 50-121 ) – Cai Lun, çinli politikacı ve yöneticidir. Kağıtı icat etti.



Leonardo Da Vinci (1452 – 1519) – İtalyan sanatçı ve bilim adamı. Da Vinci çok çeşitli makineler icat etti ve 3-500 yıl sonra uygulanabilir olduklarını ispatlayan prototip paraşütler, tanklar, uçan makineler gibi modeller çizdi. Daha pratik buluşları arasında optik lens, taşlama makinesi ve çeşitli hidrolik makineler vardır


Galileo (1564-1642) – İtalyan bilim adamı. Galileo teleskopu icat etti. Dünyanın doğası hakkında devrimci teoriler üretti ve istapladı. Ayrıca bir pusula geliştirildi.


Isaac Newton (1642-1726) İngiliz bilim adamı, fizikçi ve astronom. Newton teleskopunu icat etti. Bu icadı, teleskopların kapasitesini büyük ölçüde geliştirdi ve optik bozulmayı azalttı.  oldu.


Tomas Savery (c.1650-1715) İngiliz mucit. Kuyulardan su pompalamak için kullanılmaya başlanan ilk buhar makinelerinden birinin patentini aldı. Savery buhar makinesi basitti, fakat buhar makinelerinin sonraki gelişmelerinde bir başlangıç ​​noktası oldu.


Thomas Newcomen (1664 – 1729) Savery’in icadını baz alarak çalıştı ve suyun pompalanması için daha güvenli ve etkili olan atmosfer basıncını kullanarak bir buhar makinesi icat etti.


Jethro Tull (1674 – 1741) – İngiliz tarımsal girişimci. Tull, tohum ekim makinesini icat etti. Tohum ekme makinesi, tarımda verim artışına yol açtı. Bu icat sanayi devriminden önce tarım devrimi için önemli bir buluştu.


Abraham Darby (1678 – 1717) İngiliz mucit ve iş adamı. Darby kokdan büyük miktarlarda pik demiri üretmek için bir süreç geliştirdi. Kok ergitilmiş demir sanayi devriminde çok önemli bir ham maddedir.


John Harrison (1693 – 1776) İngilizce marangoz ve saat yapımcısı. Denizde boylamı ölçmek için bir cihaz icat etti. Bu, okyanuslarda seyahat etmenin güvenliğini artırmak için hayati bir buluştu.


Benjamin Franklin (1705 – 1790), yazar, mucit, felsefeci, bilim insanı, siyasetçi ve diplomat. Elektrik araştırmaları üzerinde çalıştı. Paratoner, Franklin sobası, Cam Armonica ve iki odaklı gözlüğü icat etti.


William Cullen (1710-1790) İskoç doktor ve kimyager. İlk buzdolabının temelini icat etmekle ilgili tasarımlar üzerinde çalıştı. Tasarımlarını pratik kullanıma uygun hale getirme işi başkaları tarafından yapıldı.


John Wilkinson (1728-1808) İngiliz sanayici. John ‘Iron Mad’ Wilkinson dökme demir imalatını ve kullanımını geliştirdi. Yaptığı döküm silindirler buharlı motorların gelişiminde önemli rol oynadı.


Richard Arkwright (1732 – 1792) İngiliz sanayici. Bir devrim açan dokuma tezgâhını buldu. Bu icadı tekstil sektörüne çok büyük bir basamak atlattı ve dokumanın atölyelerden fabrikalara taşınmasında önemli bir rol oynadı.


James Watt (1736 – 1819) – Trenlerde kullanıma uygun buhar makinesinin İskoç mucidi. Yoğuşma odası keşfi, buhar verimliliğini büyük ölçüde geliştirdi. Buhar makinelerinin, su pompalamaktan çok daha geniş bir alanda kullanılmasına olanak sağladı.


Alessandro Volta (1745-1827), İtalyan fizikçisi, Volta ilk elektrokimyasal pili icat etti. İcat ettiği pilde çinko, bakır, sülfürik asit ve su gibi bir elektrolit kullandı.


Humphrey Davy (1778-1829) – Davy lambasının İngiliz mucidi. Lamba, metan gazının bulunduğu alanlarda madenciler tarafından kullanıldı. Tasarımı ince gazlı bezlerden çıkan ve metan gazının patlamasına neden olan alevi önlüyordu.


Charles Babbage (1791 – 1871) – İngiliz matematikçisi ve mucidi. Babbage, gelecekteki bilgisayarların prototipi olan ilk mekanik bilgisayarı yarattı. Çalışan bir modeli bitirememesine rağmen ‘Bilgisayarın Baba’sı olarak düşünülmektedir.


Michael Faraday (1791-1867), İngiliz kimya ve fizik bilgini. Elektromanyetik indüklemeyi, manyetik alanın ışığın kutuplanma düzlemini döndürdüğünü buldu. Benzen keşfetti Bunsen brülörünün ilk formunu icat etti. Elektrolizin temel ilkelerini belirledi. Klor gazını sıvılaştırmayı başaran ilk kişidir ve elektrik motorunu icat etti.


Samuel Morse (1791-1872), Amerikalı mucit, Telgrafı ve mors alfabesini icat etti.

