MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Google SEO Stratejileri

Google SEO Stratejileri Hakkında Kapsamlı Doküman Eğitim, Tüm Detaylarıyla SEO …

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Google SEO Stratejileri

29 Kasım 2019 Cuma

Stratejik Google SEO Ayarları

Tüm Detaylarıyla SEO Eğitimi
Tüm Detaylarıyla SEO Eğitimi

Adım Adım SEO Eğitimi

Bugün sizlere tüm web masterların ve web site tasarımcılarının dikkatini çekebileceğini düşündüğümüz bir konuya değineceğiz. Konunun önemi açısından bir örnek vererek başlamak istiyoruz hemen. Düşünün yer yüzünde yaşayan her canlı için hayati öneme sahip olan kan nasıl bir yaşam için gerekli ise anlatacağımız Google Strateji Seo ayarlarına yönelik bu bilgilerde, tasarımcılar için olmazsa olmaz diyebileceğimiz konu olduğunun altını çizerek belirtmek istiyoruz. Evet arkadaşlar bir çok arkadaşlarımız şimdi vereceğimiz bilgiyi eminim bir çok arkadaşlımız merak ediyordur ve SEO Nasıl Yapılır sorusuna her zaman bir arayış içerisinde olmuştur muhakkak. Bununla ilgili olarak yüzlerce sayfa okumuşsunuzdur belki de ve en nihayetinde üzülerek belirtmek istiyoruz okuduğunuz SEO Dokümanların hiyerarşi bir yapısının olamaması, anlamsız cümleler ile birlikte karışık cümlelerin olması, anlatıcının kendi kafasına göre yani SEO Konusunu öğrenmek isteyene göre değil de kendi kafasında kurguladığı dünyasına göre bir anlatım yapması gibi bir çok örneklemeler vererek, bu konudaki mağduriyetinizi görüyor ve böyle olunca da özellikle Türkiye'de SEO üzerine sağlıklı dokümanları göremiyoruz maalesef. Bazı kötü zihniyetli kişilerin kasti olarak karışık argümanları doküman haline getirerek piyasaya sunması ve SEO üzerine araştırma yapan arkadaşlarımızında böyle dokümanlara denk gelmesi sonucu SEO'dan uzaklaşmalarına neden olmuştur. Bizlerde SEO konusuna yönelik elimizden geldiğince açıklayıcı ifadelere yer vererek ve anlatımı sıfırdan üst seviyeye kadar temel bilgiler eşliğinde yalın bir dili kullanarak anlatmaya çalışacağız. Temennimiz okuyacağınız bu dokümanımızın anlamanızı öncelikli amacımız olacak. Bunun içinde elimizden geldiğince konu anlatımını yaparken uzun uzadıya bir anlatım yapmak zorundayız. Daha fazla canınızı sıkmadan başlayalım arkadaşlar.
https://www.akblog.net/2019/11/google-seo-stratejileri.html

Domain Hosting Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler:

SSL Hosting Domain ve SEO ilişkisi Nedir
SSL, Hosting, Domain SEO İlişkileri 
Birincisi: Hosting sunucunuzun kaliteli (kaliteli hosting) olması gerekir. (Sizi zorda bırakmayan yani sürekli sorun vermeyen bir hostinge sahip olmanız gerekir.)
İkincisi: Hostinginizin Türk Sunuculu olmasına dikkat ediniz. Hem SEO açısından yararı olacaktır hemde sorun çıkması durumda muhatap olacağınız kişiler ile aynı dili konuşmanıza olanak sağlar. Yani derdinizi daha rahat anlatır ve sorunlarınızın çözümüne daha hızlı kavuşursunuz.
Üçüncüsü: Hosting alırken SSL Sertifikası desteğinin olmasına özen gösterin. Peki SSL Nedir diye sorarsanız: SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SEO Açısından inanılmaz derecede etkilidir ve muhakkak bu desteği alınız. Örnek site: https://www.akblog.net/ (s'ye dikkat ediniz.)
Dördüncüsü: Domain adresiniz kısa olmalı öz olmalı ve çok uzun olmamalı.
Beşincisi: Domain (web sitenizin adı) adresiniz ile sitenizin içeriğinin eş değer olmasına dikkat ediniz. Örnek: Sitenizin içeriği kuruyemiş satışı ile ilgili olsun ve alacağınız domain adresi https://kuru-yemis.com olabilir veya https://www.kuru-yemis.net adresleri olabilir veyahut ithal-kuruyemis com da olabilir gibi kendinize göre varyasyonları üretebilirsiniz.

