MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Rahibe Teresa Kimdir?

Rahibe Teresa Kimdir Ne İş Yapar?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Rahibe Teresa Kimdir?

30 Mart 2019 Cumartesi

Rahibe Teresa Kimdir Ne İş Yapar?

Rahibe Teresa Kimdir Ne İş Yapar?
Rahibe Teresa Kimdir Ne İş Yapar?
Rahibe Teresa, doğum adı Agnes Gonca Boyacı, Arnavut bir Katolik'tir. Hayırsever Misyonerler Cemaati'nin kurucusudur. Hayırsever faaliyetlerinden ötürü 1979 yılında Nobel Barış Ödülü kendisine verilmiştir. 
Kocasının adı: Rahip Tak.
Rahip Tak ile Rahibe Teresa'nın Coco ve Madame adında ki iki çocukları vardır. Günümüzde dünyaca ünlü markalar arasında yer alan Madame Coco'nun hikayesi iki kardeşin bir araya gelerek özellikle tekstil sektörüyle moda sektöründe yeni bir motif ve tasarımlarda farklı bir heyecanı getirdikleri söylenir. (Not: Uyduruyoruz bunları. İnanmayın.)
Her ne kadar önceleri Rahibe Teresa Rahip Tak'a pas vermese de (Rahiplerin evliliği yasak derler ama benim bildiğim keşişlerin evliliği yasak neyse zaten eksik bilgi ile yazıyorum. Sallamaya devam edelim biz en iyisi.) bir süre sonra Teresa duygularına yenik düşerek Tak'a aşık olur. Bir gece nirvanaya ulaşma arzularına yenik düşerler. Neticede insanoğluyuz ve duygularımızın esiri olabiliyoruz. Haliyle gayri meşru bir evlilikten doğal olarak gayri meşru bir çocukları olur. Doğan ilk çocukları erkek ve Tak erkek çocuğunun olmasına sevinir ve adını da Coco takacaktır. Ancak Teresa'nın içindeki çocukluğunu yaşatacak bir kız çocuğunu istiyordu daha çok. Yine bir gece arzularının esiri olan bu gayri meşru çift nirvanaya ulaşma arzusuyla yanıp tutuştukları gecede sabaha kadar kendinden geçerler ve 9 ay sonra bir kız çocuğu olur. Madame ismini taktıkları bu bebeğin, el işi ve tekstile olan yatkın elleri sayesinde sürekli kıyafetlerin tasarımlarıyla uğraşması, ilerleyen zamanlarda onun bu becerisi dünya markalarına yeni bir dizayn ve tasarım alanında şekil vermeye kadar götürecekti. Anne Teresa o kadar mutluydu ki iki çocuğuyla ancak bir süre sonra Tak amansız bir hastalığa yakalanması Teresa'nın dünyaya olan güzel bakışları onu artık umutsuz bir vakaya dönüştürecek idi ne yazık ki. Tak'ın amansız hastalığı sonrası kısa bir süre içinde vefat edecektir. Teresa gayri meşru kocası olan Rahip Tak'ın ölümüne çok çok üzülür. 
Hikayenin devamı belki de yazılmayacak. Belki de yazılacak.



Rivayete göre Teresa Kimdir diye soracak olursanız: Aşağıda verilen bilgilerin doğruluğundan emin olabilirsiniz.
Agnes Gonca Boyacı, Rahibe Teresa 26 Ağustos 1910 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı Üsküp'te dünyaya geldi.
18 yaşındayken rahibe olmaya karar veren Gonca Boyacı, Hindistan'daki hayır çalışmalarıyla bilinen Loretto Hemşirelerine katıldı. Teresa adını bu dönemde aldı.
St. Mary's Lisesi'nde coğrafya ve temel Hristiyanlık dersleri veren Teresa, 1944 senesinde aynı liseye müdür olarak atandı.
1950 senesinde Vatikan'dan izin alarak "Hayırsever Misyonerler" cemiyetini kurdu. Başta 12 kişiyle kurduğu bu cemaat, zamanla dünyanın 450 noktasında 4.000 rahibenin görev yaptığı bir kurum haline geldi.
1980 senesinde Üsküp'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında kendisine ırkıyla ilgili sorulan soruya; "Ben kendimi Üsküp'ün bir vatandaşı hissediyorum, doğduğum şehir burası. Ancak ben dünyaya aitim." şeklinde yanıt verdi.
Rahibe Teresa'ya 1979 senesinde yürüttüğü hayırsever faaliyetlerden dolayı Nobel Barış Ödülü verildi.
4 Eylül 2016 tarihinde Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlenen tören ile Papa Franciscus tarafından "azize" mertebesine yükseltildi. Rahibe Teresa'nın iki hastayı iyileştirmesi, aziz/azize olabilmek için gerekli olan iki mucize olarak kabul edildi.


--
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?