William Henry Fox Talbot (1800-1877) – İngiliz Victoria dönemi fotoğrafçılığının öncüsü. Baskı yapabilen ilk negatifi keşfetti. Fotoğraf çekmek için kalotip sürecini icat etti.


Louise Braille (1809-1852), Fransız mucit. Louis Braille, bir çocukluk döneminde kör oldu. Körler için Braille okuma sistemi yani körler alfabesini geliştirdi. Ayrıca, müzik notalarını okumak için Müzikal Braille sistemini geliştirdi.


Kirkpatrick Macmillan (1812 – 1878) – İskoç Mucit. Bisikletin mucidi. Kirkpatrick günümüzde kullanılan bisikletin temel tasarımını yaptı. Pedal ve zincir sistemi ile çalışan bir bisiklet icat etti.


James Clerk Maxwell (1831-1879) İskoç fizikçi ve mucit. Maxwell, renkli fotoğrafçılıkla ilgili ilk prosedürü icat etti. Maxwell bin yıllık en büyük fizikçilerden biri olarak kabul edilmektedir.


Karl Benz (1844-1929), Alman mucit ve işadamı. 1879’da benzinli içten yanmalı motorun patentini aldı. Benz benzinle çalışan ilk otomobili geliştirdi.


Thomas Edison (1847 – 1931) Yaklaşık 1.000 adet patenti olan Amerikalı mucit. Elektrik ampulünden fonografa ve hareketli görüntü kamerasına kadar çok çeşitli ürünleri geliştirdi ve yeniledi. Tüm zamanların en büyük mucitlerinden biridir.


Alexander Graham Bell (1847 – 1922) – İskoç bilim adamı. ilk pratik telefonu icat etti. Ayrıca optik telekomünikasyon, havacılık ve hidrofoillerle ilgili çalışmalar yaptı.


Nikola Tesla (1856 -1943) – Florasan aydınlatmayı icat eden Amerikalı Fizikçi. Tesla bobini, indüksiyon motoru ve 3 fazlı elektrik, Dalgalı (AC) akımı icat etti.


Rudolf Diesel (1858-1913). Dizel motorunun Alman mucidi. Benzinden daha fazla verimlilik sağlayan bir motor üzerinde çalıştı ve dizel ile çalışan ilk motoru icat etti.


Édouard Michelin (1859-1940), Fransız bir pnömatik lastik mucidi. John Dunlop, 1887’de ilk pratik pnömatik lastiği icat etti. 1889’da Michelin, kendi pnömatik lastik tasarımını  geliştirdi.


Marie Curie (1867 – 1934) Polonya doğumlu / Fransız kimyager ve fizikçi. Curie Radyum’u keşfetti. Bu keşfi radyasyon ve X Işınlarının pratikte kullanılmasını sağladı.


Wright Kardeşler (1871-1948) 1903’te ilk motorlu uçağı tasarlayan, inşa eden ve başarıyla uçuran Amerikalı mucit kardeşler.


Alexander Fleming (1881-1955). İskoç bilim adamı. Fleming, 1928’de Penicillium notatum kalıbından tesadüfen antibiyotik penisilini keşfetti.


John Logie Baird (1888 – 1946) – Televizyonu ve ilk kayıt cihazını icat eden İskoç mucididir.


Enrico Fermi (1901-1954), nükleer reaktörü geliştiren İtalyan bilim adamı. Fermi, indüklenen radyoaktiflikte önemli buluşlar yaptı. Nükleer reaktörün mucidi olarak kabul edilir.


Robert Oppenheimer (1904-1967), Amerikalı Fizikçi Bilim Adamı. Atom bombasını icat etti. Oppenheimer, Japonya’ya atılan ilk atom bombasını yapan Manhattan projesinden sorumluydu. Daha sonra kendi buluşuna karşı kampanya yürüttü.


Alan Turing (1912 – 1954) – İngiliz Matematikçi. Bilgisayar bilimlerinin öncüsü. Süreçleri otomatik hale getirebilen Turing makinesini geliştirdi. Turing makinesi herhangi bir algoritmanın mantığını simüle edebilen bir makinedir.


Robert Noyce (1927-1990) – Amerikalı Elektrik mühendisi. Jack Kilby ile birlikte mikroçip veya entegre devreyi icat etti. 1959’da patent başvurusunda bulundu. Mikroçip bilgisayar devrimini tetikleyen en önemli unsurdur.


James Dyson (1947-), İngiliz girişimci. Dual Cyclone hareketini kullanarak torbasız elektrikli süpürgeyi geliştirdi. Dyson şirketi devrim niteliğinde saç kurutma makineleri geliştirdi.


Tim Berners Lee (1955-) – İngiliz bilgisayar bilimcisi. Tim Berners Lee internetin ağının web sitelerini görüntülenebilmesini sağlayan World Wide Web’i icat etti. http: // protokolünü kullandı ve dünya çapında internetin kullanılabilir duruma gelmesini sağladı.


Steve Jobs (1955-2011) – Amerikalı girişimci ve geliştirici. iPod, iPad, Macbook ve iPhone ile elde taşınan yani mobil cihazlarla ilgili devrimi başlatan kişidir.


--
---
Akblog.NET


Konu video link: https://www.youtube.com/watch?v=QSA1ZF5qrmE



Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?