Şimdi adım adım konumuza yönelelim arkadaşlar.

SEO Uyumlu Web Site Tasarımı:

Web Site Tasarım uyumluluğun SEO Açısından önemi Nedir?
Tasarım uyumluluğun SEO Açısından önemi
Peki sizlere şöyle bir soru soracak olursak Google ne tür bir tasarım sever. Cevabı gayet basit. Sitenizin hızlı olması yani geç açılmaması en önemli etkendir ve bunun yanı sıra tasarımını yaptığınız sitelerin telefon veya tabletlerde girişi yapıldığı zaman responsive dediğimiz yani duyarlı bir web tasarımı, daha açık bir ifadeyle mobil uyumlu tasarımlarınızın olması gerekir. Bununla birlikte tabletlerden erişim yapıldığı zaman da ayrıca siteleriniz tabletlere uyumlu olması da gerekir. Yan taraftaki şekilde gördüğünüz gibi olmalı. Bu öncelikli hedefimiz olmalı. Hazır sistemler ile yapılan tasarımların hemen hemen hepsi zaten mobil uyumludur. Fantazi olsun diye sıfırdan kodlamaya kalkışır iseniz hem çok uzun zaman ayırmanız gerekir tasarımlarınız için ve hemde mobil uyumlu olması veya tabletlere uyumlu olması için ayrıca uğraşmanız gerekecektir. Kısaca hazır sistemlerden bir kaçının adını verecek olursak; Wordpress, Blogger, Joomla vb... gibi çoğaltabiliriz.  
Şimdi web tasarım konusunda temel düzeyde de olsa ön bilgiler verdik. Sonraki atacağımız adımlara bakalım.

Site için olmazsa olmazlardan bazı kısa ama etkili bilgiler:

Açtığınız siteler de meta tag description keywords ve title düzenlemelerine bakalım.
Hepsini kısaca özetleyelim bilmeyen arkadaşlarımız için.
Meta-Tag: Meta tag nedir kısaca özetlersek, web sitelerinin bilgi etiketi diyebiliriz. Title, Author Description, Keywords vs.
Örnek:
Web sayfasının başlığı (Title) için kullanılması gereken meta tag kullanımı;
<title>Sayfa başlığı buraya yazılmalıdır.</title>
Web sayfasının tanımlaması (Description) için kullanılması gereken meta tag kullanımı;
​<meta name="description" content=“Sayfanın tanımlaması burada bulunmalıdır.”/>
Web sayfasının anahtar kelimesi (Keywords) için kullanılması gereken meta tag kullanımı;
<meta name="keywords" content=“Sayfanın anahtar kelimesi burada bulunmalıdır.”/>
Web sayfasının yazarı (Author) için kullanılması gereken meta tag kullanımı;
​<meta name="author" content=“Sayfa yazarının bilgisi burada bulunmalıdır.”/>
Yukarıdaki kelimelerin derinlemesine inmeden temel düzeyde açıklamalarını yaptık. Sitenizin başlığı dediğimiz Title kesinlikle olmalı. Düşünün bir site açıyorsunuz ve sitenizin başlığı yok. Arama motorlarının hışmına uğrarsınız adeta.
Son olarak sitemap.xml dosyamızı da ayarlamayı unutmuyoruz. 

Şimdi konuyu açarken neye dikkat etmeliyiz.

Arama Motorları Hangi Konuları Veri tabanına Kayıt Eder?
SEO Uyumlu Özgün Makale Ne İşe Yarar
Makalenin Önemi
Öncelikle açmak istediğiniz konuyu kesinlikle ama kesinlikle Google acaba bu konuyu beğendi mi veya yeterince uzun cümlelerden oluşan bir konu oldu mu düşüncesinde iseniz kesinlikle ve altını özellikle de çizerek yanlış bir yolda olduğunuzu söylemek istiyoruz. Peki Google nasıl bir içeriğe önem verir veya içerik yazarken Google neye özen gösterir ya da Google'ın veya diğer arama motorlarından Bing, Yandex gibi arama motorları neye dikkat eder sorusuna cevap verelim isterseniz: Öncelikle bilmeniz gereken en önemli konu web sitenizde açmak istediğiniz konulara dair olmazsa olmazlardan kesinlikle Özgün Makale dediğimiz yani cümleleri tamamen web site sahiplerine ait olan yazılardır. Peki neden Özgün makale yazmak zorundayız diye bir soruyu bize yönetecek olursanız sizlere vereceğimiz cevap şöyle ki; başka web sitelerinde kayıtlı yani var olan bir konuyu sitenize kopyala yapıştır ile eklemeniz kesinlikle ama kesinlikle Google veya diğer arama motorları da dahil edecek bir şekilde kaaleye alınmayacak. Çünkü zaten var olan bir doküman yukarıda saydığımız arama motorlarının veri tabanlarında kayıtlıdır. Yani arama motorlarının veri tabanında kayıtlı olan dokümanları kopyala yapıştır ile tekrardan kendi web sitenizde yayınlamanızın kayda değer bir anlamı yoktur aslında. İşte bu yüzden Özgün makale dediğimiz yani herhangi bir arama motoru veri tabanında yer almayan içerikler daha önemlidir. Nedenini kısaca özetlersek, yeni olan bir dokümanı yazdınız ve arama motorlarına ait olan botlar web sitenize gelerek sitenizdeki konuyu tarayacak ve sonrasında sitenizin içeriğindeki eklediğiniz yeni dokümanın eğer arama motorlarının kendi veri tabanındaki eşleşen bir bilgiyle ilişkili değilse yoksa yani açmış olduğunu Özgün Makaleniz kayıtlı değilse, işte o zaman özgün içeriğinizi bütün arama motorları tarafından kendi veritabanlarına kayıt edeceklerdir. Bu sayede İnternet kullanıcıları aradığı bilgiyi, arama motorları tarafınca sizler tarafından Orijinal yada Özgün Makale olarak adlandırdığımız dokümanlarınızı sunacaktır. Bu da web sitelerinize ziyaretçi akışının sağlanmasına yönelik ilk adımlarınız olacaktır.

Konu içeriğiyle ilgili bilinen yanlışlar: Yanlış SEO Uygulamalarından Kaçının.

Yanlış SEO Uygulamalarından Kaçının.
Doğru SEO Metodu
Genelde SEO dokümanlarına göz attığımız zaman karşı karşıya geldiğimiz ve büyük bir hata olarak gördüğümüz bir konuya değinmek istiyoruz: Minimum 100 kelimeden ibaret olmalı konular diye çokça SEO Dokümanlarında doğru olmayan (yanlış bilgi) yazılar denk gelmişsinizdir. Sizler konunuzu açarken konuya dair web site ziyaretçilerinize söylemek istedikleriniz eğer 50 kelime ile ifade edilebiliyorsa yeterli olacaktır. Konuyu uzatmadan mümkün olduğunca kısa ve öz cümleler kullanarak hem ziyaretçilerin web sitenizden memnun bir şekilde ayrılmalarını sağlayacak ve hem de ziyaretçi öğrenmek istediği bilgiyi kolaylıkla analiz edecektir. Ancak tersi durum söz konusu olabilir. Bir düşünün aklınızda bir konu var ve konu hakkında tam detaylı olarak bilgi vermek istiyorsunuz. Yine yukarıda belirttiğimiz üzere, kendi konunuzu tam anlamıyla gerek 600 kelime gerekse 1500 kelime veya ne kadar kelimeden ibaret olursa olsun, makalenizin uzunluğu bu durumda hiç ama hiç önemli değildir. Sizler konuyu tam anlamıyla elinizden geldiğince anlatmaya çalışınız. Bunu yaparken de bir hikaye veya polisiye roman tarzı bir yazı dizisi şeklinde yazmanız gerekir. Aksi halde ziyaretçileriniz yazınızı okudukça cümlelerinizin arasında boğulmasına veya sıkılmalarına neden olur. Bu yüzden ne kadar uzun olursa olsun bir Orijinal Özgün makale verilmek istenen mesakı tam anlamıyla vermeye çalışmak kullanıcılar için iyi olacaktır. Hatta fazlasıyla bilgi alışverişi sağlamış olursunuz ve hem de konuyla ilgili farklı farklı yeniden web sitenizde benzeri konular açmaktansa tek bir konuda anlatmak istediğiniz makaleyi baştan sona gönül rahatlığıyla istediğiniz kadar cümlelerle konunuzu tamamlayabilirsiniz. 
Unutmayın amacımız arama motorlarının gözüne girmek değil de ziyaretçilerin güvenini sağlamak. Eğer sizler bunu başarabilirseniz zaten arama motorları da sizlerin arkanızda olacağı garantisini vereceklerdir.
Açacağınız her konunu için yukarıda belirttiğimiz gibi "Özgün Makale" olacak ve sonrasında konuya ilgili kategorilere ayrıcağız ve bunun yanı sıra etiketleri eklemeyi de unutmuyoruz hakeza konuyla alakalı olmak zorundadır.

Konulara grafik eklemek, resim logo banner ekleme:

Evet arkadaşlar yukarıda yazarken Özgün makale, kategoriler, etiketler vesaire derken şimdi de sizlere siteleriniz de açtığınız konularınıza yönelik okuyucularınıza önem vermek adına neler yapabiliriz konusuna değinelim.
Açtığınız konulara grafikler, resimler veya fotoğraf gibi konuya görsel efektler vermeliyiz. Peki bunu nasıl yapabiliriz.
Konuyu bir örnek üzerine anlatalım: Diyelim ki web sitenizde anlatacağınız konu "SEO Nedir Nasıl Yapılır" konusu üzerine makaleyi yazmak istediğinizde yapmanız gereken, konu bitirme sonrası Photoshop ile orta sade bir resim hazırlamak (konuyla ilgili olacak tabi ki), eğer Photoshop bilmiyorsanız kuşkulanmanıza hiç gerek yoktu ve paint ile de yapabilirsiniz güzel bir grafik tasarımı. Hem konunuzun "Özgün makale yani cümleleri size ait olan orijinal doküman" olması hasebiyle Google'ın veritabanına sitenizdeki konuyu kayıt ettirebilir ve  hem de yukarıda da söylediğimiz gibi Photoshop bilmiyorsanız bile paint işinizi fazlasıyla görecektir, özgün bir resim çizimi sayesinde veya bir yazı bile yeterli olacaktır ve buna emin olabilirsiniz Google veya diğer arama motorları görsellerinizi de kayda alacaktır.  (Yanda vermiş olduğumuz basit bir grafik bile yeterlidir).

Grafikleri eklerken nelere dikkat etmeliyiz:

Konulara grafikleri (Resim, Fotoğraf) eklerken nelere dikkat etmeliyiz
Konulara resim fotoğraf nasıl ve niçin eklenir
Birincisi: Ekleyeceğiniz görsellerin (fotoğraf, resim veya benzeri çizimler vs...) boyutu büyük olmamalı. Aksi halde görselleriniz geç açılacaktır ve sitenizi ziyaret eden kullanıcılar görselinizin açılmasını beklemeyebilir, ziyaretçinin kaçmasına sebep olabilirsiniz ve buna paralel olarak gelen ziyaretçi bir daha da sitenize gelmek istemeyebilir. Ziyaretçinin yerine kendinizi koyarsanız hak veriyor olmalısınız. Kısacası kaliteli ama boyutu küçük olan grafikleri eklemek sitenizin yararına olacaktır.
İkincisi: Gafiklerinize yani görsellerinize konuyla alakalı isimler vermeniz gerekir. Görselin alt kısmına açıklama (yanda verilen resimdeki görüntü gibi) eklemeniz de ayrıca yarar vardır.
Üçüncüsü: Diyelim ki konunuz çok  uzun (tıpkı şuan ki size anlattığımız konu gibi) ve konu içerisine  bir kaç görsel eklemek istiyorsunuz. Bu durumda neye dikkat etmeliyiz diye bir soruyu yöneltecek olursanız: Konu başlığıyla alakalı olacak şekilde her defasında aynı görseli kullanmamaya özen gösterin yani farklı görselleri eklemeniz gerek ve bunu yaparken de konu içindeki satır başlıklarınıza göre grafikleriniz de farklı olmalı ve her bir grafik görseliniz için ayrıca farklı isimler vermeniz gerekir. Bu çok uğraştırıcı diyebilirsiniz. Eğer görsellerle konunuza gereken özeni gösterirseniz Google veya diğer arama motorları bunu farkederek sizlere + (artı) bir puan verecektir. Internet kullanıcıları arama motorlarında  yapacakları her bir arama sorgusu sonrası ortaya çıkan sonucu Google gibi diğer arama motorları emek verdiğiniz, özen gösterdiğiniz ve kullanıcıların anlayacağı şekilde hazırladığınız dokümanları veri tabanına kayıt eder. Sonrasında bu bilgileri arayan kullanıcılara sunar. Bunu yaparsanız Google veya benzeri arama motorlarının görsel arama sonuçlarında yüzde yüz sıralamalara çıkarsınız.

Google Webmaster Tools Kullanımı (Google Web Araçlarına Kayıt):


Google Webmaster Tools Kullanımı (Google Web Araçlarına Kayıt):
Webmaster Tools Kullanımının Faydaları
Webmaster Tools araçları kullanımı son derece kolaydır ve bir çok web araçları panelleri artık tamamıyla Türkçe olması gerçekten de işlerimizi kolaylaştırmış durumda. 
Peki web araçları ne işimize yarıyor ve ne zaman doğru bir şekilde kullanmalıyız gibi sorularınıza isterseniz öncelikli olarak bir başlangıç yapalım. Web araçlarının en güzel kullanım alanlarından biride yukarıda konu başlıklarından olan "Konu içeriğiyle ilgili bilinen yanlışlar: Yanlış SEO Uygulamalarından Kaçının." başlıklı konumuzun Google veya benzeri arama motorlarında konularımızı botlar aracılığıyla kayıt altına almanın en büyük faydalarından biridir diyebiliriz. 
Türkiye'de kulanılan arama motorlarının başında Google geldiği için sizlere bu bölümü anlatırken Google web araçlarına yönelik bir anlatım yapmaya çalışacağız.

Bir düşünün web sitenizde saatlerce emek verip bir konuyu açtığınızı. Açtığınız bu konuyu arama motorlarının veritabanına kayıt etmeniz gerekiyor. İnternette o kadar çok Ping siteleri var ki, aslında bu araçları da kullanarak web sitenizdeki konuyu arama motorları botlarını sitenize çağırabilirsiniz ancak bazı durumlarda çoğu ping sitelerinin çalışmadığına şahit oluyoruz. Işte bizler de işimizi şansa bırakmayacak şekilde webmaster Tools veya ve web araçlarını kullanarak kendimizi garantiye almak zorundayız.
Google web araçları kısmına normal bir gmail hesabınız ile erişebilirsiniz. Daha sonra web sitenizi doğrulatmanız gerekiyor. Bunu yapmak son derece kolaydır ve Google'ın size vereceği bir kodu sitenizin herhangi bir yerine yerleştirmeniz veya FTP desteği ile çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Bizler burada sitenizi web araçlarına kayıt etmiş olduğunuzu varsayarak anlatımı yapacağız. Şayet konuyla ilgili bilgimiz yok diyorsanız üzülmeyin. Nasıl kayıt işlemi yapabileceğinize yönelik konumuzun bu bölümdeki alt kısmında sizlere videolu anlatım linklerini de verdik.

Konu ekleme sonrası ziyaretlerinizi özel kılacak kısa bilgiler:
Evet arkadaşlar yavaş yavaş konumuzun sonlarına doğru gelirken bu bölümde de sitenize eklediğiniz her konu için bazı bilgileri verelim. Yararlı olacağını düşündüğümüz konumuza başlangıç yapalım isterseniz hemen. Öncelikle bu bölümün size nasıl  bir getirisi olacağını değinelim. Arama motorları için pozitif bir getirisi olacaktır size öncelikle ve konuyu sonuna kadar okuyan ziyaretçinizi özel kılacak cümleleri yazarak onların sitenize yeniden gelmesini sağlayacaksınız.  Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?
Diyelimki sitenizde açmak istediğiniz   herhangi bir konuyu bitirdiniz. Konunuzun sonuna bazı bilgileri eklemeniz gerekir.

NOT:  Kanser hastalığına yakalanladım. Devamını getiremiyorum.
Yukarıda anlatılan bilgiler SEO 'nun Yüzde 74 ünü kapsamaktadır.  Devamı için uygun olduğum zamanlarda tamamlamaya çalışacağım.


kuru-yemis.com | kuru-yemis.net
--

---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Hastalığımdan dolayı konunun devamını getiremiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Konuya dair sormak istediklerinizi yinede yazabilirsiniz. Elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

    YanıtlaSil
  3. Elimden geldiğince anlatımı yapmaya çalıştım.

    YanıtlaSil
  4. Açtığım konu link.
    https://www.akblog.net/2019/11/google-seo-stratejileri.html

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?